windows
Uzman
Merhaba, bu uygulamanın forumun halihazırdaki güzel sosyal yapısını bozduğunu düşünüyorum. Muhtemelen birçoğumuz da bana katılacaktır. 500 Mesaj ve üstü gönderen kişiler gerçekten forumda çok aktif olsalar bile belli bir azınlığı temsil ediyorlar. Benim bir arkadaşım da foruma 1.5 yıldır üye olmasına rağmen ve aktif kullanmasına rağmen çok mesaj yazmayı tercih etmediği için bu özellikten yararlanamıyor. Sistem böyle kaldığı sürece profil mesajı etkileşimi çok az sayıda kişi arasında olup çok azalacak. Forumun en iyi ve kullanıcı dostu özelliklerinden birinin bu olduğunu da düşünürsek bu kuralın değişmesinin daha yararlı olacağını düşünüyorum. Toxic insanlar uzun süreli veya kalıcı banlama uygulamalarıyla caydırılıp temizlenebilir, nitekim rapor sistemi de zaten bu yüzden yok mu? En azından 500 mesaj atmamış ve bu foruma uzun süredir kayıtlı olan veya şuanki kurala göre günde 5 kere kendi profiline yazma hakkına sahip olanlara başka kullanıcılara da yazı yazma hakkı tanınabilir. Genele baktığımızda zaten çok mesajı olan -ki 500 çok fazla- kişilerin mesajları çoğunlukla tamamen karma kasmak(!) olarak da diyebileceğimiz eylem için saçma boş ve faydasız mesajlar atıyorlar. Bu kuralın değişmesini umuyorum birçok kişi de bana hak verecektir. Arkadaşımla sürekli birbirimizin profiline mesaj vesaire atıp eğleniyorduk. Bu gidişle normal bir hayatı olup da forumu kullanmak isteyen bir insan bu özelliği her gün saatlerce bilgisayara bakmadığı sürece asla kullanamayacak. Iyi günler.