Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.

Bengisevi

Yetkin
Makaleler
10
Bu ne zaman gerçekleşti bilmiyorum ancak sanırım şu anda 500 iletiden düşük iletiye sahip kişiler başkalarının profiline ileti yazamıyor. Bunun neden yapıldığı konusunda hiçbir fikrim yok ve mantıklı bir neden de bulamıyorum. Sahi neden böyle yapıldı?

500 iletiden düşük kimselerin başkalarının profiline mesaj yazmasının bir sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum. En azından bu sınır 100 iletiye çekilmelidir.

Artı 11 Eksi
Bir düzenleme gerekli evet ama bu şekilde değil. Forumun profil kısımlarının forumla alakası yok, sosyal medyadan hâllice.

Bu değişiklik duyuruldu, herkes biliyor bunu. Diğer forumda da böyleydi zaten. Ben 500'den fazla mesaj sayısına sahibim, bunun da farkındayım, ancak mantıklı buluyorum. Senin keyfin için burada saçma sapan insanları çekemem.
İstiyorsanız profilinizi sadece takip ettiklerinize açabilirsiniz. Bu kadar agresif bir dillede yazmak yakışmıyor.

Birkaç adam değil yüzlerce kişi bunu yapıyor, ayrıca çok güzel bir atasözümüz var: Kurunun yanında yaş da yanar.

Tamam.
Hangi yüzlerce kişi, forumda aktif kaç kişi var zaten de yüzlerce kişi milletin profiline girip, sallayıp rahatsız ediyor Allah aşkına? :D

Bu değişiklik duyuruldu, herkes biliyor bunu. Diğer forumda da böyleydi zaten. Ben 500'den fazla mesaj sayısına sahibim, bunun da farkındayım, ancak mantıklı buluyorum. Senin keyfin için burada saçma sapan insanları çekemem.
Bildirince yasaklanmıyorlar mı? Ceza almıyorlar mı? Almıyorlar da benim mi haberim yok?

Değişiklik nerede duyuruldu? Duyurulduysa da bence bildirim olarak gelmesi gerekirdi.

Sanki yüzlerce mesaja sahip insanlar hiç gıcık değiller hiç de yazmazlar profillere saçma mesajlar. İki üç kendini bilmezin yaptığı yanlıştan neden masumlar etkileniyor?

Ayrıca diğer forumda olana da karşıydım. Oradaki tek fark beş yüz mesaj olmadığımdan öneri konusu açmama dahi izin yoktu o yüzden açamıyordum bu kadar.

Bildirince yasaklanmıyorlar mı? Ceza almıyorlar mı? Almıyorlar da benim mi haberim yok?

Moderatörleri savunacağım hiç aklıma gelmezdi ama neyse; moderatörlerin işleri başlarından aşkın, tamam işleri bu olabilir ancak buradaki herkes gönüllü. Burada insanlara yardım edince de gönüllü oluyorsun, tıpkı moderatörler gibi. Özel hayatlarını geçtim, çoğu zaman çoğu rapora zor yetişiyorlar, bir de profil mesajlarını denetlemek çok büyük bir iş yükü demek olur.

Sanki yüzlerce mesaja sahip insanlar hiç gıcık değiller hiç de yazmazlar profillere saçma mesajlar.

E, kendin diyorsun ya. Raporla gitsin 🙂

Ben şahsen profil mesajının neden atılabildiğini bile anlamıyorum. Tamamen kaldırılsa kimin neresi eksilir, bilemiyorum.

Moderatörleri savunacağım hiç aklıma gelmezdi ama neyse; moderatörlerin işleri başlarından aşkın, tamam işleri bu olabilir ancak buradaki herkes gönüllü. Burada insanlara yardım edince de gönüllü oluyorsun, tıpkı moderatörler gibi. Özel hayatlarını geçtim, çoğu zaman çoğu rapora zor yetişiyorlar, bir de profil mesajlarını denetlemek çok büyük bir iş yükü demek olur.

E, kendin diyorsun ya. Raporla gitsin 🙂
Böyle bir durumla karşılaşırsam raporlarım elbet. Karşılaşmadım henüz. Sadece işlenebilecek suç mesaj sayısına bağlı olamaz onu anlatmaya çalışıyorum. Beş yüz mesaj uçuk bir sayı. Buna erişmekle uğraşamam bu kadar basit bir şeyi elde etmek için.

Profil mesajlarına moderatörler bakmayacak ki. Onlar raporlara bakmaya devam edecek o kadar. Olay yine profil sahibinin istenmeyen mesajı profilinden silip kullanıcıyı raporlamasında bitiyor.

Ayrıca daha on beş bin üyesi bile olmayan bir forumdan bahsediyoruz. Ne kadar çok olabilir saçma sapan iletiler yazan? Saatte bir spam atacak kadar var mıdır mesela?

Belki uç örnek olarak görülür ancak bu TikTok'un içindeki kötü kişileri yasaklamayalım devlete zorluk çıkarır kolay olan TikTok'u yasaklamak demekle bence aynı şey.

Ben şahsen profil mesajının neden atılabildiğini bile anlamıyorum. Tamamen kaldırılsa kimin neresi eksilir, bilemiyorum.
Başta vardı bu saatten sonra kalkmasının iyi olmayacağı kanaatindeyim. Siz istemiyorsanız profilinizi kapatabilirsiniz.