Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.

Bengisevi

Yetkin
Makaleler
10
Bu ne zaman gerçekleşti bilmiyorum ancak sanırım şu anda 500 iletiden düşük iletiye sahip kişiler başkalarının profiline ileti yazamıyor. Bunun neden yapıldığı konusunda hiçbir fikrim yok ve mantıklı bir neden de bulamıyorum. Sahi neden böyle yapıldı?

500 iletiden düşük kimselerin başkalarının profiline mesaj yazmasının bir sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum. En azından bu sınır 100 iletiye çekilmelidir.

Artı 11 Eksi
Bu kadar agresif olmaya ne gerek var?

@Bengisevi öneri mantıklı. Öbür türlü gereksiz mesaja neden olabilir. Bu sınır düşürülmeli.

@SF26 aşırı katı olmaya gerek yok ki. İnsanlar konuşmak istiyor, konuşmak. Gidip gereksiz mesaj uyarısı mı alsınlar?
Aşırı katı olmaya gayet de gerek var Nazım hocam, yeşil siteden beri çektiğimiz çileyi ben neden burada da çekmek zorundayım?
Tamam bu arkadaş sohbet etmek istiyor olabilir ama mesaj sayısını kasıp sohbet etsinler o zaman, her seferinde birini engellemekle ya da başka bir durumla uğraşmak zorunda değiliz.
Yeşil sitede siz benim veya Kaan'ın vs. çektiğinin 50 katını çektiniz, dediğimi en iyi siz anlarsınız.

Dediğiniz kadar kötülerse profile mesaj sınırı aşağılara çekilsin ve bu kötü kullanıcılar da profilinize saçmalıklar dizsinler sonucunda da forumdan tamamen engellensinler. Bence bu forum için daha kalıcı bir çözüm olur.
Yeni hesap aça aça geliyorlar hocam haberiniz olsun, VPN denen illet şeyi kullanmayı becerebiliyorlar.

Aşırı katı olmaya gayet de gerek var Nazım hocam, yeşil siteden beri çektiğimiz çileyi ben neden burada da çekmek zorundayım?
Tamam bu arkadaş sohbet etmek istiyor olabilir ama mesaj sayısını kasıp sohbet etsinler o zaman, her seferinde birini engellemekle ya da başka bir durumla uğraşmak zorunda değiliz.
Yeşil sitede siz benim veya Kaan'ın vs. çektiğinin 50 katını çektiniz, dediğimi en iyi siz anlarsınız.
Anlıyorum ki fakat burada bir konuşma isteği açık görüyorum. Elbette @Henkai'nin dediği gibi sınırlar içerisinde. Yani saygı, sevgi ve forum kültürüne uygun. 500 olmasa da 350 olabilir, veya katı olması isteniyor ki aşırı olmasa da olmalı ama çok yüksek bir sayıya yükseltilmemeli, isyanı tetikleyebilir.

Valorant'tan nefret ederim ama karşınızdaki insan Valorant profil fotoğrafı var diye eleştirmek ad hominemdir. Fikirlerini eleştirelim arkadaşın, sevdiği şeyleri değil.

Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni hesap aça aça geliyorlar hocam haberiniz olsun, VPN denen illet şeyi kullanmayı becerebiliyorlar.
Bu tarz mesaj sınırları milleti saçma sapan mesajlar yazıp bu sınırı aşmaya teşvik eder ama biliyorsunuz. Herkes 7/24 konulara mesaj yazmak zorunda değil böyle basit özellikler için. Benim fikrim böyle yani.

Baksana daha kendi profilime mesaj yazamıyorum.

Bu tarz mesaj sınırları milleti saçma sapan mesajlar yazıp bu sınırı aşmaya teşvik eder ama biliyorsunuz.
Sınırı saçma sapan mesajlarla aşanlara 'zınk' diye ceza ver geç o zaman, benim bahsettiğim meseledeki elemanları görseniz dediğime hak verirsiniz.
DC hesabımı değiştirmeden evvel günde 250-275 arasında bot DM alıp DM'lerim kirleniyordu, DM'nin kirlenmesi de benim trading yaparken müşteriye ulaşmamı da doğal olarak engelliyor.

Sizi rahatsız edemezler belki ancak forumu rahatsız etmeye devam edebilirler. Bu da demek oluyor ki bu sınır etki alanını birazcık kısmaktan başka bir işe yaramıyor.
Bi denensin, dediğimin olacağına %99 eminim.

Ha bir de haberi olmayan varsa eğer diye söylüyorum. İsterseniz profile mesaj ayarınızı sadece takip ettiğiniz hesapların yorum yazması seçeneğini seçerek değiştirebilirsiniz. Böylelikle spamlardan da kurtulmuş olursunuz.

Sosyal kurulalı 1 yılı geçti ve artık buraya önem veren kimseleri önemli hissettirmek önemli. Bunu da geçtim Recep Baltaş'ın profili ağlama duvarına dönmüştü, ki gördüğünüz mesajlardan bahsetmiyorum göremediğiniz mesajlardan bahsediyorum. 1 yılda 500 mesaj yazacak kadar bize vakit ayırmış kişiler ne yapıp yapmaması gerektiğini çok iyi biliyor.

Bunun için boş mesaj kasacak kadar Sosyal'e değer veren birisi zaten çoktan o mesaj limitini doldurur ve üyelere yardımcı olurdu. Yetki elde etmek için sınırları zorlamanın bir mantığı yok. Kaldı ki kendi Discord gruplaşmalarına dahil etme amaçlı yazılıp yazılıp silinen tüm mesajların üst yönetim olarak farkındayız ve bu konuda geri adım atmayacağız. İnsanların birbirine siber zorbalık yapmasına izin veren bir topluluk değiliz ve böyle anılmasına da asla izin vermeyiz.

Kaldı ki ilgili duruma yönelik detayları bu konu üzerinden takip edebilirsiniz, konunun sonunda yer alan "Limitler gelecekte değişebilir." ibaresi de o konu açıldığı günden beri var. Bunu da hatırlatırım.

Kaldı ki ilgili duruma yönelik detayları bu konu üzerinden takip edebilirsiniz, konunun sonunda yer alan "Limitler gelecekte değişebilir." ibaresi de o konu açıldığı günden beri var. Bunu da hatırlatırım.
Sınırlar ya da kurallar değiştiğinde bunun bize bilgilendirme amacıyla bildirim olarak gelmesi gerektiğini düşünüyorum.

Diğerlerine söyleyecek pek bir şeyim yok. Zaten konu boyunca söyleyeceklerimi söylemiştim. Ona rağmen karar buysa da uymaktan başka çare yok.

Bir de ben forumun kurulduğu daha ilk günlerde foruma kayıt oldum ki zaten altmış birinci üyeyim. Bu zamana kadar tek uyarım yazım kuralı uyarısı(vesaire yerine vesayre yazdığımdan), tek olmamış şey beş yüz mesaj.

Bunları söyleme nedenim benim gibi çokçası olduğunu düşünmem.Kurallara riayet etmiş, forum daha kurulduğu ilk günlerden beri burada bulunup aktif şekilde takılıp konulara bakan ancak mesaj yazmayan kişiler. Bu kişiler sırf beş yüz mesaj olmadılar diye bu haktan mahrumlar.

Neyse siz kararı vermişsiniz zaten üstte dediğim gibi. Bize uymaktan başka çare yok.

Son düzenleme:
Sınırlar ya da kurallar değiştiğinde bunun bize bilgilendirme amacıyla bildirim olarak gelmesi gerektiğini düşünüyorum.

Bunları söyleme nedenim benim gibi çokçası olduğunu düşünmem.Kurallara riayet etmiş, forum daha kurulduğu ilk günlerden beri burada bulunup aktif şekilde takılıp konulara bakan ancak mesaj yazmayan kişiler. Bu kişiler sırf beş yüz mesaj olmadılar diye bu haktan mahrumlar.

Neyse siz kararı vermişsiniz zaten üstte dediğim gibi. Bize uymaktan başka çare yok.
Aktif olarak konulara bakıyorsa mesaj sayısını da 500'e çıkarabilir yani çok da zor değil diye düşünüyorum.