Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Şimdi daha iyi anladım. VR cihazın kablosuz bağlantı kullanıyorsa, kablo alman aslında gerekmez. Cihazın demek istediği şey şu: Şu anda 2.4GHz üzerinden bağlanıyorsun ama cihaz 5GHz’i de destekliyor ve mevcut bağlantıda kanal genişliği düşük kaldığı için performans sorunları yaşıyorsun. Bu tamamen mevcut Wi-Fi bağlantısıyla ilgili bir durum. Arkadaşının önerdiği gibi, 5GHz destekli bir router bu çözer.

Eğer kablosuz bağlantı kullanmayan bir cihazın varsa ya da router’ı farklı bir odaya kurup oradan yayın yapmak istiyorsan, o zaman modem ile router arasını Cat6 kabloyla bağlayabilirsin. Bu şekilde router’ı daha uygun bir konuma yerleştirir ve kablosuz sinyali o noktadan yayarsın. Ama VR cihazı ile router arasında ayrıca bir kabloya ihtiyacın yok.
İlk konu ürünün gigabit destekli olması. Bu nedenle Cat6 kablo kullanılması mantıklı. Ağ üzerinden 1000 Mbps hızında dosya kopyalama imkânı sunar. Ancak internet hızınız düşükse, bu kablo bağlantı hızını artırmaz. Eğer fiber ya da gigabit destekli bir bağlantınız varsa, Cat6 kablo doğrudan bu hızı destekler ve verimli bir şekilde kullanırsın.

Bu noktada, neden patch kablo aradığını da merak ettim. Arada bir modem, switch gibi bir cihazdan geçiş mi yapacaksın? Yoksa doğrudan bir bağlantıysa, ihtiyacına uygun uzunlukta Cat6 kablo alıp iki ucuna RJ45 çaktırarak kullanabilirsin. Metresi 10–20 TL civarında; bütçeni çok aşmadan halledebilirsin.

Bir de ek olarak Nexans CAT6 Yanmaya Dayanıklı Bakır Kablo'yu önerebilirim. Ben bu kabloyla 15 katlı bir binada veri taşıyorum. Hem yanmaya dayanıklı hem de çevresel elektronik etkilerden daha az etkileniyor. Etrafında bir yerde sorup iki ucuna RJ45 çaktırırsan, rahatlıkla kullanırsın.

1746719100194.webp

İlk konu ürünün gigabit destekli olması. Bu nedenle CAT6 kablo kullanılması mantıklı. Ağ üzerinden 1000 Mbps hızında dosya kopyalama imkânı sunar. Ancak internet hızınız düşükse, bu kablo bağlantı hızını artırmaz. Eğer fiber ya da gigabit destekli bir bağlantınız varsa, CAT6 kablo doğrudan bu hızı destekler ve verimli bir şekilde kullanırsın.

Bu noktada, neden patch kablo aradığını da merak ettim. Arada bir modem, Switch gibi bir cihazdan geçiş mi yapacaksın? Yoksa doğrudan bir bağlantıysa, ihtiyacına uygun uzunlukta CAT6 kablo alıp iki ucuna RJ45 çaktırarak kullanabilirsin. Metresi 10–20 TL civarında; bütçeni çok aşmadan halledebilirsin.

Bir de ek olarak nexans CAT6 yanmaya dayanıklı bakır Kablo'yu önerebilirim. Ben bu kabloyla 15 katlı bir binada veri taşıyorum. Hem yanmaya dayanıklı hem de çevresel elektronik etkilerden daha az etkileniyor. Etrafında bir yerde sorup iki ucuna RJ45 çaktırırsan, rahatlıkla kullanırsın.

Eki Görüntüle 146736

Hocam VR cihazım var router alırsam kanal genişliği ve 2.4GHz problemini çözmek için alıyorum routeri.

1746722932039.webp

Bir arkadaş CAT6 kablo işini görür dedi kablolardan da hiç anlamam ne yapmalıyım.

Şimdi daha iyi anladım. VR cihazın kablosuz bağlantı kullanıyorsa, kablo alman aslında gerekmez. Cihazın demek istediği şey şu: Şu anda 2.4GHz üzerinden bağlanıyorsun ama cihaz 5GHz’i de destekliyor ve mevcut bağlantıda kanal genişliği düşük kaldığı için performans sorunları yaşıyorsun. Bu tamamen mevcut Wi-Fi bağlantısıyla ilgili bir durum. Arkadaşının önerdiği gibi, 5GHz destekli bir router bu çözer.

Eğer kablosuz bağlantı kullanmayan bir cihazın varsa ya da router’ı farklı bir odaya kurup oradan yayın yapmak istiyorsan, o zaman modem ile router arasını Cat6 kabloyla bağlayabilirsin. Bu şekilde router’ı daha uygun bir konuma yerleştirir ve kablosuz sinyali o noktadan yayarsın. Ama VR cihazı ile router arasında ayrıca bir kabloya ihtiyacın yok.

Çözüm
https://www.amazon.com.tr/dp/B08GDC...333&creativeASIN=B08GDC3534&linkCode=asn&th=1 bu router için kablo önerisi istiyorum, CAT6 olur yazıyor internette ama en az 15 metre olması lazım kablonun.
Bu nasıldır? Bütçe 500 Max.

Router olarak bunu alıp OpenWrt kurarak kullanmanı öneririm aynı routerı OpenWrt kurulu bir şekilde kullanıyorum evin her yerinde çekiyor.
Bu da kablo önerim.

Şimdi daha iyi anladım. VR cihazın kablosuz bağlantı kullanıyorsa, kablo alman aslında gerekmez. Cihazın demek istediği şey şu: Şu anda 2.4GHz üzerinden bağlanıyorsun ama cihaz 5GHz'i de destekliyor ve mevcut bağlantıda kanal genişliği düşük kaldığı için performans sorunları yaşıyorsun. Bu tamamen mevcut Wi-Fi bağlantısıyla ilgili bir durum. Arkadaşının önerdiği gibi, 5GHz destekli bir router bu çözer.

Eğer kablosuz bağlantı kullanmayan bir cihazın varsa ya da Router'ı farklı bir odaya kurup oradan yayın yapmak istiyorsan, o zaman modem ile router arasını CAT6 kabloyla bağlayabilirsin. Bu şekilde Router'ı daha uygun bir konuma yerleştirir ve kablosuz sinyali o noktadan yayarsın. Ama VR cihazı ile router arasında ayrıca bir kabloya ihtiyacın yok.

VR cihazı icin demedim hocam zaten yine de cevabını anladım sağ olun.
Salondan oynayacağım oyunu modem benim odada araya CAT6 kablo cekecegim.
Cok teşekkürler.
Peki 5 GHz ve kanal genişliği problemi cozulur degil mi?