Kasa olarak: (Parçaları fazlasıyla kaliteli seçtim. İstenirse anakart, kasa, RAM gibi şeylerden kısılabilir. Bu kasa 75K tutuyor.)

Monitör olarak ise tabii ki G65B:
hocam öncelikle çok teşekkür ederim, yalnız sormak istediğim bir şey var. ben hikayeli oyunlarla beraber online rekabetçi oyunları da sık sık oynuyorum, bu işlemci ekran kartıyla uyumlu şekilde bir sorun olmadan çalışır mı, online oyunlarda bir baş ağrısı yaratır mı?

Ekran kartı olarak RTX 5070 Ti yerine RX 9070 XT tercih ederseniz bütçeyi dengede tutarak işlemciyi 7500F yerine 9700X alabilirsiniz.
69 bin TL civarı ediyor bu şekilde.

Yanlış hatırlamıyorsam o anakartın faz sayısı azdı onun yerine B650 eagle olabilir.

Kasa olarak: (Parçaları fazlasıyla kaliteli seçtim. İstenirse anakart, kasa, RAM gibi şeylerden kısılabilir. Bu kasa 75K tutuyor.)

Monitör olarak ise tabii ki G65B:
hocam öncelikle çok teşekkür ederim, yalnız sormak istediğim bir şey var. ben hikayeli oyunlarla beraber online rekabetçi oyunları da sık sık oynuyorum, bu işlemci ekran kartıyla uyumlu şekilde bir sorun olmadan çalışır mı, online oyunlarda bir baş ağrısı yaratır mı? Bahsettiğniz bileşenleri hafif kıstığımız senaryoda ortaya ne çıkabilir?

evet olduğunu biliyordum ancak yine de nvidianın bu konularda hala önde olduğunu söylüyorlar bu sebeple içimin rahat olmasını istedim diyelim.
Siz bilirsiniz elbette, sonuç olarak siz kullanacaksınız sistemi. Yaklaşık 8 bin TL daha ucuza kas gücü anlamında daha güçlü bir ekran kartı alıp almamak sizin tercihiniz :)

Siz bilirsiniz elbette, sonuç olarak siz kullanacaksınız sistemi. Yaklaşık 8 bin TL daha ucuza kas gücü anlamında daha güçlü bir ekran kartı alıp almamak sizin tercihiniz :)
Çok bağnazca olacak ama 2016 yılında liseye geçerken sapphire r9 380xli bir sistem toplamıştım. sürücü sorunlarından falan ilallah edip o günlerden bir ahdım var :)

Çok bağnazca olacak ama 2016 yılında liseye geçerken sapphire r9 380xli bir sistem toplamıştım. sürücü sorunlarından falan ilallah edip o günlerden bir ahdım var :)
Orası öyle, eski AMD ekran kartlarındaki sürücü sorunlarından dolayı insanlarda AMD'ye karşı önyargı oluşmuş hep :D

Ancak şu da var ki ben şuana kadar hem AMD ekran kartı kullandım ve hiç sorun yaşamadım, ayrıca RX 6000 serisinden itibaren sorunlar neredeyse bitti AMD kanadında. Geçmişte R9 280X, RX 580 (4 farklı model), şimdi ise RX 6600 XT kullanıyorum hiç de sorun yaşamadım aslında :D