Aynen öyle. Cache ne işe yarıyor hiç düşünmemiştim?
HDD'de devamlı aşağı yukarı hareket eden bir göz var. Bu gözün anlık yazabileceği veya okuyabileceği dosya boyutu olarak düşünebilirsiniz. Dosyanın türüne göre aktarma hızı değişiklik gösteriyor. HDD karmaşık yazılımlarda 2-3MB/sn aktarma hızı gösteriyor. Eski oyun dosyalarında veya basit dosyalarda 256MB/sn aktarma hızını görebiliyor. Bende 128 GB SSD olduğu için her şeyi HDD kuruyorum. CoD Warzone hariç oyunlarda sorun yaşamadım. Delta Force oyunu hiçbir sorun yaşatmadı HDD'de. Üretim programları bekletiyor ama kanser. Yakında çok hızlı 2TB Kingston marka SSD alacağım huzura ereceğim. Ama oyunları HDD'e kurmaya devam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynen öyle. Cache ne işe yarıyor hiç düşünmemiştim?
Önbellek demek oluyor terim anlamında.
Ben de söyledim. Biz artık satmıyoruz dedi. Bir de bilgisayarcıya sordum sonra 1000 TL sıfırı dedi 2.elide 650 TL dedi. Bence HDD için çok para 1000 TL.
Kesinlikle.

HDD'den veri kurtarmak kolay. Bu yüzden HDD veri depolama için tercih ediliyor.
Aynen, nasıl olsa üzerine yazma işlemiyle çalışıyorlar ama HDD de çok hassas bir birim, sarsıntıya gelemiyor.

Erken bozuluyorlar. İnternette millet şikayetçi.
Ben şanslı olmalıyım. Masamı devamlı sallarım,kasamın altındaki slikonlar yok bu yüzden kasam devamlı titrer. Herhalde ürünü alalı 5 yıl oldu ve hiçbir sıkıntı yaşamadım. Hiç olmazsa bad sector taraması temiz.

1733506156661.webp

1733506313116.webp

1733506342051.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben şanslı olmalıyım. Masamı devamlı sallarım,kasamın altındaki slikonlar yok bu yüzden kasam devamlı titrer. Herhalde ürünü alalı 5 yıl oldu ve hiçbir sıkıntı yaşamadım. Hiç olmazsa bad sector taraması temiz.

Eki Görüntüle 104983
Eki Görüntüle 104984
Eki Görüntüle 104985
Bende böyle.