Tolunay

Çalışkan
Aracımı Tüvtürk’te muayene ettirdim ve ödemeyi kredi kartı ile gerçekleştirdim. Ancak Tüvtürk, kredi kartı kullanımı nedeniyle 81 TL ek ücret tahsil etti. Bu uygulama, 5464 sayılı Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu’na açıkça aykırıdır. Zira bu kanuna göre, kredi kartı ile ödeme yapan tüketiciye ek bir maliyet yüklenemez.

📌 Süreç Özeti:

• Güngören Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurarak şikayetimi dilekçeyle sundum.
  • Heyet, Tüvtürk’ü haklı buldu ve başvurumu reddetti. Kararda 5464 sayılı kanun görmezden gelindi.
  • Bunun üzerine Bakırköy Tüketici Mahkemesi’ne itiraz ettim.
  • Mahkeme de aynı şekilde, hakem heyetinin kararını onayladı ve Tüvtürk’ün kredi kartı komisyonunu tüketiciye yüklemesini hukuka uygun buldu.
  • Oysa daha önce aynı konuda birçok vatandaş, tüketici hakem heyetinden iade kararı almış ve davalarını kazanmıştı. Emsal Karar 1 2
❗️ Hukuki Tutarsızlık:

Bu karar, hem emsal kararlarla çelişiyor hem de 5464 sayılı kanunun açık hükümlerine aykırı. Tüketiciye kredi kartı kullanımı nedeniyle ek ücret yansıtılması, kanunen yasaktır. Ancak hem hakem heyeti hem de mahkeme bu durumu görmezden geldi.

Karar Yüce Türk Milletinindir...

Forum Üyelerine Çağrı:

Benzer bir durum yaşayanlar varsa, lütfen sürecinizi paylaşın. Bu konuda emsal kararların toplanması, hukuki tutarsızlıkların ortaya konması açısından önemli. Gerekirse Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru ya da Adalet Bakanlığı’na şikayet gibi yollar da değerlendirilebilir.

Dosya Ekleri

• thh karar.webp
    thh karar.webp
    244,3 KB · Görüntüleme: 85
  • fatura sansurlu.webp
    fatura sansurlu.webp
    182 KB · Görüntüleme: 74
  • dava açılış dilekçesi.webp
    dava açılış dilekçesi.webp
    121,6 KB · Görüntüleme: 73
  • dava karar 1.webp
    dava karar 1.webp
    31,4 KB · Görüntüleme: 56
  • dava karar 2.webp
    dava karar 2.webp
    94,2 KB · Görüntüleme: 76
@Tolunay bey merhaba, konuyla ilgili bir video çekebiliriz isterseniz.

Recep bey merhaba koruma görevlisi olduğum için işim sebebiyle evde olamıyorum hiç. Hemen bir video yapıp hazırlayıp paylaştım. Kanun yararına bozma hakkımız var mış onu yapacağım konuyu buradan bilgilendireceğim. Video linkine sosyal linkide ekledim belki avukatlar bir şeyler yazar.

Video : Tüm Türkiye’yi İlgilendiren Kredi Kartı Komisyon Kararı: TÜVTÜRK Haklı Bulundu, Kanun Hiçe Sayıldı