Bütçe
55.000 TL
@jackarmis, hocam, adim adim gidelim. Sizin icin ana kameranin mi kalitesi (Asiri fark yok ama dusuk isikta fark edilir.) daha onemli yoksa telefoto lensin varligi mi? Telefoto kullanir misiniz mesela?
Telefoto ne bilmiyorum bile. Zoom ile net çekmesi gibi bir şey mi? Kullanmam muhtemelen. Fotoğrafta çekilmem çok. Telefonda ne aradığımı ben bile bilmiyorum, bu bütçe aralığında almışken en iyisi olsun istiyorum. Sanırım Edge'yi tercih edeceğim daha ucuz olmasından ötürü. Daha ucuz olmasına rağmen garip bir şekilde Edge daha iyi diyorlar
Eğer batarya, küçük olması önemliyse S26,
Kamera, malzeme kalitesi, ekran ve büyük olması önemliyse S25 Edge.
@Violett in dediği yoldan da gidebilirsiniz yavaş yavaş.
Çok düşünmeden Edge alıp geçeyim o zaman. Şuna da bir bak istersen diyeceğiniz başka bir telefon yoksa

@jackarmis, telefoto lens optik zum yapmanizi ve ileri duzeyde dijital zum yapmanizi saglar. Optik dedigimiz yakinlastirma kalite kaybi en az sekilde gerceklesir, durbunle yaklasmaniz gibi. Dijital ise bildiginiz fotografi kirpar ve AI ile duzeltir. S25 Edge telefoto lense sahip degil, yani kayipsiz yakinlastirma yapamazsiniz. S26 ise yapabiliyor.

Ote yandan S25 Edge'de QHD+ ekran var. Yani ekran deneyimi sizin icin ne kadar onemli? Yuksek cozunurluk gerektiren isler yapar misiniz? Ve ana kamera sensoru daha iyi. Bu da ana kamerasinda daha iyi fotograflar ceker demektir. Mesela geceleri daha net fotograf ve videolar cekecektir.

Telefoto ne bilmiyorum bile. Zoom ile net çekmesi gibi bir şey mi? Kullanmam muhtemelen. Fotoğrafta çekilmem çok. Telefonda ne aradığımı ben bile bilmiyorum, bu bütçe aralığında almışken en iyisi olsun istiyorum. Sanırım Edge'yi tercih edeceğim daha ucuz olmasından ötürü. Daha ucuz olmasına rağmen garip bir şekilde Edge daha iyi diyorlar.

Çok düşünmeden Edge alıp geçeyim o zaman. Şuna da bir bak istersen diyeceğiniz başka bir telefon yoksa.

En iyisi olsun demeniz tabii sizin hakkınız.
Ama kullanımdan kullanıma değişir. Eğer batarya sizin için kritik ise (yani telefonu gün içinde çok kullanıyorsanız) bu fiyattaki Samsung cihazlar üzer benden söylemesi.
Eğer öyle ise söyleyin başka marka önermeyi düşünüyorum.

@jackarmis, telefoto lens optik zum yapmanizi ve ileri duzeyde dijital zum yapmanizi saglar. Optik dedigimiz yakinlastirma kalite kaybi en az sekilde gerceklesir, durbunle yaklasmaniz gibi. Dijital ise bildiginiz fotografi kirpar ve AI ile duzeltir. S25 Edge telefoto lense sahip degil, yani kayipsiz yakinlastirma yapamazsiniz. S26 ise yapabiliyor.

Ote yandan S25 Edge'de QHD+ ekran var. Yani ekran deneyimi sizin icin ne kadar onemli? Yuksek cozunurluk gerektiren isler yapar misiniz? Ve ana kamera sensoru daha iyi. Bu da ana kamerasinda daha iyi fotograflar ceker demektir. Mesela geceleri daha net fotograf ve videolar cekecektir.
En iyisi olsun demeniz tabii sizin hakkınız.
Ama kullanımdan kullanıma değişir. Eğer batarya sizin için kritik ise (yani telefonu gün içinde çok kullanıyorsanız) bu fiyattaki Samsung cihazlar üzer benden söylemesi.
Eğer öyle ise söyleyin başka marka önermeyi düşünüyorum.
Dostlar teşekkür ediyorum bilgiler için. Zamanınızı boşa harcamadınız siz olmasanız iPhone 17e alacaktım. En iyisi yarın gidip ikisini de elime alayım, hangisi iyi hissettirirse onu satın alayım.

@Aakons Çok kullanıyorum sanırım. Sen istersen bu fiyat bandında ne önereceksen söyle ona da bakayım.

55.000 TL'ye alacagin en iyi batarya, kamera kalitesi bence S26'dadir. S25 Edge, pil omru konusunda zayif. En azindan S26'ya gore. Butce 5-10 arasi cikarsa Mi 17 ve X300 bakabilirsin. Fakat S26, Çin'li rakiplerinin bayagi gerisinde teknoloji olarak.

Dostlar teşekkür ediyorum bilgiler için. Zamanınızı boşa harcamadınız siz olmasanız iPhone 17e alacaktım. En iyisi yarın gidip ikisini de elime alayım, hangisi iyi hissettirirse onu satın alayım.

@Aakons çok kullanıyorum sanırım. Sen istersen bu fiyat bandında ne önereceksen söyle ona da bakayım.

X300 önerim olur. Eğer kamera önemliyse.
Eğer önemsiz ise X8 Pro Max bakın derim (kurulumda biraz uğraşmanız gerekecek POCO için)

55.000 TL'ye alacagin en iyi batarya, kamera kalitesi bence S26'dadir. S25 Edge, pil omru konusunda zayif. En azindan S26'ya gore. Butce 5-10 arasi cikarsa Mi 17 ve X300 bakabilirsin. Fakat S26, Çin'li rakiplerinin bayagi gerisinde teknoloji olarak.
O zaman S26 alayım. Bu arada kamerada Edge en iyisi diyorlar sen S26 dedin kamera için ama. Normalde Samsung'u övüp çinlileri yeriyolar. Sen çin telefonlarının daha mı iyi olduğunu söylüyorsun? Böyle hesap sorar gibi oluyor ama ben de öğrenmek için soruyorum ahaha sakın yanlış anlaşılmasın. 55 Bin üstüne çıkarım ama 75'e çıktıysam 90'a da çıkayım, 90'a çıktıysam 110'a da çıkayım mantığı oluşuyor ben de. Rahat bütçe limit olarak 55 bin belirledim. :D max 60

O zaman S26 alayım. Bu arada kamerada Edge en iyisi diyorlar sen S26 dedin kamera için ama. Normalde Samsung'u övüp çinlileri yeriyolar. Sen çin telefonlarının daha mı iyi olduğunu söylüyorsun? Böyle hesap sorar gibi oluyor ama ben de öğrenmek için soruyorum ahaha sakın yanlış anlaşılmasın. 55 Bin üstüne çıkarım ama 75'e çıktıysam 90'a da çıkayım, 90'a çıktıysam 110'a da çıkayım mantığı oluşuyor ben de. Rahat bütçe limit olarak 55 bin belirledim. :D max 60
Edge daha iyi. Ancak batarya omru konusunda S26 ile arasinda gayet acik bir fark mevcut. Çin telefonlari on kamera yani selfie kameralari disinda Samsung ve Apple'dan daha iyi fotograflar cekiyor. Video kisminda hala bu iki marka lider ancak. Benim onerim Vivo X300 olur kamera icin. Kendi sitesinde CIHAN25 kupon koduyla 60.000'e dusuyor.