ATX kasada kötü dursun, neyi değiştirecek? İleride ATX anakarta geçince bir daha mı kasa değiştirsin? Gereksiz.Anakart olarak ben şunları öneririm
B850 chipset istersen B850'i al. B850'i alırsan Atx kasada kötü durur mAtx anakart. Aerocool'un P300C kasası da var mAtx kasalar için onu öneririm.
B650 faz sayısı olarak daha fazla, sanırım Gen5 özelliği de B650'lerde çok yok ama bunda var. İkisi de üzmez bu kartların.
15-16-17 fazlı Colorful'un kartları var ama Colorful marka sonuçta. Sıkıntı yaşayabilirsin, yaşamayadabilirsin ama Gigabyte gibi köklü bir marka değil zaten ilk çıkış noktaları anakart da değil. En böyle giriş segment öner diyorsan da; Biostar B650M X3D anakartları var onlara bakabilirsin. Birkaç yerde Asrock'un da B650 ve B850'leri fena değil tam olarak hatırlamıyorum son kodlarını.
Atx anakart kullanacaksan bu senin seçtiğin kasa Atx olması lazım. O estetik olarak hoşuna gidiyorsa da o da güzel kasa, fena değil.
Psu konusunda çok fazla yardımcı olamayacağım. Çünkü şu anki piyasaya o kadar hakim değilim. Ben bir dönemler 2000 liralık MSI MAG 600 Bronz sertifikalı PSU kullanmıştım. Çok iyi bir ürün değil ama üzmez seni, güvenilir. Olsa olsa şu an 2.500 vs. olmuştur herhalde. NZXT'nin, Corsair'in fiyat/performans PSU'ları bulunuyor. Yine de konuya daha hakim arkadaşlara sormanda fayda var.
Faz sayısı AMD'de Intel kadar önemli değil. B650M-R, 9800X3D'yi bile rahat besliyor.
Colorful'un yazılımı kötü sadece. Kartları güzel.
Alt segmentin en minumum kartı B650M-R. BIOSTAR şahsen Colorful gibi yazılım tarafında bana pek güven vermiyor.
ASRock'a hiç girmeyin. Taichi altı alınması büyük risk. Eski BIOS'ları başta X3D çipler olmak üzere çoğu işlemciyi yaktı.
PSU'ya yatırım yapmak yanlış bir şey değil.
Son düzenleyen: Moderatör: