Bütçe
57.000 TL

Bütçen çıkarsa:

1. attığın cihazı 44 bine bulmak mümkün, RAM ve SSD takviyesi desen yine de 10 bin TL daha ucuza geliyor.

2. attığın HP Victus'un paneli %62.5 sRGB, 14700HX 4060'lı modellerde de hall sensör sorunu görüldü.

3. attığın cihazın kasası iyi değil, iç yapısı ben ısınıyorum diye bağırıyor.

4. attığın cihazın donanımı fiyatını hak etmiyor, overkill fiyat.

1. ben göremedim nerede?
2. hall sensör nerede görüldü ben körüm galiba.
3. https://www.notebookcheck.net/MSI-K...eForce-RTX-4060-makes-its-debut.696624.0.html bu kadar bakır boruya rağmen mi?
4. evet pahalı biraz.

Yazılım desteği almayan noname cihaz önermiyorum. Bkz çözülemeyen slayer 4 boşta fan sesi sorunu. Ayrıyeten r9t yüksek anakart sıcaklığı ve gpu konumu ziyaret etmeni öneririm. 5050 ve 2k+ 1600p büyük soru işareti.

Son düzenleme:
1. ben göremedim nerede?
2. hall sensör nerede görüldü ben körüm galiba.
3. https://www.notebookcheck.net/MSI-K...eForce-RTX-4060-makes-its-debut.696624.0.html bu kadar bakır boruya rağmen mi?
4. evet pahalı biraz.

Yazılım desteği almayan noname cihaz önermiyorum. Bkz çözülemeyen slayer 4 boşta fan sesi sorunu. Ayrıyeten r9t yüksek anakart sıcaklığı ve gpu konumu ziyaret etmeni öneririm. 5050 ve 2k+ 1600p büyük soru işareti.

Sana şu an MSI Katana 15 4070 cihazımdan yazıyorum, oyun benchmarklarında 90 derecelerde dolaşıyor. O kadar ısı borusu hiç bir şey ifade etmiyor. Fanların 1'i düzgün şekilde çalışıyor, küçük olan vasıfsız. İstediğim RPM'lere bile çıkmıyor o küçük olan. Reklam alıp övüyorlar o cihazı. 5050 ile 2K büyük soru işareti mi? 5060 ve 5070'den haberin yok senin, 5050 gene masum. İstese 1080p ile kullanır zaten, ekran bozulması da laptoplarda göz ağrıtacak kadar değil. Gerçekleşmeme ihtimali de var hatta. Noname cihaz değil. XMG, Mechrevo gibi markalarda bu kasaları kullanıyor. Tongfang AIstone X6RP kasaya sahip, kalite ve soğutma olarak gayet iyi bir cihaz. Tongfang, Clevo gibi barebone şirketlerinin anakartları hep sıcak olmuştur. 80-85 derecelerde dolaşması bir sıkıntı yaratmaz, marka dayanıklı yapıyor sonuçta. Yazılım desteğinden kastın ne bilmiyorum ama bu cihazların güncel driverlarını talep edebilirsin. Hiç olmazsa Tongfang, XMG yayınlıyor zaten driver güncellemelerini. Uygun kasayı bulup indirir, taş gibi de çalışır. Anakart Tongfang sonuçta.

Son düzenleme:
Sana şu an MSI katana 15 4070 cihazımdan yazıyorum, oyun benchmarklarında 90 derecelerde dolaşıyor. O kadar ısı borusu hiçbir şey ifade etmiyor. Fanların 1'i düzgün şekilde çalışıyor, küçük olan vasıfsız. İstediğim RPM'lere bile çıkmıyor o küçük olan. Reklam alıp övüyorlar o cihazı. 5050 ile 2K büyük soru işareti mi? 5060 ve 5070'den haberin yok senin, 5050 gene masum. İstese 1080p ile kullanır zaten, ekran bozulması da laptoplarda göz ağrıtacak kadar değil. Gerçekleşmeme ihtimali de var hatta. Noname cihaz değil. Xmg, mechrevo gibi markalarda bu kasaları kullanıyor. Tongfang aıstone X6RP kasaya sahip, kalite ve soğutma olarak gayet iyi bir cihaz. Tongfang, Clevo gibi barebone şirketlerinin anakartları hep sıcak olmuştur. 80-85 derecelerde dolaşması bir sıkıntı yaratmaz, marka dayanıklı yapıyor sonuçta. Yazılım desteğinden kastın ne bilmiyorum ama bu cihazların güncel driverlarını talep edebilirsin. Hiç olmazsa Tongfang, xmg yayınlıyor zaten driver güncellemelerini. Uygun kasayı bulup indirir, taş gibi de çalışır. Anakart Tongfang sonuçta.

90+a çıkan işlemci ise bir sorun yok cihaz kaçlık bakım yapıldı mı? 5060 ve 5070'te haberim olmayan konu nedir? Yüksek çözünürlük ekranda elle çözünürlük düşürürsen bulanıklık ortaya çıkar. Noname. Xmgnin kullanması bir şey değiştrimiyor. Xmgnin top seviye kasaları Neo modellerinde oluyor. Bu Pro modeli arka planda kalıyor. GPU'nun PTM ve standa rağmen 86 derecelere çıkması üstüne anakartın 95 derecelere çıkması kabul edilemez. Daha windows kuramayan adama xmg BIOS'u yükle demenin riski ayrı, kim uğraşacak onunla, uyumlu olacak mı, garanti ne der bunlar hep soru işareti. GameGaraj'ın el atması lazım yazılım olayına.
İlk 2 sorum yanıtsız kalmış. Ayrıca hoş geldin foruma.

90+a çıkan işlemci ise bir sorun yok cihaz kaçlık bakım yapıldı mı? 5060 ve 5070'te haberim olmayan konu nedir? Yüksek çözünürlük ekranda elle çözünürlük düşürürsen bulanıklık ortaya çıkar. Noname. Xmgnin kullanması bir şey değiştrimiyor. Xmgnin top seviye kasaları Neo modellerinde oluyor. Bu Pro modeli arka planda kalıyor. GPU'nun PTM ve standa rağmen 86 derecelere çıkması üstüne anakartın 95 derecelere çıkması kabul edilemez. Daha windows kuramayan adama xmg BIOS'u yükle demenin riski ayrı, kim uğraşacak onunla, uyumlu olacak mı, garanti ne der bunlar hep soru işareti. GameGaraj'ın el atması lazım yazılım olayına.
İlk 2 sorum yanıtsız kalmış. Ayrıca hoş geldin foruma.
1. soruna cevabı verdim. Metne odaklandığım için onları es geçmişim. Diğer forumda 14700HX cihazda yaşayan bir kullanıcı vardı ama link atmak yasak sanırım. Bu forumda da şu arkadaş şikayet etmişti. Kendi tanıdığım da 14500HX modelde sorun yaşadı.

R1 ve R0 serisinin hall sensör konumu da aynı. İç yapısı olarak fark görsen bile odağımızdaki yer değil.

R0 serisi:

1751574041700.webp

R1 serisi:

1751574059929.webp

90 civarı dediğim tek 90 değil. CPU ağırlıklı oyunlarda 97 derecede dolaştığını gördüm. 5060 ve 5070'in 2K oyunculuk performansı 5050 ile çok benzer, MFG ile kurtarır en kötü. O GPU'lu cihazlara 2K ekran koyuluyorsa neden 5050'ye koyulmasın. XMG zaten driverlarını yayınladığı için o markadan bahsettim, noname bir üretici değil Tongfang. Omen Max modellerde de GPU yüksek sıcaklıklarda geziyor, CPU 100-105 dereceyi görüyor. Bu değerler git gide normalleşecek bu nesille birlikte. Anakartı 95 derecelerde dolaşmıyor X6RP kasaların, anlık olarak gördüyse normaldir.

Dosya Ekleri

• r1-serisi-sorun-1.webp
    r1-serisi-sorun-1.webp
    35,8 KB · Görüntüleme: 68
Son düzenleme:
1. soruna cevabı verdim. Metne odaklandığım için onları es geçmişim. Diğer forumda 14700HX cihazda yaşayan bir kullanıcı vardı ama link atmak yasak sanırım. Bu forumda da şu arkadaş şikayet etmişti. Kendi tanıdığım da 14500HX modelde sorun yaşadı.

R1 ve R0 serisinin hall sensör konumu da aynı. İç yapısı olarak fark görsen bile odağımızdaki yer değil.

R0 serisi:

Eki Görüntüle 160161

R1 serisi:

Eki Görüntüle 160162

90 civarı dediğim tek 90 değil. CPU ağırlıklı oyunlarda 97 derecede dolaştığını gördüm. 5060 ve 5070'in 2K oyunculuk performansı 5050 ile çok benzer, MFG ile kurtarır en kötü. O GPU'lu cihazlara 2K ekran koyuluyorsa neden 5050'ye koyulmasın. XMG zaten driverlarını yayınladığı için o markadan bahsettim, noname bir üretici değil Tongfang. Omen Max modellerde de GPU yüksek sıcaklıklarda geziyor, CPU 100-105 dereceyi görüyor. Bu değerler git gide normalleşecek bu nesille birlikte. Anakartı 95 derecelerde dolaşmıyor X6RP kasaların, anlık olarak gördüyse normaldir.
Arkadaşının foruma gelmesi ya da senin aracılığın ile birkaç satır ve ss'lerle desteklemesi mümkün mü?

Arkadaşının foruma gelmesi ya da senin aracılığın ile birkaç satır ve ss'lerle desteklemesi mümkün mü?
Kendisine 5060'lı cihaz teklif edildi, belgeler imzalanıp cihazını verdi ama görseller mevcut. Konuşabilirim.

Burada da başka bir kullanıcı S1 serisinde yaşamış.