1. soruna cevabı verdim. Metne odaklandığım için onları es geçmişim. Diğer forumda 14700HX cihazda yaşayan bir kullanıcı vardı ama link atmak yasak sanırım. Bu forumda da şu arkadaş şikayet etmişti. Kendi tanıdığım da 14500HX modelde sorun yaşadı.
R1 dahil her cihazda problem çıkıyor. Ben hem R1 hem S1 cihazımda problem yaşadım. Çözüm bulunamıyor. Anakart değişti diyerek, anakartı değiştirmeden hall sensörün fişini çekip yollamışlar.
Victus kullanıcıları bir anket oluşturmuşlar HP Global ve HP Türkiye'ye yollamak için, bu anketi her yerde paylaşıyorum. Victus 16 kullanıyorsanız lütfen anketi doldurun. Anket linki:
https://forms.gle/mDjErBEoey5axQTB7
HP marka ürünü olmayanlar ise "Yeni bir laptop alacak olsanız yine HP markasını tercih eder misiniz?" kısmını doldursun lütfen.
İşlerimi yapamıyorum, iki cihazım da çalışmıyor...
R1 ve R0 serisinin hall sensör konumu da aynı. İç yapısı olarak fark görsen bile odağımızdaki yer değil.
R0 serisi:
Eki Görüntüle 160161
R1 serisi:
Eki Görüntüle 160162
90 civarı dediğim tek 90 değil. CPU ağırlıklı oyunlarda 97 derecede dolaştığını gördüm. 5060 ve 5070'in 2K oyunculuk performansı 5050 ile çok benzer, MFG ile kurtarır en kötü. O GPU'lu cihazlara 2K ekran koyuluyorsa neden 5050'ye koyulmasın. XMG zaten driverlarını yayınladığı için o markadan bahsettim, noname bir üretici değil Tongfang. Omen Max modellerde de GPU yüksek sıcaklıklarda geziyor, CPU 100-105 dereceyi görüyor. Bu değerler git gide normalleşecek bu nesille birlikte. Anakartı 95 derecelerde dolaşmıyor X6RP kasaların, anlık olarak gördüyse normaldir.