phaxe

Üyecik
Selamlar, sistem yükseltmesi yapmak istiyorum. AM4 anakart mevcut. 5700X3D işlemci mi alayım, yoksa AM5'e mi geçeyim? AM5 sistemde 7500F işlemci düşündüm, sizin öneriniz nedir? AM5'e geç diyorsanız, fiyat/performans ürün tavsiyesi yapar mısınız? Kullanım amacı oyun ve yayın olacak. Ekran kartı olarak 5700 XT mevcut, değişim yapmayı düşünmüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar, sistem yükseltmesi yapmak istiyorum. AM4 anakart mevcut. 5700X3D işlemci mi alayım, yoksa AM5'e mi geçeyim? AM5 sistemde 7500F işlemci düşündüm, sizin öneriniz nedir? AM5'e geç diyorsanız, fiyat/performans ürün tavsiyesi yapar mısınız? Kullanım amacı oyun ve yayın olacak. Ekran kartı olarak 5700 XT mevcut, değişim yapmayı düşünmüyorum.
AM5 daha mantıklı. Paranız yoksa tabii diğeri.

AM5 daha mantıklı. Paranız yoksa tabii diğeri.

Bütçe mevcut ürün seçimi olarak bunları seçtim nasıl sizce?

1736528153154.webp

Bütçe mevcut ürün seçimi olarak bunları seçtim nasıl sizce?

Eki Görüntüle 114016
Ram olarak bunu önerebilirim.
Veya bunu;

RAM olarak bunu önerebilirim.
Veya bunu;

Bu RAM'leri önermenizin özel bir nedeni var mı hocam?

Yeni teknolojiye geçmek her zaman mantıklı geliyor.

5700 XT icin AM5 gecmeye gerek yok ki? Kimse de bu kismi fark etmemis.

Kaldi ki oyun + yayin icin kullanacakmissiniz. Bu durumda 5700X3D cok daha onde zira hem 3D onbellek var, hem de 8C/16T bir CPU 7500F'in aksine. Anakartiniz ve RAM'leriniz kotu degilse stoklari patlamadan 5700X3D alin gecin derim. 5700X3D alabiliyorken 7500F ve 5700 XT icin platformu dagitmaya gerek yok.