Peki curve ile yaparken limiti kaldırmaya gerek var mı? Curvede voltaj eğrisi yapmak yeterli mi ki @Ayhan Dönmez ekstradan güç
Limiti koyacak mıyım curve yaparken
Voltaj offset ile zaten bir miktar undervolt yaparak kartın daha az ısınıp daha verimli çalışmasını sağlamış oluyorsunuz. Güç limiti ise ekstra bir ayar olarak devreye giriyor. Ben voltaj offset ile uğraşmak yerine güç limitini -25 yaptım. Güç limitinin getirdiği performans düşüşünü de VRAM’i 2750 MHz’e çıkarıp hızlı zamanlamaya alarak dengeledim. Böylece performansı nötrlemiş oldum, ama ciddi oranda ısı düşüşü elde ettim. Elektrik tüketimi de RTX 5070 Ti seviyesine indi; mis gibi oldu.

Daha önce denemedim ama güç limiti koymak, voltaj offset undervolt’unu bir miktar kısabilir. Örneğin, 100 yerine 80’de stabil kalabilir. Bildiğim kadarıyla ciddi oranda, gelecek olan silikonun kalitesine bağlı. Ne kadar Undervolt yapabileceğinizi, silikon kalitesi belirliyor.

Çok iyi fiyat. Kaçmazmış. Hayırlı olsun. Ben default hali ile de ısı sorunu yaşayacağınızı sanmıyorum.
Umarım hocam. Ancak bir yarım saat bir saat uğraşıp şu curve undervolt işini yaparım sonra da bir daha uğraşmam zaten stabiliteyi yakaladıktan sonra.
Çok iyi fiyat. Kaçmazmış. Hayırlı olsun. Ben default hali ile de ısı sorunu yaşayacağınızı sanmıyorum.
Teşekkür ederim. Daha iyileri sizlere olsun.
Güzel fiyatmış. Hayırlı olsun. Yapay zeka saçmalığı yüzünden zaten yakında bu fiyatlar hayal olacak.
Evet, maalesef. Ve bu yapay zekanın açlığının pandemideki ve coin mining durumlarındaki gibi geçici olduğunu düşünmüyorum çünkü üniversiteler, doktorlar şunlar bunlar onlar herkes ve her sektör yapay zekayı destekliyor ve git gide daha da büyüyecek gibi. Çoğu kişi patlayacak balon diyor ama bence bu yukarıda söylediğim iki stok sıkıntılı zamandan farklı olarak patlamayıp böyle gidecek maalesef... umarım yanılırım.

Çok gerek olacak bir durum değil hocam. Uzun yıllardır üst düzey kartlar kullandım. 20K fazla vermeye gererk yok. Hatta Astral Supreme SOC 85K idi..

Teşekkürler hocam. Bu modeli LH44 önermişti sağ olsun.

@Hamza Ensar Sağlam şu curve ile uv yapma işini öğrenmek lazım Nebi Akgün videosundan bakacağım bir duruma... Standart power limit vs. ayarını biliyorum ama curve yapmak lazım.
@ShadowLegion Artık üstat kendisi burada, videosundan bakmana hiç gerek yok, direkt konu açıp etiketleyebilirsin @29105

@Hamza Ensar Sağlam destek olacaktır zaten, ben kendisine gerekli detayları aktardım.

Peki curve ile yaparken limiti kaldırmaya gerek var mı? Curvede voltaj eğrisi yapmak yeterli mi ki @Ayhan Dönmez ekstradan güç
Limiti koyacak mıyım curve yaparken
V/F curve kullanacağın için Afterburner'den, static OC mantığına giriyor, adaptive ya da dynamic voltage olmayacak, @Hamza Ensar Sağlam gibi 1v 3 GHz sabitleyip öyle hayatına devam edeceksin. Artı olarak +2000/3000 memory şansını deneyeceksin, core budget çalıyor dikkat et, volt yetmezse stabil kalamaz, artefact ve frametime oynamaları yapar, uygulama üzerinden bench üzerinden anlık takip etmen gerekli. @ShadowLegion

Vaay, bilmiyordum. Tabii açarım Ayhan hocam sağolasın.
Üstat yardım çığlıklarımıza, feryatlarımıza dayanamayıp sağ olsun, bizi kırmayıp gelmiş, ben de zaten emeklilik planları kuruyordum, her şey zamanlaması çok iyi oldu o açıdan.

@Ayhan Dönmez hocam kendisi çok yardımcı oldu ülkedeki topluluğa ancak yazdığı konuyu okudum ve haksız buldum. Yani fazla ego belirtileri var. Siz buranın demirbaşısınız. Marix, @LH44 gibi arkadaşların gitmesini istemem.

Zaten standart bir kullanıcı için aşırı ram işine de girmeye gerek yok. 6000 CL28-30 çalışsın yeter. Gerisi heyecan subtimingsler felan çok gevşek olmuyor zaten default olarak bile.

Emekli felan olmayın Ayhan hocam. Kendisinin sizi eleştirmesi bir şey ifade etmez.

@Ayhan Dönmez hocam kendisi çok yardımcı oldu ülkedeki topluluğa ancak yazdığı konuyu okudum ve haksız buldum. Yani fazla ego belirtileri var. Siz buranın demirbaşısınız. Marix, @LH44 gibi arkadaşların gitmesini istemem.

Zaten standart bir kullanıcı için aşırı ram işine de girmeye gerek yok. 6000 CL28-30 çalışsın yeter. Gerisi heyecan subtimingsler felan çok gevşek olmuyor zaten default olarak bile.

Emekli felan olmayın Ayhan hocam. Kendisinin sizi eleştirmesi bir şey ifade etmez.
Şimdi @Marix hocayı emekli ettiler, sıra bende belli ki. Bu gidişle forumda adam kalmayacak belli oldu :D Bir yaver tayfası var, o çok tehlikeli, arka planda ciddi bir çalışma yürütüyorlar, bakalım sonu nereye varacak.