Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

canmeister

Uzman
PC sıklıkla oyunlardan atıyor. CS:GO2, Forza Horizon 4, ETS 2 gibi PC'de yüklü her oyundan hata vermeden atıyor ve oyunu kapatıyor.
Bunun için XMP profili kaynaklı olabileceğini okudum (RAM'lerin yüksek frekansta saçmalama olasılığı) ve profili kapatınca atmıyor.
Profil kapalı olunca da RAM'leri düşük frekansta kullanıyorum haliyle.

2. el aldım ve aldığım günden beri bu problemle uğraşıyorum. BIOS güncellemesinden sonra düzeldiğini düşündüm ama XMP açınca yine atıyor bunu bir türlü düzeltemedim.

Bu yüzden NASA dahil herkesten yardım istiyorum :) @Recep Baltaş.
Şöyle bir görsel de göndereyim, Windows Olay Görüntüleyicisi'nden sorunumla ilgili bir ipucu.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-11-03 003507.webp
    Ekran görüntüsü 2024-11-03 003507.webp
    89,2 KB · Görüntüleme: 94
Çözüm
Bunu BIOS'tan XMP profilini devre dışı bırakarak çözdüm. Bilgisayarı 2. el olarak almıştım ve bileşenlerini bilmeden satın aldığını düşünüyorum. Bu sebeple yüksek frekanslarda bir uyumsuzluk sorunu yaratıyor.

I solved this by disabling the XMP profile in BIOS. I bought the Computer second hand and ı think he bought it without knowing its components. For this reason, it creates an incompatibility problem at high frequencies.

Sorun şimdilik çözüldü.
Bunu BIOS'tan XMP profilini devre dışı bırakarak çözdüm. Bilgisayarı 2. el olarak almıştım ve bileşenlerini bilmeden satın aldığını düşünüyorum. Bu sebeple yüksek frekanslarda bir uyumsuzluk sorunu yaratıyor.

I solved this by disabling the XMP profile in BIOS. I bought the Computer second hand and ı think he bought it without knowing its components. For this reason, it creates an incompatibility problem at high frequencies.

Sorun şimdilik çözüldü.

Çözüm