XER4N1TY

Başarılı
Merhaba arkadaşlar, şu anda 5950X işlemci kullanıyorum. 5950XT modeli çıkacak mı? 5950XT işlemcisini alırsam, RTX 5090 darboğaz yapar mı ilerisi için?

Ortada pek soylenti goremedim ben daha bunun hakkinda, pek cikacagini sanmam desem de AMD islemcileri Refresh edip satmayi huy etti artik hiç belli de olmaz. Ama cikarsa kullanilabilir tabii.

Peki hocam mevcut işlemcim ile 5090 ile darboğaz yaşar mıyım ayrıca hocam donanımhaber ve ıgn sıteleri yapmış haberi artı yabancı kanallar video atmışlar benim tuhafıma giden şey şu oldu 5950X 4.9 olurken 5950XT 5.0 diyorlar ileriki zamanlarda ekran kartları için sistem güncellemeli miyim şu an DDR5 sisteme geçemem anca 5 yıl sonra geçebilirim siz ne önerirsiniz hocam.

5950X kullaniyorsaniz elinizdeki parcalar da ona gore high-end modellerdir diye dusunuyorum, yeni platformda bu seviyede bir sistem kurmak istediginizde daha da masraf etmeniz gerekecek hic girismeyin bile o yuzden. RTX 5000 icin maceraya girmeye hic gerek yok elinizdeki islemci de yeterli olur.

X090 serisi çıktığı döneme göre çoğu zaman (hatta her zaman bile olabilir), aynı dönemde çıkmış kartlara göre çok daha iyi performans sağlıyor. Şimdi, daha kart çıkmadan kesin sonuç vermek imkansız ama tahmin edilebilir.

5950X ile 4090'ın 2K'da bazı oyunlarda darboğaz yaşadığını varsayarsak 5090 ile 2K'da darboğaz yaşamanız çok muhtemel. En az 4K belki 8K'yı bile zorlayabilecek bir kart da çıkabilir.

AMD XT serisini şu anda ekran kartı kısmında kullanıyor. İşlemci tarafında böyle bir isimlendirme yapar mı bilmem ama bir daha 5900 serisi ile ilgili işlemci çıkarması saçma olur.

X090 serisi çıktığı döneme göre çoğu zaman (hatta her zaman bile olabilir), aynı dönemde çıkmış kartlara göre çok daha iyi performans sağlıyor. Şimdi, daha kart çıkmadan kesin sonuç vermek imkansız ama tahmin edilebilir.

5950X ile 4090'ın 2K'da bazı oyunlarda darboğaz yaşadığını varsayarsak 5090 ile 2K'da darboğaz yaşamanız çok muhtemel. En az 4K belki 8K'yı bile zorlayabilecek bir kart da çıkabilir.

AMD XT serisini şu anda ekran kartı kısmında kullanıyor. İşlemci tarafında böyle bir isimlendirme yapar mı bilmem ama bir daha 5900 serisi ile ilgili işlemci çıkarması saçma olur.

3000 serisinde yapmisti bu olayi fakat ufak tefek farklar disinda tipatip ayni islemcilerdi.

5950X kullaniyorsaniz elinizdeki parcalar da ona gore high-end modellerdir diye dusunuyorum, yeni platformda bu seviyede bir sistem kurmak istediginizde daha da masraf etmeniz gerekecek hiç girismeyin bile o yuzden. RTX 5000 icin maceraya girmeye hiç gerek yok elinizdeki islemci de yeterli olur.

Hocam şu anlık 3070 Ti var, geçici almıştım. 8x8 16 GB 3600 MHz RAM var hocam, 850 watt da güç kaynağım var. 2K monitörüm var ama onu da yazın 4K'ya yükselteceğim inşallah.

@Spyhis bir sayfada görmüştüm, 5950X işlemci 400'nı tam performans ile çalıstırmıyor diyorlardı. Ayrıca hocam, 5000 serisi ekran kartları bu yıl sonu çıkacaktı sanırım yanlış bilmiyorsam. Ben de yıl sonu ekran kartını 4090 alacaktım ama bekleyip görelim diyorum.

3000 serisinde yapmisti bu olayi fakat ufak tefek farklar disinda tipatip ayni islemcilerdi.
hocam ben haberi bu sayfalardan duydum AMD Ryzen 5000 XT işlemciler geliyor: Uygun fiyat ve dahası

Son düzenleme:
Hocam şu anlık 3070 Ti var, geçici almıştım. 8x8 16 GB 3600 MHz RAM var hocam, 850 watt da güç kaynağım var. 2K monitörüm var ama onu da yazın 4K'ya yükselteceğim inşallah.

@Spyhis bir sayfada görmüştüm, 5950X işlemci 400'nı tam performans ile çalıstırmıyor diyorlardı. Ayrıca hocam, 5000 serisi ekran kartları bu yıl sonu çıkacaktı sanırım yanlış bilmiyorsam. Ben de yıl sonu ekran kartını 4090 alacaktım ama bekleyip görelim diyorum.

Hocam ben haberi bu sayfalardan duydum AMD Ryzen 5000 XT işlemciler geliyor: Uygun fiyat ve dahası

5800X3D gibi olacaklarını sanmıyorum. Çıkarabilecekleri tek işlemci 5950X3D olabilir XT serisi işlemciler artırılmış saat hızı dışında pek bir şey sunmuyordu.