Bütçe
6.000-7.000 TL

demjr

Becerikli
Aklımda şu an Corsair Nautilus var. İşlemci olarak Ryzen 7 9800X3D kullanıyorum. Sessiz ve iyi bir sıvı soğutma istiyorum.

Bu tarz şeyler sadece iş görüyor. Kalite lazım arkadaşa. Galahad 2 Lite Performance gider.

@demjr şu an kaynak atacak vaktim yok ama Galahad 2 her açıdan daha iyi Corsair' den.
Hocam, herkes Artic Liquid Freezer 3 nasıl peki? Herkesin ağzından düşmeyen o meşhur soğutucu.

Delta L36 iş görür bence. İlla daha iyisini alacağım dersen de Galahad 2 Lite bakabilirsin.
Artic Liquid Freezer 3 pro nasıldır hocam?

Hocam, ters montaj derken ne demek istediğinizi tam anlayamadım. Hocam, birde bu push-pull muhabbetleri ne tam olarak? Ekstra fazla bir soğutma sağlıyor mu?

ARCTIC Pro serisi çok iyi değil AM5 için, alanlar iade etti bir kesim. Montajı doğru ayarlarsan memnun kalırsın, görsel ileteceğim. YouTube'daki testlere aldanmayın, hepsi reklam ve pazarlama. İnsan alıp kendi kullanınca anlıyor neyin ne olduğunu. Eski seride sorun yok, bu Pro'da Pump ters monte etmen lazım. Derece oynatıyor.

Kasan uygun değilse tercih etme, hem ters monte hem de radyatör kalın. Problem yaşarsın.

ARCTIC yeni seri kullanacaksan AM5'te en iyi verimi böyle alıyorsun. Denemeyen bilmez, ancak iade eder.

1779451956139.webp

1778592167550.webp

1778592174481.webp

@demjr Push-Pull'da bilmeyecek bir şey yok. ARCTIC Pro Reverse sipariş et 3 adet, radyatör ön yüzüne takacaksın akvaryum kasaysa. Kasa üst panele takacaksan Reverse fana gerek yok, düz fan iş görür. Görsellik ile alakalı.

Arctic Pro serisi çok iyi değil AM5 için, alanlar iade etti bir kesim. Montajı doğru ayarlarsan memnun kalırsın, görsel ileteceğim. YouTube'daki testlere aldanmayın, hepsi reklam ve pazarlama. İnsan alıp kendi kullanınca anlıyor neyin ne olduğunu. Eski seride sorun yok, bu Pro'da Pump ters monte etmen lazım. Derece oynatıyor.

Kasan uygun değilse tercih etme, hem ters monte hem de radyatör kalın. Problem yaşarsın.

Arctic yeni seri kullanacaksan AM5'te en iyi verimi böyle alıyorsun. Denemeyen bilmez, ancak iade eder.

Eki Görüntüle 251226

1778592167550.webp

1778592174481.webp
Ayhan hocam, önerdiğiniz bir sıvı soğutma var mı? Varsa dediğinizi almak isterim.

Bende push-pull ekstra soğutma sağlıyor sanıyordum.

Ayhan hocam, önerdiğiniz bir sıvı soğutma var mı? Varsa dediğinizi almak isterim.

ARCTIC dediğim tarzda monte edeceksen AM5'te çok memnun kalırsın. Bahsettiğin Corsair 360 RS gayet iyi, Lian Li Lite ve Trinity Performance iyi ama sesli çalışabiliyor hem pompa hem de fanları. Kendin eğri çizersin, pompa sesi rahatsız ederse az RPM kısma yoluna gidilir. Ona sabit eğri, daha doğrusu çizgi belirle. %100 yerine %80 dönebilir örneğin. Sana denk gelen model ile alakalı, değişiyor. Radyatör fanları için zaten her türlü kendin eğri çizeceksin, kafa şişiriyor öteki türlü. Atmos II'ler çok iyi ama tuzlu, F/P değil. Ben Atmos II alıp Push-Pull yapardım ama dediğim gibi ses problemi olabiliyor pompa ve fan kısmında. Kendin elle ayarlaman gerekebilir, performanstan feragat etmemek adına buna yönelmek lazım.

Bende push-pull ekstra soğutma sağlıyor sanıyordum.

Sağlıyor, daha verimlidir. Fan RPM kısmanı da kolaylaştırır hatta, çok gerekli olmasa da elinde fazlalık fan varsa aynı kalitede ya da ayrıca sipariş ederek uygularsın. Çok bir esprisi yok, basit bir adım.