Bütçe
6.000-8.000 TL
Ultrawide benim gözleri mahveder. Zaten yorgunluk var gözlerimde yıllardır dinlendirici takıyorum. :D 1 ms 180Hz herhangi bir monitöre baksam olur mu? Abuk subuk markalar dışında tabii ki.

Mesela burada LG'nin bir VA monitörü ile senin attığın ASUS'un karşılaştırması var. Arada panel dışında neredeyse hiç fark yok, hatta 1-2 yerde LG önde. VA ile IPS arasında dağlar kadar fark var mı?

Ya da bu ekran. Bu hem IPS, hem 0.5ms hem de 180 Hz.

Fiyatı az da olsa aşağı çekmeye çalışıyorum derdim o. :D ayrıca bulunduğum ilde ASUS'u alabileceğim bir vatan mağazası yok, adamların da eve servisi yok galiba sitede yoktu en azından. Hepsiburada'da bayağı koyuyor.

Arada farkın yok gibi gözükmesi normal. Monitör alırken kağıtüstünde yazan verilere göre tercih yapmamalısınız. Çünkü doğru bilgiler içermiyor. Yani 300CD parlaklık yazar ama, gerçekte 230-400CD arasında çıkabilir. 1000; 1 kontrast yazar ama, 700:1-1500:1 arasında çıkacaktır. İncelemeye bakmadan öğrenemezsiniz. 0.5ms yazar ama, ortalamada 6Ms'te çıkabilir.

Markalar çeşitli ayak oyunları yaparak kullanıcıyı kandırırlar. OverDrive modunu en sona çekip anlık 1ms görmesini sağlarlar. Ortalamada yine 3ms ve üstü çıkarken bu sefer bir de inverse ghostinge sebep olur. Markalar bunları belirtmezler. 1ms anlık görüyorsa 1ms yazarlar.

Yani özetle LCD panelde 1ms beklemeyin.

Samsung'un G3 serisi sıkıntılı. Black smearing aşırı fazla ve yavaş bir panel kullanmışlar.

ASUS TUF VG279Q3A'nın ise 24inç versiyonu iyi değildi. Her şeyi ortalama yapmasıyla birlikte fiyatı da epey pahalı. O yüzden onu da önermiyorum.

MSI MAG275F ile ilgili bilgim yok ama, MSI G255F ve MSI MAG 275qf gibi modeller sıkıntılıydı. Bu modelinde farklı olacağını düşünmüyorum.

AOC 24G42e ise incelemede en iyi sonuçları veren model. Fiyatı da uygun. Şubatta tanıtıldığı için oldukça yeni kronik bir sorunu var mı belli değil. Stoklara da yeni giren bir model zaten. Geçen gün forumdaki bir arkadaşa aldırmıştım memnun kaldı. Tabii o TN panelden geçtiği için çok normal.

Ultrawide benim gözleri mahveder. Zaten yorgunluk var gözlerimde yıllardır dinlendirici takıyorum. :D 1 ms 180hz herhangi bir monitöre baksam olur mu? Abuk subuk markalar dışında tabi ki.

Mesela burada LG'nin bir VA monitörü ile senin attığın ASUS'un karşılaştırması var. Arada panel dışında neredeyse hiç fark yok, hatta 1-2 yerde LG önde. VA ile IPS arasında dağlar kadar fark var mı?

Ya da bu ekran. Bu hem IPS, hem 0.5ms hem de 180 hz.

Fiyatı az da olsa aşağı çekmeye çalışıyorum derdim o. :D Ayrıca bulunduğum ilde ASUS'u alabileceğim bir Vatan mağazası yok, adamların da eve servisi yok galiba sitede yoktu en azından. Hepsiburada'da bayağı koyuyor.
MSI bayağı iyi. Aynı özelliklerde veya daha iyi her monitör olur. Fakat tabii kullanıcı yorumları çok önemli. Her monitör derken birçok kişinin kullandığı ve pozitif yorumları olan monitörler olmalı. Şikayeti olmayanlar.

VA panel insanı hayattan soğutur. Siyah rengi iyi verir ama renk tonları berbat ötesidir. Renkleri canlı ve doğru vermez. Artık piyasada VA panel alan kaldı mı bilmiyorum. Tercih edilen bir panel değil. IPS renkleri doğru şekilde verir. Siyahı bir tık griye kaçabilir. Her panelin eksi ve artıları var. Eksi artılar yan yana konunca IPS seçimi en mantıklısı. En iyisi de OLED ekrandır. IPS dışında monitör bakmanı önermem.

IPS olanların da IPS Glow türünden problemleri var. Yani ekran köşelerinden ışık sızması gibi. Abartı olmadığı sürece kabul edilebilir. Her IPS ekranda olan bir sorundur.

Mesela aşağıdaki ekran çok abartı sızmaya sahip. Böyle olan monitörü kabul etmemelisin. Sadece siyah ekranda kendini belli ederler genelde. En minimal düzeyde olmalı. Hiç olmayanına denk gelmek zor. Düz siyah bir ekran açarak kontrol etmen lazım.

1744633824701.webp

Son düzenleme:
MSI bayağı iyi. Aynı özelliklerde veya daha iyi her monitör olur. Fakat tabii kullanıcı yorumları çok önemli. Her monitör derken birçok kişinin kullandığı ve pozitif yorumları olan monitörler olmalı. Şikayeti olmayanlar.

VA panel insanı hayattan soğutur. Siyah rengi iyi verir ama renk tonları berbat ötesidir. Renkleri canlı ve doğru vermez. Artık piyasada VA panel alan kaldı mı bilmiyorum. Tercih edilen bir panel değil. IPS renkleri doğru şekilde verir. Siyahı bir tık griye kaçabilir. Her panelin eksi ve artıları var. Eksi artılar yan yana konunca IPS seçimi en mantıklısı. En iyisi de OLED ekrandır. IPS dışında monitör bakmanı önermem.

IPS olanların da IPS glow türünden problemleri var. Yani ekran köşelerinden ışık sızması gibi. Abartı olmadığı sürece kabul edilebilir. Her IPS ekranda olan bir sorundur.

Renklerin canlılığı ve doğruluğu monitöre göre değişir. Yanlış bilgi vermeyin. Her IPS her VA panelden yüksek renk gamutuna ve renk doğruluğuna sahip olamaz. Ezber bilgiler gerçekleri sunmaz. VA panel hala alınabilir çünkü IPS'in veremediği kontrastı ve siyahları verebiliyor. OLED monitörlerinde çok iyi gözükmesinin sebebi renk gamutu değil kontrasttır. Yüksek renk gamutlu IPS ve VA panellerde var. Qd IPS paneller çok yüksek renk gamutlarına da ulaşabiliyor. Yine de OLED seviyesine yakın olabiliyor mu? Tabii ki de hayır. Çünkü kontrast farkı var arada. OLED paneller sonsuz kontrast oranı sunabiliyor.

Ayrıca konuda geçen MSI monitörlerin iyi olduğunu nereden çıkardınız? Giriş seviyede MSI monitörlerin hemen hemen hepsi kötü. MAG256F hariç düzgün monitörü yok.

Renklerin canlılığı ve doğruluğu monitöre göre değişir. Yanlış bilgi vermeyin. Her IPS her VA panelden yüksek renk gamutuna ve renk doğruluğuna sahip olamaz. Ezber bilgiler gerçekleri sunmaz. VA panel hala alınabilir çünkü IPS'in veremediği kontrastı ve siyahları verebiliyor. OLED monitörlerinde çok iyi gözükmesinin sebebi renk gamutu değil kontrasttır. Yüksek renk gamutlu IPS ve VA panellerde var. Qd IPS paneller çok yüksek renk gamutlarına da ulaşabiliyor. Yine de OLED seviyesine yakın olabiliyor mu? Tabii ki de hayır. Çünkü kontrast farkı var arada. OLED paneller sonsuz kontrast oranı sunabiliyor.

Ayrıca konuda geçen MSI monitörlerin iyi olduğunu nereden çıkardınız? Giriş seviyede MSI monitörlerin hemen hemen hepsi kötü. MAG256F hariç düzgün monitörü yok.
Bana alınması gereken panelleri iyiden kötüye sıralar mısın? Kendin de IPS panel önerdin çünkü. VA panel alabilirsin demedin. En iyisi OLED diyorum. Şu yüzden, bu yüzden iyi diyorsun. Sonuçta benim dediğime geliyorsun. Sırf sebepleri saymıyorum diye gerçek değişmiş olmuyor. Sadece lafı uzatmıyorum. Direkt iyi olanı söylüyorum. VA panelin siyahı daha iyi verdiğini belirttim zaten. Ama gamuttur odur budur kafa karıştırmaya gerek olmayan şeyler. Özetle ve sonuç olarak arkadaşın IPS panel alması daha iyi. Senin de önerdiğin gibi. Hemfikir miyiz? Bitti... VA panelin, IPS panelden iyi olduğunu söyleyen birini bulmak zordur. İlginç bir tercihtir.

"MSI bayağı iyi. Aynı özelliklerde veya daha iyi her monitör olur." demişim. MSI monitörlerin daha iyi olduğunu nerede söylemişim? :D Yazdığımı tam okumadın herhalde. Paylaşılan linkteki MSI monitörün özellikleri hakkında ve fiyatından dolayı iyi dedim. "27" 0.5 MS 180 Hz Adaptive Sync IPS" teknik özellikler iyi değil mi? MSI'lar iyi diye görüşüm olsa bütün monitörlerim ASUS olmazdı. Spesifik model önermedim. Sadece özellikleri nasıl olmalı onu belirttim. Çünkü benden daha iyi güncel monitör modelleri bilen arkadaşlar vardır. Sen nasıl MSI monitörlerin iyi olduğunu söylediğim kanısına vardın? Orasını anlamadım...

Bana alınması gereken panelleri iyiden kötüye sıralar mısın? Kendin de IPS panel önerdin çünkü. VA panel alabilirsin demedin. En iyisi OLED diyorum. Şu yüzden, bu yüzden iyi diyorsun. Sonuçta benim dediğime geliyorsun. Sırf sebepleri saymıyorum diye gerçek değişmiş olmuyor. Sadece lafı uzatmıyorum. Direkt iyi olanı söylüyorum. VA panelin siyahı daha iyi verdiğini belirttim zaten. Ama gamuttur odur budur kafa karıştırmaya gerek olmayan şeyler. Özetle ve sonuç olarak arkadaşın IPS panel alması daha iyi. Senin de önerdiğin gibi. Hemfikir miyiz? Bitti... VA panelin, IPS panelden iyi olduğunu söyleyen birini bulmak zordur. İlginç bir tercihtir.

MSI monitörlerin daha iyi olduğunu nerede söylemişim? :D yazdığımı tam okumadın herhalde. Paylaşılan linkteki MSI monitörün özellikleri hakkında ve fiyatından dolayı iyi dedim. Öyle bir görüşüm olsa bütün monitörlerim ASUS olmazdı. Spesifik model önermedim. Sadece özellikleri nasıl olmalı onu belirttim. Çünkü benden daha iyi güncel monitör modelleri bilen arkadaşlar vardır. Sen nasıl MSI monitörlerin iyi olduğunu söylediğim kanısına vardın? Orasını anlamadım...

Bütçeye göre değişkenlik gösterir.
Giriş segmentte ips>va
Orta segmentte ihtiyaca göre IPS = VA.
Üst segmentte va>ips.

Senin dediğine gelmiyorum. Sen olayı yanlış yere çekiyorsun. Ben diyorum ki IPS panellerin görüntü kalitesinin iyi olmamasının sebebi kontrast ve siyahlar. VA ise bunları kapatıyor diyorum. OLED panel ise hepsinden yüksek kontrast oranı ve siyah performansı sunabiliyor. Bu yüzden iyi gözüküyor diyorum.

Monitör olarak da IPS önermemin sebebi rekabetçi oyunları ağırlıklı olarak oynaması. Dizi, film, YouTube ve hikayeli oyunlar için kullanacağım deseydi alternatif olarak VA panel önerirdim.

İlk cümlende MSI monitörler bayağı iyi demişsin. Bende diyorum ki bu bütçelerde iyi bir MSI monitör yok.

Ayrıca gamuttur odur budur kafa karıştırmaya gerek yok demekte aşırı saçma. Her IPS panel yüksek renk gamutuna sahip olmadığı gibi her VA panelde düşük renk gamutuna sahip değildir. Renk doğruluğu da modele göre yine değişkenlik gösterir. Fabrikadan kalibrasyonlu çıkan VA panel ile onun bütçesinde kalibrasyonsuz gelen bir IPS monitörü paylaşırım mosmor kalırsınız. :D

Bütçeye göre değişkenlik gösterir.
Giriş segmentte ips>va
Orta segmentte ihtiyaca göre IPS = VA.
Üst segmentte va>ips.

Senin dediğine gelmiyorum. Sen olayı yanlış yere çekiyorsun. Ben diyorum ki IPS panellerin görüntü kalitesinin iyi olmamasının sebebi kontrast ve siyahlar. VA ise bunları kapatıyor diyorum. OLED panel ise hepsinden yüksek kontrast oranı ve siyah performansı sunabiliyor. Bu yüzden iyi gözüküyor diyorum.

Monitör olarak da IPS önermemin sebebi rekabetçi oyunları ağırlıklı olarak oynaması. Dizi, film, YouTube ve hikayeli oyunlar için kullanacağım deseydi alternatif olarak VA panel önerirdim.

İlk cümlende MSI monitörler bayağı iyi demişsin. Bende diyorum ki bu bütçelerde iyi bir MSI monitör yok.

Ayrıca gamuttur odur budur kafa karıştırmaya gerek yok demekte aşırı saçma. Her IPS panel yüksek renk gamutuna sahip olmadığı gibi her VA panelde düşük renk gamutuna sahip değildir. Renk doğruluğu da modele göre yine değişkenlik gösterir. Fabrikadan kalibrasyonlu çıkan VA panel ile onun bütçesinde kalibrasyonsuz gelen bir IPS monitörü paylaşırım mosmor kalırsınız. :D
Hala ne yazdığımı yanlış okuyorsun. MSI monitörler iyi demedim. Bir daha oku lütfen. "MSI bayağı iyi. Aynı özelliklerde veya daha iyi her monitör olur." yazdım. Bu cümleden MSI monitörler iyi yorumu çıkmaz. Çünkü linkteki MSI için yaptığım yorumdu özelliklerden dolayı. Sonrasında aynı özelliklerde veya daha iyi her monitör olur neden diyeyim? Özellikleri için iyi dedim.

Panel konusunda kesinlikle katılmıyorum. Üst segmentlere çıkıp VA panel seçmek mantıklı değil. Kişiye özgü tercih demek lazım. Siyah rengi tam alma takıntısı vardır. Yoksa IPS ekran her bakımdan siyah tonlamalar hariç daha iyi ve avantajlı. Avantajı her açıdan ekranın net görünmesinden ötürü. Yandan da bak aynı, karşısından da bak aynı. Ve tonlamalar monitörden monitöre değişiklik gösterse de doğruluk olarak IPS'te iyi. Bana göre öyle.

Kişisel tercih konusuna gireceği için yorumsuz kalmak en mantıklısı. Bana göre, sana göre oluyor yoksa. Konu daha fazla kirlenmesin. Aynı görüşleri paylaşmak zorunda değiliz çünkü. Kişisel zevkler tartışılmaz. VA panel tonlamarını sevmiyorum, sevemeyeceğim :)

Hala ne yazdığımı yanlış okuyorsun. MSI monitörler iyi demedim. Bir daha oku lütfen. "MSI bayağı iyi. Aynı özelliklerde veya daha iyi her monitör olur." yazdım. Bu cümleden MSI monitörler iyi yorumu çıkmaz. Çünkü linkteki MSI için yaptığım yorumdu özelliklerden dolayı. Sonrasında aynı özelliklerde veya daha iyi her monitör olur neden diyeyim? Özellikleri için iyi dedim.

Panel konusunda kesinlikle katılmıyorum. Üst segmentlere çıkıp VA panel seçmek mantıklı değil. Kişiye özgü tercih demek lazım. Siyah rengi tam alma takıntısı vardır. Yoksa IPS ekran her bakımdan siyah tonlamalar hariç daha iyi ve avantajlı. Avantajı her açıdan ekranın net görünmesinden ötürü. Yandan da bak aynı, karşısından da bak aynı. Ve tonlamalar monitörden monitöre değişiklik gösterse de doğruluk olarak IPS'te iyi. Bana göre öyle.

Kişisel tercih konusuna gireceği için yorumsuz kalmak en mantıklısı. Bana göre, sana göre oluyor yoksa. Konu daha fazla kirlenmesin. Aynı görüşleri paylaşmak zorunda değiliz çünkü. Kişisel zevkler tartışılmaz. VA panel tonlamarını sevmiyorum, sevemeyeceğim :)

Bir şey bilmediğin apaçık ortada. Özelliklerden dolayı iyi diyorsunuz. Bende diyorum kağıtüstünde yazan verilere göre iyi diyemezsiniz. 0.5ms yazması bir şey ifade etmiyor çünkü ortalamada 0.5 ms verebilen IPS panel yok. Birçoğu 5-6ms çıkıyor. İkinci olarak Adaptive Sync zaten bu bütçedeki çoğu monitörde var. Ayrıca ekstrem bir özellik değil. VESA tarafından geliştirilen bir teknoloji. FreeSync ve G-Sync teknolojileriyle aynı işlevi taşıyor. 180Hz zaten bu bütçedeki çoğu monitörde olan bir şey. Game Booster'da 180Hz satıyor hem de daha ucuza. İyi diyebiliyor muyuz?

Monitör ekrana bakmak için alınır değil mi? Yani iyi gözükmesi önemlidir. Peki görüntü kalitesine etki eden şeyler nelerdir? Renk gamutu, kontrast ve parlaklıktır. Siz diyorsunuz ki IPS panel daha iyi. Bende size şimdi tezinizi çürütecek örnekler atacağım. Aynı fiyatlarda satılan IPS ve VA panelleri kıyaslayacağım.
Renk gamutunda, kontrastta ve parlaklıkta Philips üstün çıkıyor. E hani daha canlı renkler gösteriyordu? Ne oldu? Parlaklık ve kontrastta da VA daha iyi çıktı? Mosmor kalırsınız böyle. Ayrıca sadece siyahlarda daha iyi değil. 3 kat daha fazla kontrast oranı sunuyor VA paneller. Kontrast ne kadar yüksekse o kadar detaylı, canlı ve gerçekçi renkler görürsünüz.

Desktop Screenshot 2025.04.14 - 16.04.59.10.webp

Desktop Screenshot 2025.04.14 - 16.05.51.96.webp

Ezber bilgiyle IPS alırsan olacağı bu olur işte.

Şimdiyse renk doğruluğu kıyaslaması yapalım.

LG daha pahalıya satılmasına rağmen renk doğruluğu 3.14 Delta'e çıkıyor. Samsung ise 1.45 Delta'e çıkıyor yani hata payı daha düşük. Ne kadar düşük ise o kadar iyi anlamına geliyor. Genel puan ise Samsung 9.1 iken LG 7.9 puan alıyor. Yani renk doğruluğunda da IPS daha iyidir kesinlikle yanlış bir yorumdur. Monitöre göre işler değişir.

Desktop Screenshot 2025.04.14 - 16.21.17.25.webp

Desktop Screenshot 2025.04.14 - 16.21.54.54.webp

İstersen aynı incelemenin tepki süresi testine de bakabilirsin. Samsung VA olmasına rağmen 5.5ms tepki süresi çıkıyor. LG ise 6.6ms çıkıyor. 0.5Ms'in pazarlama stratejisi olduğunu anladın mı şimdi?

Hani siyahlar haricinde IPS daha iyiydi? Tepki süresi, renk doğruluğu ve kontrastta da daha iyi çıkıyor Samsung? Parlaklıkta LG bir miktar daha iyi çıkmış 450CD'ye karşılık 420CD çıkıyor. Önceki monitör kıyaslamamda da VA panel tüm alanlarda daha iyiydi zaten. Zahmet olacak parlaklıkta bari daha iyi çıksın. IPS fanboyluğu yapmak yerine araştırma yapın.

Son düzenleme:
Bir şey bilmediğin apaçık ortada. Özelliklerden dolayı iyi diyorsunuz. Bende diyorum kağıtüstünde yazan verilere göre iyi diyemezsiniz. 0.5ms yazması bir şey ifade etmiyor çünkü ortalamada 0.5 ms verebilen IPS panel yok. Birçoğu 5-6ms çıkıyor. İkinci olarak Adaptive Sync zaten bu bütçedeki çoğu monitörde var. Ayrıca ekstrem bir özellik değil. VESA tarafından geliştirilen bir teknoloji. FreeSync ve G-Sync teknolojileriyle aynı işlevi taşıyor. 180Hz zaten bu bütçedeki çoğu monitörde olan bir şey. Game Booster'da 180Hz satıyor hem de daha ucuza. İyi diyebiliyor muyuz?

Monitör ekrana bakmak için alınır değil mi? Yani iyi gözükmesi önemlidir. Peki görüntü kalitesine etki eden şeyler nelerdir? Renk gamutu, kontrast ve parlaklıktır. Siz diyorsunuz ki IPS panel daha iyi. Bende size şimdi tezinizi çürütecek örnekler atacağım. Aynı fiyatlarda satılan IPS ve VA panelleri kıyaslayacağım.
Renk gamutunda, kontrastta ve parlaklıkta Philips üstün çıkıyor. E hani daha canlı renkler gösteriyordu? Ne oldu? Parlaklık ve kontrastta da VA daha iyi çıktı? Mosmor kalırsınız böyle. Ayrıca sadece siyahlarda daha iyi değil. 3 kat daha fazla kontrast oranı sunuyor VA paneller. Kontrast ne kadar yüksekse o kadar detaylı, canlı ve gerçekçi renkler görürsünüz.

Eki Görüntüle 140638

Eki Görüntüle 140639

Ezber bilgiyle İPS alırsan olacağı bu olur işte.
Kişisel tercihim diyorum anlatamıyor muyum? Bunları bilmediğimi mi sanıyorsun? Bütçe arttıkça bahsettiğin VA paneli kalitesinde IPS ekranlar yok mu diyorsun? Bu işin OLED'e kadar yolu var. Öyle bir anlatıyorsun ki bütçe arttıkça VA panel daha iyidir anlamı çıkıyor. Yok öyle bir şey.

Kağıtüstünde yazana değil de, kağıtaltına göre mi iyi diyeceğiz? Bütün monitörlerde o söylediklerin var. Gerçek değer değiller biliyoruz. Arkadaşın alması gereken monitör özelliklerinin ne olması gerektiğini söylemeyelim mi? VESA MESA ama gamut çamut şöyle böyle. MS gerçek değil ama falan. Yahu kardeşim adam detaylı bilgi değil öneri istiyor. Herhalde 27" 1080P 0.5 ms, IPS, G-Sync veya Adaptive Sync olsun diyeceğiz. Ne dememizi bekliyorsun? 0.5 diyor ama bak aslında IPS vermiyor onu ammaan dikkat mi diyeceğiz :) Yorumları iyi olan, bilindik marka, özellikleri de 27" 1080P 0.5 ms, IPS, G-Sync veya Adaptive Sync olan bir monitör almalısın diyeceğiz.

Yani burada amacını anlamadım. Ama en doğrusu sensin diyelim. Konu uzamasın. Senin derdin VA panelin, IPS'ten daha iyi olabileceğini kanıtlamak. Paylaştığın veriler de doğru zaten. Ama neden vatan millet savunur gibi VA panel savundun anlamadım. Benim tercihim her zaman IPS'ten yana. Daha ötesi var mı, yok :) Sen de bunu bir türlü anlamadın. Parana göre her paneli istediğin şekle sokabilirsin. Money talks yani. Daha iyisinin de, daha iyisi her zaman olur.

Kişisel tercihim diyorum anlatamıyor muyum? Bunları bilmediğimi mi sanıyorsun? Bütçe arttıkça bahsettiğin VA paneli kalitesinde IPS ekranlar yok mu diyorsun? Bu işin OLED'e kadar yolu var. Öyle bir anlatıyorsun ki bütçe arttıkça VA panel daha iyidir anlamı çıkıyor. Yok öyle bir şey.

Kağıtüstünde yazana değil de, kağıtaltına göre mi iyi diyeceğiz? Bütün monitörlerde o söylediklerin var. Gerçek değer değiller biliyoruz. Arkadaşın alması gereken monitör özelliklerinin ne olması gerektiğini söylemeyelim mi? VESA mesa ama gamut çamut şöyle böyle. Ms gerçek değil ama falan. Yahu kardeşim adam detaylı bilgi değil öneri istiyor. Herhalde 27" 1080p 0.5 ms, IPS, G-Sync veya Adaptive Sync olsun diyeceğiz. Ne dememizi bekliyorsun? 0.5 diyor ama bak aslında IPS vermiyor onu ammaan dikkat mi diyeceğiz :) yorumları iyi olan, bilindik marka, özellikleri de 27" 1080p 0.5 ms, IPS, G-Sync veya Adaptive Sync olan bir monitör almalısın diyeceğiz.

Yani burada amacını anlamadım. Ama en doğrusu sensin diyelim. Konu uzamasın. Senin derdin VA panelin, IPS'ten daha iyi olabileceğini kanıtlamak. Paylaştığın veriler de doğru zaten. Ama neden vatan millet savunur gibi VA panel savundun anlamadım. Benim tercihim her zaman IPS'ten yana. Daha ötesi var mı, yok :) sen de bunu bir türlü anlamadın. Parana göre her paneli istediğin şekle sokabilirsin. Money talks yani. Daha iyisinin de, daha iyisi her zaman olur.

Ben kimseye bir şey kanıtlamıyorum. Zaten umurumda da değil. Monitörden anlamıyorsunuz yanlış bilgi verip duruyorsunuz. 1080p, 0.5ms, bilindik marka, IPS ve G-Sync olsun diyeceğiz diyorsunuz. Bu kriterlere göre monitör seçimi mi yapılır? Az önce size MSI'ın sattığı IPS monitörle Philips'in sattığı VA paneli karşılaştırdım. Yine aynı şekilde LG IPS ile Samsung VA karşılaştırdım. Bu monitörler sizin kriterlerinizi karşılıyor. Peki sonuç ne oldu? Ayrıca bir şey bildiğiniz yok ben bilmiyor muyum diyorsunuz. Evet bilmiyorsunuz yazdıklarınızdan anlaşılıyor merak etmeyin. Kağıtüstü verilere göre değil de kağıtaltı verilere göre mi öneri yapacağız diyorsunuz. En büyük yanlış bilgi burada yatıyor zaten.

Son düzenleyen: Moderatör: