6.000 TL bütçede High Power Element Revo vs Raijintek Cratos Lite 850W

Bütçe
6.000 TL

MahmutYeni01

Çalışkan
Arkadaşlar hayırlı akşamlar.

Yakın zamanda bir RTX 5070 ekran kartı aldım. Daha önce kullandığım 4060 Ti 16 GB ekran kartını ise kenara ayırdım ve kardeşime bir sistem kurmayı düşünüyorum.

Kendi sistemimde şu an:
  • 64 GB DDR4 (4x16) 3200 MHz RAM
  • 1 TB Kingston KC3000
  • 500 GB Kioxia M.2 SSD
  • 500 GB Samsung 860 EVO
bulunuyor.

KC3000 dışındaki iki SSD’yi ve 2 adet 16 GB RAM’i kardeşimin sisteminde kullanmayı planladım. Bu doğrultuda şu parçaları sipariş ettim:
  • Ryzen 5 5600 işlemci
  • Gigabyte A520M S2H anakart
  • Thermalright Assassin X 120 soğutucu
PSU’lu kasalara çok güvenmediğim için kasayı ve güç kaynağını ayrı aldım:
  • Rampage Blaze Mesh kasa
  • High Power Element Revo PSU
Hepsini Hepsiburada’dan peşin fiyatına 9 taksit olarak aldım. İşlemci, anakart ve soğutucu konusunda bir hata yaptığımı düşünmüyorum ancak PSU konusunda biraz içime kurt düştü. Forumlarda biraz dolaşınca High Power Element Revo için alternatif PSU öneren çok kişi gördüm.

PSU’yu 3.900 TL’ye, kasayı ise 2.200 TL’ye aldım. Ürünler henüz elime ulaşmadı.

Kendi sistemimde ise:
  • i5-13500 işlemci
  • Corsair RM650x 80+ Gold PSU
kullanıyorum. RTX 5070’i kutudan çıkan dönüştürücü ile çift 8-pin üzerinden besliyorum.

Aklımdaki soru şu:

Bu kasa ve güç kaynağı alımı bir hata mı? Değilse Element Revo’yu kendi sistemimde mi yoksa kardeşime kuracağım sistemde mi kullanmam daha mantıklı olur? Eğer hata yaptıysam sizce nasıl bir yol izlemeliyim?

Yorumlarınızı merak ediyorum.

Kaç tane PSU alacaksınız?
Durumu tam anlayamadım kusura bakmayın.

Fiyat konusunda indirimli fırsatlarda High Power'e yakın çok seçenek çıkıyor ama High Power sağlam o konuda şüpheniz olmasın tabii dediğim gibi indirimde neler var bakmadım fakat yakın fiyata biraz daha önde seçenekler çıkıyor.

Tek bir psu alacağım forumlarda önerilerde

Raijintek Cratos Lite 850W psu vardı o yüzden karşılaştırma yaptım başlıkta. başka seçenekler elbette var. İleriye dönük olsun diye atx3.1 ve pci5.1 güç kaynağı almak istedim. eğer sağlamsa sıkıntı etmem değilse iade vs yapmalımıyım. Amacım takistle almak olduğundan hepsiburada üzerinden aldım. Başka yerlerde başka kampanyalar var ama ödeme kolaylığı olmuyordu. Bende piyasa fiyatının az üzerinde 9 taksite bu ürünleri aldım. Değerlendirmelerinize bakacağım.​

High Power belirttiğim gibi sağlam iç tasarımıda patlama cortlamaya önlemli sertifikaları da bulunan PSU piyasada zamanının 1050 Ti'ı gibi çok yaygın kullanılıyor bu bütçelerde üzecek bir Power değil sadece indirimde araştırdığınızda bu fiyata yakın neler vardı onlarla kıyaslayabiliriz ama tek başına yeterlidir.

Rtx 5070 ve 13500 lü sistemimde mi kullanmalıyım yoksa ona corsair rm650x gold psu yeter mi? Ekran kartından çıkan dönüştürücüyü kullanıyorum.

Rtx Palit 5070, İntel 13500, 64gb ddr4 16x4 3200mhz, Asus B760M plus d4 ve corasair rm650x 80+gold+nzxt h5 flow kasa
Kenara ayrıdığım 4060 ti 16gb yeni aldığım daha gelmemiş olan amd 5600, gigabyte a520m S2H, High Power Element Revo psu ve
Rampage Blaze Mesh kasa. Bu kardeşime toplayacağım sistemin bileşenleri. Ana sistemimde ayrıca kc3000 1tb m2ssd ve ona eşlik eden kixoia 4.0 500gb ve samsung 500gb 860 evo var. Kingston kc3000 ana sistemimde kullanmayı düşünüyorum diğer ikisini kardeşime vereceğim. Ve ana sistemimden 16x2 ram kardeşimin sistemine takılacak. Psu olarak hangisini hangisinde kullanmak mantıklı rm650x dönüştürücü ile 5070 için bir sıkıntı olur mu değiştirmem gerekir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…