Bütçe
6.000-8.000 TL
@Aakons @Asily yurt dışı sorunlarına katlanır mıyım bilmiyorum, çift telefon kullanmayı deneyeceğim. Fotoğraf, video genel kullanım iPhone üzerinden olur.

İstediğim zaman satabilir miyim? Alıcısı var mı yurt dışı cihazın? iPhone 13 almayı düşünüyorum.

Satarsın illa. Her telefonun alıcısı var :D
Eski Apple telefon (5s gibi) alıp kullanabilirsin. İkos alma çok kötüymüş.

@nisaa, bu arada iPhone SE 2/3 bakabilirsin. Pil dışında harika bir cihaz çok beğeniyorum.

11 güncellik ve kamera adına iyi olabilir ama 64 GB bulmanız lazım. XS ve altını almak aşırı saçma olur. IPS LCD 720p ekran o biraz sıkıntılı ama idare ettirir. (Bir ara sülalede bitki örtüsüydü) Ha benim Tercihim kompaktlık adına SE 2020 olabilir.

Fotoğraf ve video çekmek için alacağım muhtemelen sadece. Fotoğraf makinesiymiş gibi gezdireceğim yani.

XS Max kullanıyorum. 11 de kullandım kamera olarak 11 daha başarılıydı ama uçurum yoktu arasında. Sadece 0.5X yok XS Max'te benim için tek sorun o oldu. Ben 6000'e almıştım IMEI kaydı olan ama pil ekran değişmişti.

Çok uygun hocam, hatta şüphe uyandırıcı bu. Normalde yurt dışı 13'ler 14-15 binden başlıyor ve pilleri 75 civarı oluyor. Toplama olabilir.

Selam, artık kaçak Redmi'den gına geldi. Bugün geziye gittik, herkeste iPhone 15 Pro, 13 falan vardı. Çok güzel fotoğraflar, videolar çektiler; ben hiçbir şey çekemedim. Kameram hiç güzel değil, bu yüzden ana amacım kamera olacak. Kamerası iyi olsun, akıcı olsun, yeterli yani. Tek odak kamera olacak şekilde 6.000 TL'ye kadar ikinci el iPhone istiyorum. Daha sonra satıp bir üst modele geçmek istiyorum, 11 ya da XR gibi vs.

Alırken nelere dikkat etmeliyim? iCloud vs. ne, nasıl açılır, neye bakmalıyım bilmiyorum. İlk defa iPhone kullanacağım, bilmem gerekenleri de söyler misiniz? Önerilerinizi, tavsiyelerinizi bekliyorum.

Bütçe en fazla 6-7 bin TL, çok iyiyse 8 bin olabilir.

Yurt dışı kayıtlı cihazlara bak iPhone 13'lerde bir ihtimal uyguna cihaz bulabilirsin. Eski cihazını satıp üzerine elindeki bütçeyi eklemeyi dene o paraya alsan alsan iPhone SE ya da yüz tanıması aktif olmayan bataryası ekranı değişmiş cihazları alırsın onları da aldığına değmez.

iPhone 13 düşünüyorum şu an. 12-14 bin civarına falan düşürürsem almayı planlıyorum. Umarım kamerası üzmez.