Bütçe
6.000 TL

sebuoz

Çalışkan
Merhaba, DDR5 32 GB 6000MHz CL30 RAM arayışındayım. Aklımdaki modeller XPG Lancer, XPG Caster (Lancer ile farkını anlayamadım) ve Patriot Viper ürünleri. Hangisi en iyisidir, bilmiyorum. Daha iyisi varsa tabii ki tercih ederim. Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

XPG Lancer
Corsair Vengance
G Skill TridentZ
modellerinden birini tercih edebilrsin. Hepsinin CL30 6000MhZ versiyonu mevcut.

Hemen hemen birbirlerine yakın oldukları için tasarımını sevdiğini alabilirsin.

Merhaba, DDR5 32 GB 6000MHz CL30 RAM arayışındayım. Aklımdaki modeller XPG Lancer, XPG Caster (Lancer ile farkını anlayamadım) ve Patriot Viper ürünleri. Hangisi en iyisidir, bilmiyorum. Daha iyisi varsa tabii ki tercih ederim. Şimdiden teşekkür ederim.
6000 c36 RAM almayın, Samsung çip mevcut içinde. Hynix A ya da M almanız gerekiyor 9800X3D için, mümkünse A. Sonrasında manuel zamanlama girmeniz gerekiyor ki performansınız artsın. Cas latency değeri tek başına anlam ifade etmez, diğer tüm alt zamanların düzgün optimize edilmesi gerekiyor. Aynı bütçeye 6000 c28 Lexar 2x16 RAM satılıyor diye biliyorum, bu RAM'ler kesin A-Die.

6000 c30 ya da 6400 c32 RAM'ler Hynix M çıkma ihtimali var, günlük kullanıcı için çok fark yaratmaz ama belki heves edip de ufaktan overclock yapmak isterseniz sıkıntı çıkarıyor, hem zamanlama olarak hem de voltaj çok istiyor A'ya göre, dolayısıyla soğutamıyorsunuz. Samsung ya da Micron alırsanız EXPO açıyorsa dua etmeniz lazım zaten. Alt zaman falan mümkün değil, çok zorlar stabilitesi.