Bütçe
6.000 TL
Scroll sorunu yok, da V3 Pro'da var yazmış, virgül koymuş arkadaş. Viper V3 Pro'da sorun var dese ona da aynı tepkiyi verirdim. Yanlış biliyorsun, Viper'da sorun yok. Ben söyleyince kabul ettin, şimdi çoğunlukla düzelttiler diyorsun.

İkincisi, mesajları okudum. Konu sahibinde zaten G Pro Superlight varmış, sen A9 Air önermişsin. Başkası A9 Air önerilmez, zaten küçük istiyor, G Pro kullanmış demiş. Sonra ben A9 Air önermedim demişsin. 1 sayfa önceki mesajında tekrar yineliyorum, önerilerim A9 Air+ yazmışsın, garip geldi bu bana.

Forumda birçok insan kullanmadığı şeyleri öneriyor ki, bana da Viper'i kullanmayan birisi önerdi. Kullanıyorum, memnunum. Viper V3 Pro hakkında milyon tane inceleme var, izleyip önermiş olabilir. İlla kullanmak gerekmiyor.

Büyük el konusuna katılıyorum da overpriced demek saçma Viper V3 Pro'ya.

Viper V3 Pro çok büyük benim alışmam zaman aldı.

Wraith'ten niye çekiniyorsun ki, firmanın kötü bir yanı yok, iade olayı dışında.

Ben çoğunlukla düzelttiler demedim.
DeathAdder'a göre çoğunlukla düzelttiler dedim.
İkisinin arasındaki farkı bir anla önce.
Ve evet, DeathAdder'dan iyi olduğu, piyasa geneline göre iyi olduğu anlamına gelmiyor.

Viper V3 Pro kötü bir mouse demedim zaten, tersine iyi bir mouse. ANCAK fiyatını asla hak etmeyen bir mouse. Ederi 3K.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben çoğunlukla düzelttiler demedim.
DeathAdder'a göre çoğunlukla düzelttiler dedim.
İkisinin arasındaki farkı bir anla önce.
Ve evet, DeathAdder'dan iyi olduğu, piyasa geneline göre iyi olduğu anlamına gelmiyor.

Viper V3 Pro kötü bir mouse demedim zaten, tersine iyi bir mouse. ANCAK fiyatını asla hak etmeyen bir mouse. Ederi 3K.
Hocam A9 Air ile A9 Air+ arasında sensör dışında bir fark yok ki, hem onu da hissedemez. Ayrıca ben A9 Air özelliklerinden dolayı demedim, tekrar söyleyeyim, arkadaş Viper V3 Pro demiş, sonra küçük mouse demiş, tam ne istiyor çözemediğim ama G Pro kullanıyormuş. Zaten A9 Air+ da G Pro ile aynı işte.

Hocam A9 Air ile A9 Air+ arasında sensör dışında bir fark yok ki, hem onu da hissedemez. Ayrıca ben A9 Air özelliklerinden dolayı demedim, tekrar söyleyeyim, arkadaş Viper V3 Pro demiş, sonra küçük mouse demiş, tam ne istiyor çözemediğim ama G Pro kullanıyormuş. Zaten A9 Air+ da G Pro ile aynı işte.
Hocam o ilk mesajlarda bu diğer arkadaş ile olan tartışmalarımızdan dolayı konunun başındaki mesajlarımız silinmiş komple, sen o nedenle tüm olayı yanlış anlıyormuşsun, sende de bir hata yok sen haklısın. Senin taraftan bakınca öyle görünüyor.
En başta konuşmanın bizi getirdiği noktada mantıklı bir sebebi vardı o önerinin.

Viper V3 Pro almayı düşünüyorum. İndirim bekliyorum. Biraz büyük geldi elime teşhir ürünü denedim. Ama uzun vadede alışacağımı düşünüyorum. Bu sırada Wraith ürünleri ucuz olduğu için 'acaba alınır mı' dedim ama yok Wraith'ten hiçbir şey alınmaz aga.
Razer Viper V3 pro al geç hocam. Amazon veya Hepsiburada tercih et bir sorun olursa iade eder geçersin. Razer'da sonraki süreçte karşında bir muhatap olur.
İndirim yakalarsan V4 pro düşünebilirsin, nadiren 7 bandına düşüyor fakat aralarında neredeyse fark yok. Siyah alacaksan Logitech g pro serisine de bakabilirsin, beyaz olacaksa uzak dur sararma sorunu çok yaygın g pro'larda.

GPX Clone'u olarak X1 V2 Extreme en mantıklı seçenekti zaten. G Mini'nin GPX ile uzaktan yakından alakası yok büyüklük olarak.
İlla bir tık küçülecekek Sky Ghost Extreme var seçenek olarak. Bu konu niye bu kadar dallanıp budaklandı?

Gaming.gen.tr'den - Pulsar X2H Crazylight al kurtul.

Viper V3 Pro'da da var scroll sorunu :) Ayrıca "V3 Pro" çıplak olarak hiçbir anlam ifade etmiyor, neyin V3 Pro'su?
VV3 Pro'daki scroll sorununun kaynağını atar mısın? TTC Silver ne zamandan beri sorunlu bir parça oldu?

Razer'ın birkaç ürünü hariç hepsinde encoder sorunu var.
Logitech GPX 2'de bile istenen seviyeyi göremedi, Superstrike'da 52833 MCU kullanarak müşterilerini kazıklamasını bildi.
Steelseries bu işten zaten koptu.
HyperX desen fecaat.
Çinçançon markası dediğiniz markalar şu an tüm ekipman sektörünü eline aldı farkında değilsiniz. Şu anda hem yazılım açısından hem donanım açısından hem de malzeme kalitesi açısından sizin bilindik markaları alaşağı ediyor Asyalı markalar.

Logitech GPX 2'de bile istenen seviyeyi göremedi, Superstrike'da 52833 MCU kullanarak müşterilerini kazıklamasını bildi.
HyperX desen fecaat.
Çinçançon markası dediğiniz markalar şu an tüm ekipman sektörünü eline aldı farkında değilsiniz. Şu anda hem yazılım açısından hem donanım açısından hem de malzeme kalitesi açısından sizin bilindik markaları alaşağı ediyor Asyalı markalar.
Dedikleriniz iyi, hoş, güzel fakat fiyat konusu ne olacak? Asya pazarına veya dünya genelinde bakarsanız bunların vergiden, dövizden bağımsız aslıda ne kadar ucuz ürünler olduklarını görebilirsiniz. Dünya genelinde bu kadar yayılma sebepleri de bu.

Dedikleriniz iyi, hoş, güzel fakat fiyat konusu ne olacak? Asya pazarına veya dünya genelinde bakarsanız bunların vergiden, dövizden bağımsız aslıda ne kadar ucuz ürünler olduklarını görebilirsiniz. Dünya genelinde bu kadar yayılma sebepleri de bu.
Çip tarafında Çin'den daha büyük bir ülke var mı? Yok. Dolayısıyla ürünün üretimindeki kâr marjları zaten yüksek. Sizin bilindik markaların birçoğunun kullandığı çiplerin Asya'dan geldiğinin farkında da değilsiniz galiba.
Durum oldukça açık, malzeme kalitesi/coating/fiyatlandırma/yazılım skalalarının tamamında ATK/WLMouse/Pulsar/Angry Miao gibi markalar şu an sektörün açık ara lideri konumunda. Logitech gibi markalar fiyatlandırmasını düzeltmediği sürece de bu markalar sektörün içinden geçmeye devam edecek.
IEM kulaklık konusunda Japonya aynı şekilde rakipsiz. Bunun en büyük sebebi IEM kulaklık konusunda cennet ülke konumunda.

GPX Clone'u olarak X1 V2 Extreme en mantıklı seçenekti zaten. G Mini'nin GPX ile uzaktan yakından alakası yok büyüklük olarak.
İlla bir tık küçülecekek Sky Ghost Extreme var seçenek olarak. Bu konu niye bu kadar dallanıp budaklandı?

VV3 Pro'daki scroll sorununun kaynağını atar mısın? TTC Silver ne zamandan beri sorunlu bir parça oldu?

Selamlar,
Öncelikle bu diğer tipler gibi yapmayıp, saygı çerçevesinde sorduğunuz ve anlamaya çalıştığınız için teşekkür ederim, olgun biriyle konuşabiliyor olmak güzel.
Soruya gelince, spesifik olarak encoderı kronik problemli bütün partilerinde sorun çıkıyor gibi bir durum elbette yok.
Şunu da yineliyorum, daha önce de söyledim hatta açarak anlatayım, önceki nesilde kullanılan Kailh Grey ile kıyaslarsak tabiiki bu bir geliştirme ancak ne yazık ki sorunları tam anlamıyla bitirmiş değiller, en azından ben hala sorun yaşayıp forumlarda yapılan paylaşımlardaki insanlardan bunu görüyorum.
Ha şunu diyebilirsiniz, "mouse çok sattığı için sorunları daha çok göze batıyordur" o olabilir elbette, en azından mantıklı bir yaklaşım olmuş olur. Öte yandan ben kendi gördüğüm/tecrübemi söylüyorum.
Ek olarak, scroll ile alakalı sorunlar her zaman encoder'dan kaynaklanacak diye bir şey yok tabiiki.
Bazı kullanıcılarda da direkt mekanizmanın kendisinde bir sürtme sesi problemi yaşadığını da görmüştüm daha önce.
Her üretim partileri de bir değil QC farkları var, hiç sorun yaşamayanlar da oluyor aldıktan sonra doğru düzgün kullanamadan RMA başvuranlar da.
Ha Razer'ı kendi içinde kıyaslarsak, Viper V3-V4 Pro en iyi mouseları olabilir gerçekten, diğer serileri tam rezalet QC açısından.
Şunu da yineliyorum görmemişsinizdir diye, Viper V3 Pro için hiçbir zaman kötü bir mouse demem, tersine hep iyi bir mouse ancak overpriced'dır. Olması gereken ederi ~3K'dır derim. Razer maalesef genel itibarıyla premium fiyata çin malı kalitesinde ürünler konusunda kötü bir iz bıraktı.

Yorum yok. Siz zaten çözmüşsünüz büyük oyunu, Viper hayırlı olsun :)

HyperX desen fecaat.

Teşekkür ediyorum, beni yazmaktan kurtardınız.
İnsanların bu kadar fazla araştırma yapıp, vakitlerini forumlarda geçirip yine de "benim kafam karıştı ben yine bunlara oy atacağım" veya "ben bunla geldim bunla giderim arkadaş" mantığındaki insanlar gibi işin sonunda yine piyasada onlarca kaliteli ürün olmasına rağmen onlara çin malı markalar diye çamur atıp saydığınız 4 büyük markadan random bir model çekiyor olması çok ironik.

Hocam ben seni tam olarak anlayamadım.
Çok basitçe soruyorum,
Razer öneriyorsun fiyatı 5 bin,
Ben ondan daha kalitelisini (X2H Crazylight / Beast G) öneriyorum fiyatları 4 bin,
Senin önerdiğin çin malı diyip çamur atıyorsun, sebebi de adamların ödediği vergi az diye mi yani?
Bunu mu anlamalıyız buradan?

Bu konu niye bu kadar dallanıp budaklandı?
Bunun sebebi; bir arkadaş vardı, kendisi kullanmamış olmasına rağmen konu sahibi arkadaşa ısrarla F1 V2 aldırmaya çalışıyordu.
Ama hani nasıl bir ısrar kıyamet görsen şaşırırsın, marka pazarlamacısı gibi.
Ben de, birkaç sayfa boyunca alternatif 4-5 farklı model söyleyip konu sahibi arkadaşa kendi araştırmasını da yapması ve eline en uygun olabilecek modeli alması konusunda ikna etmeye çalışıyordum
O ara kişiler söylem değiştirip bir anda SP2 ve konu sahibinin denedim, elime büyük geldi dediği V3P övmeye başlayıp kıbleyi kaydırdılar vsvs...

Selamlar,
Öncelikle bu diğer tipler gibi yapmayıp, saygı çerçevesinde sorduğunuz ve anlamaya çalıştığınız için teşekkür ederim, olgun biriyle konuşabiliyor olmak güzel.
Soruya gelince, spesifik olarak encoderı kronik problemli bütün partilerinde sorun çıkıyor gibi bir durum elbette yok.
Şunu da yineliyorum, daha önce de söyledim hatta açarak anlatayım, önceki nesilde kullanılan Kailh Grey ile kıyaslarsak tabiiki bu bir geliştirme ancak ne yazık ki sorunları tam anlamıyla bitirmiş değiller, en azından ben hala sorun yaşayıp forumlarda yapılan paylaşımlardaki insanlardan bunu görüyorum.
Ha şunu diyebilirsiniz, "mouse çok sattığı için sorunları daha çok göze batıyordur" o olabilir elbette, en azından mantıklı bir yaklaşım olmuş olur.
Önceki nesildeki sorunları yaşamamak için encoder değişimi yapıldı ve kronik sorunların bittiğine dair oldukça olumlu dönütler alındı, birçok forumda ve incelemede bunu görebilirsiniz. Dolayısıyla 'problemli' yaftası vuramazsınız VV3 Pro'ya.
Ek olarak, scroll ile alakalı sorunlar her zaman encoder'dan kaynaklanacak diye bir şey yok tabiiki.
Bazı kullanıcılarda da direkt mekanizmanın kendisinde bir sürtme sesi problemi yaşadığını da görmüştüm daha önce.
Her üretim partileri de bir değil QC farkları var, hiç sorun yaşamayanlar da oluyor aldıktan sonra doğru düzgün kullanamadan RMA başvuranlar da.
Ha Razer'ı kendi içinde kıyaslarsak, Viper V3-V4 Pro en iyi mouseları olabilir gerçekten, diğer serileri tam rezalet QC açısından.
Şunu da yineliyorum görmemişsinizdir diye, Viper V3 Pro için hiçbir zaman kötü bir mouse demem, tersine hep iyi bir mouse ancak overpriced'dır. Olması gereken ederi ~3K'dır derim. Razer maalesef genel itibarıyla premium fiyata çin malı kalitesinde ürünler konusunda kötü bir iz bıraktı.
O sürtme sesi ilk 3 partide çıktı, onların değişiminin yapıldığına dair birkaç Reddit de vardı. Bulursam eklerim.
VV3 Pro'nun donanım tarafındaki dengi 3950 idi, MCU'su da 52840 idi. Yani donanım tarafında koyulabilecek en iyi parçalardı o dönem için. Razer kendi repütasyonunu ve yazılımını da sattığı için 6K fiyatlandırma mantıklıydı. Malzeme kalitesi ve coatingi ile birlikte de bu fiyatlandırma çok iyiydi. Şu anki ederi de 4.5-5 civarı olmalıdır bana göre.
Bunun sebebi; bir arkadaş vardı, kendisi kullanmamış olmasına rağmen konu sahibi arkadaşa ısrarla F1 V2 aldırmaya çalışıyordu.
Ama hani nasıl bir ısrar kıyamet görsen şaşırırsın, marka pazarlamacısı gibi.
Ben de, birkaç sayfa boyunca alternatif 4-5 farklı model söyleyip konu sahibi arkadaşa kendi araştırmasını da yapması ve eline en uygun olabilecek modeli alması konusunda ikna etmeye çalışıyordum
O ara kişiler söylem değiştirip bir anda SP2 ve konu sahibinin denedim, elime büyük geldi dediği V3P övmeye başlayıp kıbleyi kaydırdılar vsvs...
F1 V2 0.7cm daha fazla alçaklıkta olması dışında mantıklı bir öneri. Shape olarak biraz zorlar başta ama 2-3 gün içinde el tamamen alışır.
Neyse dediğim gibi. Ghost Extreme veya X1 V2 Extreme harici seçenek olmamalı. Donanım/coating/malzeme kalitesi gibi konularda rakiplerinin oldukça önünde olan iki model sonuçta.