Bütçe
6.000 TL
Çip tarafında Çin'den daha büyük bir ülke var mı? Yok. Dolayısıyla ürünün üretimindeki kâr marjları zaten yüksek. Sizin bilindik markaların birçoğunun kullandığı çiplerin Asya'dan geldiğinin farkında da değilsiniz galiba.
Durum oldukça açık, malzeme kalitesi/coating/fiyatlandırma/yazılım skalalarının tamamında ATK/WLMouse/Pulsar/Angry Miao gibi markalar şu an sektörün açık ara lideri konumunda. Logitech gibi markalar fiyatlandırmasını düzeltmediği sürece de bu markalar sektörün içinden geçmeye devam edecek.
IEM kulaklık konusunda Japonya aynı şekilde rakipsiz. Bunun en büyük sebebi IEM kulaklık konusunda cennet ülke konumunda.
Hocam ben ucuz demiyorum ki, Logitech, Razer, HyperX gibi markaların ürünleri ile karşılaştırılınca, satış sonrası destek, global garantiler vb. avantajlara sahip olmadıkları hâlde bu ürünlere yakın fiyatlara satılıyorlar ülkemizde.

Hocam ben seni tam olarak anlayamadım.
Çok basitçe soruyorum,
Razer öneriyorsun fiyatı 5 bin,
Ben ondan daha kalitelisini (X2H Crazylight / Beast G) öneriyorum fiyatları 4 bin,
Senin önerdiğin çin malı diyip çamur atıyorsun, sebebi de adamların ödediği vergi az diye mi yani?
Bunu mu anlamalıyız buradan?
Ben direkt size ithafen yazmak istemiştim ama biraz öyle yazmışım farkında olmadan kusura bakmayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Önceki nesildeki sorunları yaşamamak için encoder değişimi yapıldı ve kronik sorunların bittiğine dair oldukça olumlu dönütler alındı, birçok forumda ve incelemede bunu görebilirsiniz. Dolayısıyla 'problemli' yaftası vuramazsınız V3 Pro'ya.
O sürtme sesi ilk 3 partide çıktı, onların değişiminin yapıldığına dair birkaç Reddit de vardı. Bulursam eklerim.
VV3 Pro'nun donanım tarafındaki dengi 3950 idi, MCU'su da 52840 idi. Yani donanım tarafında koyulabilecek en iyi parçalardı o dönem için. Razer kendi repütasyonunu ve yazılımını da sattığı için 6K fiyatlandırma mantıklıydı. Malzeme kalitesi ve coatingi ile birlikte de bu fiyatlandırma çok iyiydi. Şu anki ederi de 4.5-5 civarı olmalıdır bana göre.
Benim gözüme çok battı problemleri hocam özellikle ilk döneminde, devamında o durumları toparladılarsa ne ala.
Reddit'i aktif kullanırım, özellikle bir ara Reddit'te sürekli Razer ile alakalı sorunları göre göre benim aklımda o şekilde yer etti marka olarak.
Fiyat olarak ilk döneminde bu problemler de çıkmadığı senaryoda belki. Coating'i Superlight rezaletinden sonra muhakkak övgüyü hakediyor ona da bir lafım yok ancak ben bu "repütasyonunu ve yazılım satıyor" mantığını sevmiyorum şahsen, alana bir lafım yok nasıl ki Gucci Prada vs. alana bir şey demiyorsak ama bana hiçbir albeni sunamıyor bunlarla. Tersine gözümde repütasyonu oldukça problematik. O konularda da zaten ederi 3K diyerek kendi fikrim olarak söylüyorum, sizinkisi 4.5-5''tir saygı duyarım sizin görüşürüz.
Yalnız şahsen 4.5 bandına bundan ala alınabilecek onlarca mouse varken benim sırf "marka" olduğu için oraya yükselteseim gelmiyor. Bende 3'tür, hadi olsun 3.5'tur.

F1 V2 0.7cm daha fazla alçaklıkta olması dışında mantıklı bir öneri. Shape olarak biraz zorlar başta ama 2-3 gün içinde el tamamen alışır.
Neyse dediğim gibi. Ghost Extreme veya X1 V2 Extreme harici seçenek olmamalı. Donanım/coating/malzeme kalitesi gibi konularda rakiplerinin oldukça önünde olan iki model sonuçta.
Hocam öneri olarak genel itibarıyla bir problem yoktu zaten. Burada problem arkadaşın uslubu ve konu sahibine çok agresif bir şekilde "bunu alacaksın" baskısıydı.

Öneri olarak ise X1V2'nin bir tık büyük gelebileceğini düşünüyorum arkadaşa, Ghost Extreme gayet güzel alınabilir.
Ben de Beast G öneriyorum.

Netice'de arkadaş Wraith kullanmamaya karar verince tabi yine saptı biraz konu orada da.

Hocam ben ucuz demiyorum ki, Logitech, Razer, HyperX gibi markaların ürünleri ile karşılaştırılınca, satış sonrası destek, global garantiler vb. avantajlara sahip olmadıkları hâlde bu ürünlere yakın fiyatlara satılıyorlar ülkemizde.

Ben direkt size ithafen yazmak istemiştim ama biraz öyle yazmışım farkında olmadan kusura bakmayın.
Problem yok.
Yalnız söylediğin markaların global garantilerinden de faydalanamıyoruz bilgin olsun.
Hangisini alırsak alalım Türkiye'deki dağıtıcılarının insafına kalmış durumdayız.

Edit: @fortunee bundan anlıyoruz sanırım sadece, iade ettim aynı şekilde öyle istiyorsan.

Son düzenleme:
Benim gözüme çok battı problemleri hocam özellikle ilk döneminde, devamında o durumları toparladılarsa ne ala.
Reddit'i aktif kullanırım, özellikle bir ara Reddit'te sürekli Razer ile alakalı sorunları göre göre benim aklımda o şekilde yer etti marka olarak.
Fiyat olarak ilk döneminde bu problemler de çıkmadığı senaryoda belki. Coating'i Superlight rezaletinden sonra muhakkak övgüyü hakediyor ona da bir lafım yok ancak ben bu "repütasyonunu ve yazılım satıyor" mantığını sevmiyorum şahsen, alana bir lafım yok nasıl ki Gucci Prada vs. alana bir şey demiyorsak ama bana hiçbir albeni sunamıyor bunlarla. Tersine gözümde repütasyonu oldukça problematik. O konularda da zaten ederi 3K diyerek kendi fikrim olarak söylüyorum, sizinkisi 4.5-5''tir saygı duyarım sizin görüşürüz.
Yalnız şahsen 4.5 bandına bundan ala alınabilecek onlarca mouse varken benim sırf "marka" olduğu için oraya yükselteseim gelmiyor. Bende 3'tür, hadi olsun 3.5'tur.

Hocam öneri olarak genel itibarıyla bir problem yoktu zaten. Burada problem arkadaşın uslubu ve konu sahibine çok agresif bir şekilde "bunu alacaksın" baskısıydı.

Öneri olarak ise X1V2'nin bir tık büyük gelebileceğini düşünüyorum arkadaşa, Ghost Extreme gayet güzel alınabilir.
Ben de Beast G öneriyorum.
Beast G Max alınabilir ama Medium/Mini modellerine kesinlikle alınmamalı, çok küçük kalır.
X1 V2'nin 0.2cm'lik uzunluk farkı var. G Max'ın 0.1cm. Diğer iki uzunlukta X1 V2 GPX ile birebir aynı.

Beast G Max alınabilir ama Medium/Mini modellerine kesinlikle alınmamalı, çok küçük kalır.
X1 V2'nin 0.2cm'lik uzunluk farkı var. G Max'ın 0.1cm. Diğer iki uzunlukta X1 V2 GPX ile birebir aynı.

Arkadaş elinin ufak olduğunu birkaç defa belirtti hocam, ben o nedenle Medium/Mini tarafına daha yakın düşündüm.
Orada tercih konu sahibinde tabiiki.

Neticede mantık yolunda mutabık olduğumuz biri çıktığını görmek sevindirici.
Keyifli forumlar.

Arkadaş elinin ufak olduğunu birkaç defa belirtti hocam, ben o nedenle Medium/Mini tarafına daha yakın düşündüm.
Orada tercih konu sahibinde tabiiki.

Neticede mantık yolunda mutabık olduğumuz biri çıktığını görmek sevindirici.
Keyifli forumlar.
Hocam, aynı şeyi ben de diğer iki arkadaş da yazmışız ama siz kimi dinlemek istiyorsanız onu dinlemişsiniz. Viper V3 Pro'da sorun yok dedim, kullanıyorum dedim, var dediniz. Diğer arkadaş da o mouseları önermemiş, küçük olur demiş. Ki bence de küçük olur, G Pro kullanıyormuş, bence Viper V3 Pro alsın, zaten istiyormuş.

Hocam, aynı şeyi ben de diğer iki arkadaş da yazmışız ama siz kimi dinlemek istiyorsanız onu dinlemişsiniz. Viper V3 Pro'da sorun yok dedim, kullanıyorum dedim, var dediniz. Diğer arkadaş da o mouseları önermemiş, küçük olur demiş. Ki bence de küçük olur, G Pro kullanıyormuş, bence Viper V3 Pro alsın, zaten istiyormuş.
VV3 Pro da alınabilir GPX clone olması itibariyle ama rakipleri çok güçlü.

Bence yanlış konu sahibinde ben tartışma başlangıcına da baktım, ne istediğini anlamadım. Viper V3 Pro diyor, sonra küçük elim var, uymadı diyor. Kafam çok karıştı.

Diğer arkadaş A9 Air+ önermedim diyip tekrar A9 Air+ önermiş. Siz de A9 Air+ şeklinden dolayı önermiyorum demişsiniz, o da size ben A9 Air+ önermedim demiş. Orası ayrı garipti zaten.

Viper V3 Pro'yu çok araştırıp almış biri olarak sorunlu kelimesini kabul etmem asla. Kanıt bile sunmadı ki zaten sorun olsa ben neden alayım, başkasına önereyim bu mouse'u.

G Pro Superlight 2'yi övdüğünüz için size biraz sinirlenmiş olabilir. Suyuna gitmeniz lazımdı. 😂

Aranızdaki fark şu, adam önce bir bana sordu, sonra ben açıklayınca durumun ilk partilerde olduğunu sonradan fixlendiğini söyledi, direkt olaya damdan düşerek atlamadı. Gerçi siz de konudaki ilk mesajları görememiştiniz silinince, neyse. Sizde bir kusur görmüyorum.
V3P'yi de elime büyük geldi diyen yine konu sahibiydi, ben o nedenle küçük mouselara yöneldim.

boş ver adamda 2 tane Beast X Max falan varmış. Niye 2 taneyse orasını da anlamak güç.:hehehe:

Ekipman işini sevdiğimden çok sık sirkülasyon oluyor elimde. Siz kafa yormayın boşverin. Saygılar :)

22dea090-5fc7-4b49-ac1c-de9802026c05.webp

Bence yanlış konu sahibinde ben tartışma başlangıcına da baktım, ne istediğini anlamadım. Viper V3 Pro diyor, sonra küçük elim var, uymadı diyor. Kafam çok karıştı.
Burada haklısınız, konu sahibinin kafası buradaki herkesten daha karışık.

Başkan bu Wraith tüm mouse'larını bedava yollasın eğer 1'ini bile kullanırsam şerefsizim. Wraith ürünü hiçbir şey istemiyorum. Dediğin gibi Viper V3 Pro bakınacağım bir süre indirime girmesini bekleyeceğim fakat o sürede Wraith dışı güzel bir mouse bulursam kesinlikle değerlendireceğim. Ama piyasada başka mouse yok...

Viper V3 Pro 1 tık büyük geldi denediğimde veya beklentim daha küçük olmasıydı; ama fark etmez. Dediğin gibi alışılır.