Bütçe
6500-7500 TL

Max Caulfield

Üstün
Makaleler
15
Yer
Arcadia Bay
Merhaba arkadaşlar,
Yarın başlayacak Kurban Bayramı'nda para biriktirip 2 TB M.2 SSD almak istiyorum. Anakartım MSI B450 Tomahawk MAX ve sadece 1 adet M.2 slotu var. Bu nedenle bir adet PCIe x4 M.2 adaptörü almayı planlıyorum.

SSD için ayırdığım bütçe yaklaşık 6.500-7.500 TL civarında. Aslında doğrudan 7.600-7.700 TL arasında Samsung 990 PRO almak istiyordum, fakat bu SSD ile ilgili mavi ekran ve SSD'yi görmeme gibi şikayetler gördüm. Bu yüzden alternatif ve kaliteli modeller hakkında önerilerinizi almak istiyorum.

Ayrıca PCIe x4 M.2 adaptör önerilerinize de ihtiyacım var.

Hangi 2 TB M.2 NVMe SSD ve PCIe x4 M.2 adaptörünü önerirsiniz?

M.2 adaptörü ile taktığın SSD'ye Windows işletim sistemi kurulamıyor diye duymuştum. Onun dışında normal bir şekilde kullanırsın sanırım ama hız konusunda ne değerler verir ayrıntılı bilmiyorum.

Ben şöyle bir harici ssd kutusu kullanıyorum. Eski 1TB SSD'yi buna takarsın USB üzerinden dosyalarını buna yedekleyebilirsin. Tabii USB ile kullanınca hız düşüyor ama alternatif olarak bunu deneyebilirsin.

Merhaba arkadaşlar,
Yarın başlayacak Kurban Bayramı'nda para biriktirip 2 TB M.2 SSD almak istiyorum. Anakartım MSI B450 Tomahawk MAX ve sadece 1 adet M.2 slotu var. Bu nedenle bir adet PCIe x4 M.2 adaptörü almayı planlıyorum.
SSD için ayırdığım bütçe yaklaşık 6.500-7.500 TL civarında. Aslında doğrudan 7.600-7.700 TL arasında Samsung 990 PRO almak istiyordum, fakat bu SSD ile ilgili mavi ekran ve SSD'yi görmeme gibi şikayetler gördüm. Bu yüzden alternatif ve kaliteli modeller hakkında önerilerinizi almak istiyorum.
Ayrıca PCIe x4 M.2 adaptör önerilerinize de ihtiyacım var.
Hangi 2 TB M.2 NVMe SSD ve PCIe x4 M.2 adaptörünü önerirsiniz?
Aradığın dönüştürücü bu ve bende var güzelce işini görüyor markası da iyi bir marka UGreen.

Bu tarz çoklu slot olan dönüştürücüler aslında sadece x4 destekliyor. Resme bakarsanız anlarsınız, x4'e kadar pinlerden yollar geçerken sonrasında hiçbir yol yok, sadece kozmetik. Yine de Ugreen iyidir, düşüneceğim.
M.2 adaptörü ile taktığın SSD'ye Windows işletim sistemi kurulamıyor diye duymuştum.
Palavra. NVMe üzerinden boot edilebilen her anakart PCIe M.2 adaptörlerinden de boot edebilir. Zaten diğer arkadaşın attığı Ugreen adaptörün yorumlarına bakarsanız insanların bu aparata takılı SSD'de işletim sistemini kullandığını görebilirsiniz. Boot etmeyenlerin tamamı eski Intel Z77 gibi yonga setlerine sahip anakartlar. Benim sistemimde AMD B450 yonga seti var, Native NVMe Boot özelliğine sahip. Intel Z97 ile bile aparattan boot edilebiliyor.

Yalnız sadece bir kişi bir SSD önerisinde bulundu. Konudaki kriterlere göre bir SSD de önermenizi istiyorum.

@Toby Fox

Son düzenleme:

Peki bu üçü arasından en çok hangisini önerirsiniz? Bir de Exceria PRO mu, Exceria Heatsink mi?

Palavra. NVMe üzerinden boot edilebilen her anakart PCI-e M.2 adaptörlerinden de boot edebilir.

Palavra değil, NVMe desteği olsa bile boot etmeyen kartlar var, B450 bir anakartta boot ettiremedik.

DRAM olan model.

Palavra değil, NVMe desteği olsa bile boot etmeyen kartlar var, B450 bir anakartta boot ettiremedik.

DRAM olan model.

Anakartın tam modeli neydi?