ryzentoshlogo.webp
Herkese selamlar. Genel olarak AM4 6 çekirdekli Ryzen işlemci, A320/B450 ve Navi ekran kartı ile uyumlu EFI olduğunu söyleyebiliriz. Bu uyumluluğu genişletmek için:
  • 6 çekirdekli bir işlemci kullanmıyorsanız config.plist>Kernel>Patch girdisindeki değerleri işlemci çekirdek sayınıza göre buradan teyit edip güncelleyebilirsiniz.​
  • 6 çekirdek sayısından fazla bir işlemci kullanıyorsanız config.plist>PlatformInfo>Generic bölümünde bulunan ProcessorType'ın değerini 3841 olarak değiştirin.​
  • Büyük bir değişikliğe gerek kalmadan EFI'yi, B550/A520 için gereken SSDT-CPUREFI/OC/ACPI ve config.plist>ACPI>Add kısmına ekleyerek uyumlu hale getirebilirsiniz.​
  • Akabinde Navi olmayan ekran kartınız için config.plist>NVRAM>boot-args'ta bulunan agdpmod=pikera girdisini silebilirsiniz.​
  • Çoğu anakart Realtek LAN kullanıyor fakat anakartınızda başka bir LAN kontrolcüsü olması halinde gerekli kexti EFI/OC/Kexts'e ekleyip, config dosyanıza işleyerek kullanmaya devam edebilirsiniz. Bunu yaparken RTL'nin kextini devre dışı bırakmayı unutmayın.​
  • Özelleştirme olarak SMCAMDProcessor ve SMCRadeonSensors kextlerini kullanabilirsiniz.​
  • SMBIOS: MacPro7,1
    boot-args: -v npci=0x3000 keepsyms=1 agdpmod=pikera debug=0x100 alcid=1

Kod:
├── EFI
│   ├── BOOT
│   │   └── BOOTx64.efi
│   └── OC
│       ├── ACPI
│       │   ├── SSDT-EC-USBX-DESKTOP.aml
│       ├── Drivers
│       │   ├── HfsPlus.efi
│       │   ├── ResetNvramEntry.efi
│       │   └── OpenRuntime.efi
│       ├── Kexts
│       │   ├── AppleALC.kext > V1.8.9
│       │   ├── AppleMCEReporterDisabler.kext > V1.0
│       │   ├── Lilu.kext > V1.6.7
│       │   ├── NVMeFix.kext > V1.1.1
│       │   ├── RealtekRTL8111.kext > V2.4.2
│       │   ├── RestrictEvents.kext > V1.1.3
│       │   ├── VirtualSMC.kext > V1.3.2
│       │   ├── WhatEverGreen.kext > V1.6.6
│       └── Resources
│           ├── Audio
│           ├── Font
│           ├── Image
│           └── Label
│       └── Tools
│           ├── CleanNvram.efi
│           ├── OpenShell.efi
│       ├── config.plist
│       ├── OpenCore.efi > V0.9.9

İndirmek için:

GTX 1060 ekran kartını macOS Monterey sürümünde kullanamazsın. Maksimum macOS High Sierra sürümünde desteği mevcut.

OCLP ile çalışmaz mı hocam? Başka sitedeki bir yetkili öyle demişti de.
Calistirirsin ama Monterey'de Metal API isteyen uygulama sayisi epey fazla en basitinden Fotograflar uygulamasi.

OCLP ile normalde eski surumlere yazilmis suruculeri sisteme enjekte ediyorsunuz, evet genel gorsel kullanim deneyimini arttirsa da sorunlari da mevcut. Ama Big Sur'da bu sorunlar bir nebze daha az olur Metal API kullandirmaya zorlamiyor genel olarak cunku.

Calistirirsin ama Monterey'de Metal API isteyen uygulama sayisi epey fazla en basitinden Fotograflar uygulamasi.

OCLP ile normalde eski surumlere yazilmis suruculeri sisteme enjekte ediyorsunuz, evet genel gorsel kullanim deneyimini arttirsa da sorunlari da mevcut. Ama Big Sur'da bu sorunlar bir nebze daha az olur Metal API kullandirmaya zorlamiyor genel olarak cunku.
Anladım hocam, 10 serisinde direkt aynı olay var değil mi?

Rastgele denk geldim postunuza. Birkaç zaman önce hackintosh denerken işlemci kaynaklı problem yaşamıştım boot loop'a girmişti. 5800x3d işlemcim ve 3080Ti ekran kartım var. Başarılı bir hackintosh mümkün mü acaba?

Rastgele denk geldim postunuza. Birkaç zaman önce hackintosh denerken işlemci kaynaklı problem yaşamıştım boot loop'a girmişti. 5800X3D işlemcim ve 3080Ti ekran kartım var. Başarılı bir hackintosh mümkün mü acaba?
Maalesef degil RTX 3000 icin herhangi bir sekilde surucu yok. RX 6800, RX 6900 XT gibi bir GPU'ya gecis yaparsaniz mumkunati var ama onemli bir is icin macOS gerekli degilse maceraya atilmaya bence gerek yok, elinizdeki bilesenler gayet iyi cunku.