Selamlar,
Lenovo LOQ cihazlardan uzak durulması gerektiğini aktif olduğum dönemlerde devamlı söyledim, söylemeye de devam edeceğim. Öneri yapan arkadaşların devamlı olarak gözden kaçırdığı bir durum var ki Lenovo, HP ve Dell resmi servisi berbat bir şirket olan BDH'ye ait. Yani cihaz iyi görünse bile bir problem yaşadığınızda burnunuzdan gelecektir. Teknolojinin de şans olduğunu düşünürsek eğer, kesinlikle uzak durulması gerekiyor Lenovo LOQ serisinden. LOQ serisi diyorum çünkü diğer Lenovo serileri LOQ kadar problemli değiller.
Ben olsam bu bütçede bir tercih yapmazdım. Şuan almak zorunda değilseniz bekleyin derim. A16, X7T gibi cihazlar 65.000TL bandında satılıyorken fiyatlar fırlamış durumda. Okulların açılmasının da getirisi var tabii ki bu yüzden piyasa daha sonrası için durgunlaşacaktır. Ben yılbaşından önce stok eritmesi olacağını düşünüyorum.
Böyle yüzeysel bir cevap verilmemeli bu konuya. Control Center reklam barındırıyor, onun dışında cihaza istediğiniz dışında müdahale ediyor. Ayrıca BIOS problemi olan bir seri değil. Böyle derseniz cihazın bütün serisi problemli algılanır. Problem olan BIOS sürümleri 2025 Ağustos ve sonraki BIOS'lar. F31, F18 gibi BIOS sürümleri örnek verilebilir. O sürümler uygulanmadığı sürece bir problem de olmayacaktır BIOS konusunda.
HP Omen normalde alınabilir bir seri. Victus'lar kadar kötü bir kasası yok, cihaz her anlamda daha sağlam ancak unutmayın Omen cihazları da HP üretiyor. Bu soru geçen yıl sorulsaydı gözüm kapalı alın derdim ancak şuan için güncel HP politikası alınmaması için yeterli.