Bütçe
60.000-70.000 TL
Selamlar,

Lenovo LOQ cihazlardan uzak durulması gerektiğini aktif olduğum dönemlerde devamlı söyledim, söylemeye de devam edeceğim. Öneri yapan arkadaşların devamlı olarak gözden kaçırdığı bir durum var ki Lenovo, HP ve Dell resmi servisi berbat bir şirket olan BDH'ye ait. Yani cihaz iyi görünse bile bir problem yaşadığınızda burnunuzdan gelecektir. Teknolojinin de şans olduğunu düşünürsek eğer, kesinlikle uzak durulması gerekiyor Lenovo LOQ serisinden. LOQ serisi diyorum çünkü diğer Lenovo serileri LOQ kadar problemli değiller.

Ben olsam bu bütçede bir tercih yapmazdım. Şuan almak zorunda değilseniz bekleyin derim. A16, X7T gibi cihazlar 65.000TL bandında satılıyorken fiyatlar fırlamış durumda. Okulların açılmasının da getirisi var tabii ki bu yüzden piyasa daha sonrası için durgunlaşacaktır. Ben yılbaşından önce stok eritmesi olacağını düşünüyorum.

Böyle yüzeysel bir cevap verilmemeli bu konuya. Control Center reklam barındırıyor, onun dışında cihaza istediğiniz dışında müdahale ediyor. Ayrıca BIOS problemi olan bir seri değil. Böyle derseniz cihazın bütün serisi problemli algılanır. Problem olan BIOS sürümleri 2025 Ağustos ve sonraki BIOS'lar. F31, F18 gibi BIOS sürümleri örnek verilebilir. O sürümler uygulanmadığı sürece bir problem de olmayacaktır BIOS konusunda.

HP Omen normalde alınabilir bir seri. Victus'lar kadar kötü bir kasası yok, cihaz her anlamda daha sağlam ancak unutmayın Omen cihazları da HP üretiyor. Bu soru geçen yıl sorulsaydı gözüm kapalı alın derdim ancak şuan için güncel HP politikası alınmaması için yeterli.
Tavsiyeniz için teşekkür ederim de siz ne önerirsiniz hocam Kasım gibi alacağım bu arada

@Glock34, daha sonrasında alınacaksa şu andan bir şey demek zor. Ancak aklınızda fikir bulunması açısından söyleyeyim, A16 serisine bir indirim gelirse kaçırmayın derim. Şu an gereksiz pahalı satılıyor insanlar almayınca fiyatlar normale dönecektir.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Glock34, daha sonrasında alınacaksa şu andan bir şey demek zor. Ancak aklınızda fikir bulunması açısından söyleyeyim, A16 serisine bir indirim gelirse kaçırmayın derim. Şu an gereksiz pahalı satılıyor insanlar almayınca fiyatlar normale dönecektir.
İlerleyen zamanlarda RAM fiyatları yüzünden daha çok artmaz mı?

@Glock34, TUF F16-A16 serisi genel anlamıyla segmentinin en iyi ürünleri. Metal kasa, gelişmiş soğutma bloku, 16" ekranı genel anlamda iyi cihazlar.

@Captain Skriniar, DRAM fiyatları yüzünden ben artacağını düşünmüyorum. 1 yıl öncesinde de aynı muhabbet vardı; fiyatlar artacak, artacak ve durağanlaşacak. Öyle de oldu, eski artışlara göre şu anki fiyat artışları çok daha cüzi miktarlarda. Genel anlamda piyasadaki fiyat artışlarının sebebi liselerin, üniversitelerin açılması oldu. Zaten yıl başı gibi şirketler yeni cihazlar piyasaya koymaya başlayınca satıcılar ellerindeki ürünleri ucuzdan bırakmak zorunda kalacak, yoksa ellerinde patlar ürünler. Geçmişte 4060M Acer Nitro 5 serisi çıktığında nasıl 3070 Ti Acer Nitro 5'leri daha ucuza bırakıp stok erittilerse, aynısı yine olacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Glock34, TUF F16-A16 serisi genel anlamıyla segmentinin en iyi ürünleri. Metal kasa, gelişmiş soğutma bloku, 16" ekranı genel anlamda iyi cihazlar.

@Captain Skriniar, DRAM fiyatları yüzünden ben artacağını düşünmüyorum. 1 yıl öncesinde de aynı muhabbet vardı; fiyatlar artacak, artacak ve durağanlaşacak. Öyle de oldu, eski artışlara göre şu anki fiyat artışları çok daha cüzi miktarlarda. Genel anlamda piyasadaki fiyat artışlarının sebebi liselerin, üniversitelerin açılması oldu. Zaten yıl başı gibi şirketler yeni cihazlar piyasaya koymaya başlayınca satıcılar ellerindeki ürünleri ucuzdan bırakmak zorunda kalacak, yoksa ellerinde patlar ürünler. Geçmişte 4060M Acer Nitro 5 serisi çıktığında nasıl 3070 Ti Acer Nitro 5'leri daha ucuza bırakıp stok erittilerse, aynısı yine olacak.
Hocam attığım linkteki laptop nasıl sizce

Hocam gözüme o takıldı şimdi alabilirsem eğer ki Kasım'a indirimler de gelirse konuyu hortlatirim bu arada

Sizce işimi görür o laptop