Bütçe
60.000-80.000 TL
Phantom Spirit'i 7800X3D'de ucu ucuna yettirirken 9800X3D'ye yettirme şansın yok. Neresinden tutsan sıkıntılı.

7800X3D daha çok ısınan bir işlemci hocam. 9800X3D için yeter mi emin değilim ama sorun yaratmaz bence.

7800X3D daha çok ısınan bir işlemci hocam. 9800X3D için yeter mi emin değilim ama sorun yaratmaz bence.

Ben olsam tehlikeye atmazdım tabii alırım 360mm 😎😎

Phantom Spirit'i 7800X3D'de ucu ucuna yettirirken 9800X3D'ye yettirme şansın yok. Neresinden tutsan sıkıntılı.

Enermax güvenilir bir marka zaten?
SSD ve RAM'in yetersiz kalacağı bir uygulama en fazla SolidWorks veya AutoCAD olabilir.

SSD'ler çok kötü hocam, gerekirse 2nd slot KC3000 vs. kullanılması lazım.

Ayrıca normal fiyata yükseltme yapıyoruz zaten, hiçbir esprisi yok.

AutoCAD ve SolidWorks kullanacağım bunun dışında Microsoft Office 365 ve Google Chrome canary ve Adobe Acrobat gibi progamları da kullanacağım oyun kısmında ise The Last of Us Part 1 ve The Last of Us part 2 gibi hikayeli oyunlar oynayacağım bunun dışında render progamları da kullanıyorum benim icin 32 GB ya da 64 GB RAM depolama olarak 4 TB M.2 NVMe SSD ya da 1 TB M.2 NVMe SSD'nin yanına 4 TB HDD ya da 8 TB HDD yeterli olur.

Ben olsam tehlikeye atmazdım tabii alırım 360mm 😎😎
7800x3D'nin ısınıp ısınmamasıyla alakalı değil durum, o arkadaşı UV yaparak ucu ucuna soğutuyorken 9800x3D UV yaparak bile soğutmak imkansız. Hele yük altında cayır cayır yanar işlemci.
360mm her türlü en doğrusu.
Hocam bunun kanali mi var :D, sogutma her kanalda ayni sogutma tas catlasin 5 derece fark olsun gene rahat rahat yetiyo phantom spirit
Evet var, ne idüğü belirsiz saçma sapan kıstas ve UV'ler ile hepimiz soğuturuz işlemcileri.
HW Unboxed'ın kıstasları da UV'leri de belli. Doğru kıstaslar olmadan referans alınmaz.
Phantom Spirit rahat rahat falan yetmiyor, bilmiyorsanız diretmeyin.

AutoCAD ve SolidWorks kullanacağım bunun dışında Microsoft Office 365 ve Google Chrome canary ve Adobe Acrobat gibi progamları da kullanacağım oyun kısmında ise The Last of Us Part 1 ve The Last of Us part 2 gibi hikayeli oyunlar oynayacağım bunun dışında render progamları da kullanıyorum benim icin 32 GB ya da 64 GB RAM depolama olarak 4 TB M.2 NVMe SSD ya da 1 TB M.2 NVMe SSD'nin yanına 4 TB HDD ya da 8 TB HDD yeterli olur.
4TB SSD alırsanız bütçenin %25'lik kısmı gidiyor haberiniz olsun.
Konunun iyiden iyiye troll olduğunu düşünmeye başladım. Konu takibini saldım.

Bütün bütçe depolamaya gitti zaten.

7800X3D'nin ısınıp ısınmamasıyla alakalı değil durum, o arkadaşı UV yaparak ucu ucuna soğutuyorken 9800X3D UV yaparak bile soğutmak imkansız. Hele yük altında cayır cayır yanar işlemci.
360mm her türlü en doğrusu.

Evet var, ne idiği belirsiz saçma sapan kıstas ve UV'ler ile hepimiz soğuturuz işlemcileri.
Hw Unboxed'ın kıstasları da UV'leri de belli. Doğru kıstaslar olmadan referans alınmaz.
Phantom spirit rahat rahat falan yetmiyor, bilmiyorsanız diretmeyin.

4TB SSD alırsanız bütçenin %25'lik kısmı gidiyor haberiniz olsun.
Konunun iyiden iyiye troll olduğunu düşünmeye başladım. Konu takibini saldım.

Bu kadar detaya girmeye gerek var mıydı 4 TB SSD ya da HDD mecburen almak zorundayım kulandığım progamlar ve oyunlar 1 TB SSD'ye sığmaz.

Bütün bütçe depolamaya gitti zaten.

Mecburen kulandığım progamlar ve oyunlar yer kapladığı icin 1 TB SSD'ye sığmaz hem bu sistemi bir sorun cıkmazsa en az 5 yıl kullanacağım icin uzun ömürlü olmasını istiyorum ayrıca sistemde bu kadar detaya girmeye gerek var mı? Kötü amaclı sormuyorum.

Bu kadar detaya girmeye gerek var mıydı 4 TB SSD ya da HDD mecburen almak zorundayım kulandığım progamlar ve oyunlar 1 TB SSD'ye sığmaz.

Mecburen kulandığım progamlar ve oyunlar yer kapladığı icin 1 TB SSD'ye sığmaz hem bu sistemi bir sorun cıkmazsa en az 5 yıl kullanacağım icin uzun ömürlü olmasını istiyorum ayrıca sistemde bu kadar detaya girmeye gerek var mı? Kötü amaclı sormuyorum.

2TB al o zaman o kadar fazla depolamaya gerek yok bence. 2TB yetmiyorsa zamanla 1TB M.2 SSD daha takarsın.
Detay derken anlamadım hocam ne detayı?