Bütçe
60.000

aerolips

Başarılı
Selamlar, hem oyun oynayabilmek için hem de işim için sağlam bir PC toplamak istiyorum. Oyun olarak hem single hem de online oynuyorum, iş için ise render vs. yaptığımdan dolayı NVIDIA ekran kartı olmasını istiyorum. Bütçe olarak kasa için en fazla 60.000 TL ayırabilirim. Buna göre sistem önerir misiniz? Ayrıca bu sisteme herhangi bir ekleme yapmama gerek kalmadan beni kaç sene götürür? Bunu da belirtirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam, hem oyun oynayabilmek için hem de işim için sağlam bir PC toplamak istiyorum. Oyun olarak hem Single hem de online oynuyorum, iş için ise render vs. yaptığımdan dolayı NVIDIA ekran kartı olmasını istiyorum. Bütçe olarak kasa için en fazla 60.000 TL ayırabilirim. Buna göre sistem önerir misiniz? Ayrıca bu sisteme herhangi bir ekleme yapmama gerek kalmadan beni kaç sene götürür? Bunu da belirtirseniz sevinirim.

Islemci: R9 7900 alternatif: R5 7600
Anakart: B650 Gaming Plus
RAM: Corsair 6000mhz
Sogutma: Thermalright Peerless Assasin 120 Black ( Bu sogutmayi R9 7900 icin kendim kullanıyorum inanilmaz yeterli)
SSD: Kioxia Exceria PRO
Ekran karti: RTX 5070
PSU: Corsair 850W 80+ gold
Kasa: Corsair 4000D Airflow

Hocam Bu sekilde toplarsaniz 69792 TL'ye denk geliyor, ancak ben burada render yapacaginiz programlari bilmedigim icin islemciyi de cok yuksek performansli tuttum. Eger render icin islemciyle isiniz yoksa R5 7600 alip butceyi 62000'e getirebilirsiniz.

Bu sistem sizi cok uzun sureler goturecektir, keza icinde 5070 olmasi sizin icin cok iyi olacaktir render acisindan.

Hazir sistem onermek icin baktim ancak icinde 5070 olanlar minimum 62-63000'den basliyor ve parcalarinin kalitesi inanilmaz berbat, bu attigim sistem 62K ya toplayabileceginiz en iyi sistem olabilir şu anda

Son düzenleme:
7500F ile 7600 arasında ciddi bir fark yok ayrıca 2K monitörde sorun olmayacaktır. Bütçesi biraz daha artsa X3D işlemci önerirdik oyun için birebir ama önceliği ekran kartı olduğu için oradan kısamıyoruz.

Tek fark iGPU, performansı ise aynı sayılır.

7500F ile 7600 arasında ciddi bir fark yok ayrıca 2K monitörde sorun olmayacaktır. Bütçesi biraz daha artsa X3D işlemci önerirdik oyun için birebir ama önceliği ekran kartı olduğu için oradan kısamıyoruz.

Tek fark iGPU, performansı ise aynı sayılır.

Hocam bütçe 70'e kadar çıkabilir.

67.800 TL civarında tutuyor. Kasa sadece İstanbul ve Ankara mağazada mevcutmuş.