Cidden mi moralim çok fena bozuldu.Pek iyi sayılmaz, Sapphire Nitro+ harici almazdım şahsen. 3x8 pin ya da 12VHPWR bağlantı olması her açıdan iyi olur bu modelde.
Sapphire tercih edilecekse Nitro+ yani, yoksa Red Devil falan tercih edilebilir top model.
Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 60.000 TL
- Makaleler
- 1
Ciddi evet, 2x8 pin alma, kartı limitliyorsun, bir de Pulse giriş seviyesi. İndirim kovalayıp aynı paraya Nitro+ alabiliyorsun, Vatan gece indirimi ya da İncehesap cuma indirimde oluyor. Bu paraya Pulse alma, en sorunlu seri.
Ekran kartı konusunda acele etme, RAM krizinden sonra VRAM'ler de zam yiyecek, dolaylı yoldan bu GPU'lar zam yiyecek ama almışken iyisini al, 3-5 hesap edilmez GPU'da, ömürlük kart bunlar. 2x8 pin bu karta hakaret olur, bir de dediğim gibi Pulse sorunlu bir seri, Nitro+ ya da Red Devil tarzı top tier kartlar tercih edilmeli.
Sapphire Pulse'un bildiğim tek sronu CW. Ki onu bayağı azalttılar.Ciddi evet, 2x8 pin alma, kartı limitliyorsun, bir de Pulse giriş seviyesi. İndirim kovalayıp aynı paraya Nitro+ alabiliyorsun, Vatan gece indirimi ya da İncehesap cuma indirimde oluyor. Bu paraya Pulse alma, en sorunlu seri.
Ekran kartı konusunda acele etme, RAM krizinden sonra VRAM'ler de zam yiyecek, dolaylı yoldan bu GPU'lar zam yiyecek ama almışken iyisini al, 3-5 hesap edilmez GPU'da, ömürlük kart bunlar. 2x8 pin bu karta hakaret olur, bir de dediğim gibi Pulse sorunlu bir seri, Nitro+ ya da Red Devil tarzı top tier kartlar tercih edilmeli.
Nitro+ düşerse tabii ki daha iyi olur.
Ben 31.000 TL iken önermiştim.
Ciddi evet, 2x8 pin alma, kartı limitliyorsun, bir de Pulse giriş seviyesi. İndirim kovalayıp aynı paraya Nitro+ alabiliyorsun, Vatan gece indirimi ya da İncehesap cuma indirimde oluyor. Bu paraya Pulse alma, en sorunlu seri.
Sapphire Nitro+ için en uygun fiyat şu an nerede? Yani f/p olarak en iyisi Sapphire Nitro+ mı?Sapphire Pulse'un bildiğim tek sronu CW. Ki onu bayağı azalttılar.
- Makaleler
- 1
2x8 pin olması bu kart özelinde iyi değil, bir de Pulse kronik sorunlu bir seri, mümkünse uzak durulmalı. 9070 XT özelinde top tier tercih etmekte fayda var.Sapphire Pulse'un bildiğim tek sronu CW. Ki onu bayağı azalttılar.
Sapphire Nitro+ için en uygun fiyat şu an nerede? Yani f/p olarak en iyisi Sapphire Nitro+ mı?
@TechMad Bunu vade farksız 9 taksit ile çek, 12VHPWR ile tek kablodan bağla.
Bu bilgi baştan verilse tabiki daha iyi olurdu. Pulse siparişini iptal ettim. İade umarım yarına kadar döner. Çünkü Nitro+'ı o iade gelmeden almamın mümkünatı yok.2x8 pin olması bu kart özelinde iyi değil, bir de Pulse kronik sorunlu bir seri, mümkünse uzak durulmalı. 9070 XT özelinde top tier tercih etmekte fayda var.
@TechMad Bunu vade farksız 9 taksit ile çek, 12VHPWR ile tek kablodan bağla.
Onu da sipariş ettiğimde sistemim artık taş gibi oldu diyebilir miyiz?
- Makaleler
- 1
Ben senin için en iyisini düşünüyorum, eğer bütçen 28K-30K ise, 1K bile üste çıkamayacak vaziyetteysen, zaten başka çare yok. Ama sana şunları aktarabilirim, Pulse iyi bir seri değil, giriş seviyesi, bir de 2x8 pin olduğundan kartı kısıyorsun, tam potansiyeli açığa çıkamıyor.Bu bilgi baştan verilse tabiki daha iyi olurdu. Pulse siparişini iptal ettim. İade umarım yarına kadar döner. Çünkü Nitro+'ı o iade gelmeden almamın mümkünatı yok.
Onu da sipariş ettiğimde sistemim artık taş gibi oldu diyebilir miyiz?![]()
Ama bu demek değildir ki, 3x8 pin kart alacağım, 1x8 pin birine, diğer kalan 2x8 pine de çoklayıcı ile tek kablodan 2x8 takacağım, o zaman yine 2x8 pin kullanmış olursun, faydası sıfır olur.
Nitro+ ile 12VHPWR tek kablo bağlayacaksın, yeni nesil güç kaynağı ile tam uyumlu, dönüştürücüye falan da ihtiyacın olmayacak, sadece Raijintek 850w alacağın model Gen5.1 değil, 12V2x6 bağlantısı onda yok, 12VHPWR mevcut, bu nedenle o güç konektörünü tam olarak oturttuğundan emin olman lazım, çıt sesini duy, gevşek bırakma soketi.
Bunları özet geçebilirim. @TechMad Zaten Nitro+ konuşmaya çok gerek yok, mümkün olduğunca giriş seviyesi model tercih etme GPU tarafında, tabi bütçe varsa, bütçe yoksa yapacak zaten bir şey yok. NVIDIA tarafı budget olarak daha mantıklı, mesela PNY 5080, 5070 Ti alıp undervolt+OC ile sorunsuz kullanabilirsin, çünkü onda direkt olarak 12VHPWR bağlantısı mevcut, tek kablo 600w destekliyor sendeki PSU.
Senin şu anki sisteme Pulse yakışmaz, her şey üst düzey oldu çünkü, vade farksız 9 ile alabiliyorsan o fiyata uygun o kart, tepe model.
@TechMad Nitro+ tavsiye edilmemesinin sebebi F/P model değil, indirimle beraber 31-33K bandına düşüyor, Vatan+İncehesap Gaming'de, o zaman alınır, ama HBurada satıcılı 9 ay vade farksız ile şu anki fiyatı yine sorun değil, bütçe varsa almak lazım. VRAM'lerden dolayı zam yiyecek bu kartların hepsi yakın bir tarihte.
Ayrıntılı cevabınız için teşekkür ederim hocam. Dediğiniz gibi her bileşen üst seviye ise ekran kartının giriş seviyesi olması yakışık almaz. Açıkçası zorlanacağım biraz ama bu masrafa değsin istiyorum.Ben senin için en iyisini düşünüyorum, eğer bütçen 28K-30K ise, 1K bile üste çıkamayacak vaziyetteysen, zaten başka çare yok. Ama sana şunları aktarabilirim, Pulse iyi bir seri değil, giriş seviyesi, bir de 2x8 pin olduğundan kartı kısıyorsun, tam potansiyeli açığa çıkamıyor.
Ama bu demek değildir ki, 3x8 pin kart alacağım, 1x8 pin birine, diğer kalan 2x8 pine de çoklayıcı ile tek kablodan 2x8 takacağım, o zaman yine 2x8 pin kullanmış olursun, faydası sıfır olur.
Nitro+ ile 12VHPWR tek kablo bağlayacaksın, yeni nesil güç kaynağı ile tam uyumlu, dönüştürücüye falan da ihtiyacın olmayacak, sadece Raijintek 850w alacağın model Gen5.1 değil, 12V2x6 bağlantısı onda yok, 12VHPWR mevcut, bu nedenle o güç konektörünü tam olarak oturttuğundan emin olman lazım, çıt sesini duy, gevşek bırakma soketi.
Bunları özet geçebilirim. @TechMad Zaten Nitro+ konuşmaya çok gerek yok, mümkün olduğunca giriş seviyesi model tercih etme GPU tarafında, tabi bütçe varsa, bütçe yoksa yapacak zaten bir şey yok. NVIDIA tarafı budget olarak daha mantıklı, mesela PNY 5080, 5070 Ti alıp undervolt+OC ile sorunsuz kullanabilirsin, çünkü onda direkt olarak 12VHPWR bağlantısı mevcut, tek kablo 600w destekliyor sendeki PSU.
Senin şu anki sisteme Pulse yakışmaz, her şey üst düzey oldu çünkü, vade farksız 9 ile alabiliyorsan o fiyata uygun o kart, tepe model.
@TechMad Nitro+ tavsiye edilmemesinin sebebi F/P model değil, indirimle beraber 31-33K bandına düşüyor, Vatan+İncehesap Gaming'de, o zaman alınır, ama HBurada satıcılı 9 ay vade farksız ile şu anki fiyatı yine sorun değil, bütçe varsa almak lazım. VRAM'lerden dolayı zam yiyecek bu kartların hepsi yakın bir tarihte.
Son düzenleme:
- Makaleler
- 1
Değmemesi için bir sebep yok, bir de Manuel Tuning için @LH44 + @29105 etiketlersen onlar tam destek olacaktır, bitirim ikiliAyrıntılı cevabınız için teşekkür ederim hocam. Dediğiniz gibi her bileşen üst seviye ise ekran kartının giriş seviyesi olmamalı. Açıkçası zorlanacağım biraz ama bu masrafa değsin istiyorum.
@Bandırmalı1965 hocam, B850 Force kartında H16A modüller için ne diyorsunuz Manuel Tuning işlemine, 6800 C24 ya da 6600 C24 açabilir misiniz? Desteğiniz değerli.
Son düzenleme:
@LH44 ve @29105 manuel tuning desteğinizi bekliyorum. (Ne olduğunu hala kavrayamadım ama olsunDeğmemesi için bir sebep yok, bir de Manuel Tuning için @LH44 + @29105 etiketlersen onlar tam destek olacaktır, bitirim ikili
@Bandırmalı1965 hocam, B850 Force kartında H16A modüller için ne diyorsunuz Manuel Tuning işlemine, 6800 C24 ya da 6600 C24 açabilir misiniz? Desteğiniz değerli.
Bu arada aslında masaüstü kullanma fikri aklımda hiç yoktu. Dizüstü almayı düşünüyordum. 80 bin civarına MSI Vector alacaktım. Core Ultra 7 255HX ve RTX 5070 Ti var. Fakat masaüstü RTX 5070 Ti ile mobil versiyonu arasında devasa bir performans uçurumu vardı. Bu aynı zamanda RX 9070 XT'nin de mobil RTX 5070 Ti'ye aynı farkı atacağı anlamına geliyordu. Bu yüzden de bu kadar parayı bu dizüstüne harcamak yerine çok daha performanslı masaüstü sistem düzme fikri oluştu birden kafamda. Sizce bu cihaza göre işlemcim ve ekran kartım nasıl?
Son düzenleme:
Yeni konular
-
30.000 TL bütçe ile ders ve günlük kullanım için tablet önerisi
- White Dragon
-
-
-
-
-
-
Rehber Laptop üreticilerinin "teknik özellikler" sayfasında yazmadığı detaylar