- Makaleler
- 1
Şu an sendeki masaüstünü hiçbir dizüstü ile kıyaslaman uygun olmaz, bir kere şartlar koşullar tamamen farklı, şu anda 1440p oyunculuk için üst düzey bir sistem dizmiş oldun, direkt high end yani, bunun üzeri RTX 5080 zaten.@LH44 ve @29105 manuel tuning desteğinizi bekliyorum. (Ne olduğunu hala kavrayamadım ama olsun)
Bu arada aslında masaüstü kullanma fikri aklımda hiç yoktu. Dizüstü almayı düşünüyordum. 80 bin civarına MSI Vector alacaktım. Core Ultra 7 255HX ve RTX 5070 Ti var. Fakat masaüstü RTX 5070 Ti ile mobil versiyonu arasında devasa bir performans uçurumu vardı. Bu aynı zamanda RX 9070 XT'nin de mobil RTX 5070 Ti'ye aynı farkı atacağı anlamına geliyordu. Bu yüzden de bu kadar parayı bu dizüstüne harcamak yerine çok daha performanslı masaüstü sistem düzme fikri oluştu birden kafamda. Sizce bu cihaza göre işlemcim ve ekran kartım nasıl?
@TechMad Manuel Tuning'den kasıt 6000 CL30 kiti, 6200 CL28 ya da 6400 CL28 vesaire kullanacaksın demek manuel timing'ler ile, düz EXPO açıp geçmemen gerekiyor, BIOS update yapacaksın ilk son sürüme sonrasında @prime ve @Haluk Albayrak gibi manuel ayarlayacaksın, kendileri müsait olunca ayarlarını paylaşır seninle.
Bu konuda hiç bilgim yoktu. Mesela günlük kullanımda ne kadar olur hocam tüketim ve masrafı? YouTube, forum siteleri gibi günlük kullanım senaryosunda.