Bütçe
60.000 TL

darrkdays04

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar, bir ofiste çalışıyorum ve şu an henüz deneme süresindeyim. Evimdeki eski bilgisayarımı sattığım için şu an elimde 60K civarı bir nakit var. Bir miktar daha biriktirip iki seçenekten birini değerlendirmek istiyorum ama çok kararsız kaldım:

2. el temiz motosiklet almak. Şehirde gidip gelirken kullanmak için Benelli 125S veya Pulsar NS200 gibi modeller bakıyorum.

2. el temiz Mac Air M4 almak. Evde bilgisayar yok ve bazen evdeyken laptop çok nadiren lazım oluyor.

Aslında işe motorla gidip gelme fikri sıcak geliyor ama bilgisayar eksikliğini de hissediyorum. Sizce hangisine öncelik vermeliyim? Deneme süresinde olduğumu da hesaba katarak fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Motor alırsam biriktirmem gerekecek.

Motor demek yakıt, sigorta, muayene ve bakım derken masraf demek. Laptopun bir tek elektrik ve bilmem kaç yıl sonra termal macun masrafı olur. Kendi açımdan bakacak olsaydım eğer laptop alırdım fiyatlar artmadan. Ha eğer ulaşım çok kötü ve pahalı ise şehrinizde motorda güzel seçenek. Artısı eksisi ile sizin kararınız.

Ben de CBR125 alacaktım bir ara 2. el 10k falandı sonradan vazgeçmiştim, ne garaj var koyacak bir yer var. Paso motorları çalıyorlar burada. İstanbul'da zaten trafikte motor sürmek çok mantıklı da gelmiyor. Araba en rahatı.

Bende drift l 125 düşünüyordum, motora merakım vardı ama yine de insan tereddüt ediyor tehlikeli bir makine motorlar.