Bütçe
60.000 TL
Motoru anlatmışlar zaten. Almayın derim. Laptopa ise tüm parayı basmayın ihtiyacınız yoksa. Mesela benim ofiste kullandığım laptopta nvidia 840m var grafik işlemci olarak. İşimi görüyor, excell açıyor. Fazlası lazım değilse 10-20k arasına değecek bir ofis laptopu almanı tavsiye ederim. Kalan parayı biriktirir başka bir ihtiyacına harcarsın.

Merhaba arkadaşlar, bir ofiste çalışıyorum ve şu an henüz deneme süresindeyim. Evimdeki eski bilgisayarımı sattığım için şu an elimde 60k civarı bir nakit var. Bir miktar daha biriktirip iki seçenekten birini değerlendirmek istiyorum ama çok kararsız kaldım:

2. el temiz motosiklet almak. Şehirde gidip gelirken kullanmak için Benelli 125s veya Pulsar NS200 gibi modeller bakıyorum.

2. el temiz Mac Air M4 almak. Evde bilgisayar yok ve bazen evdeyken laptop çok nadiren lazım oluyor.

Aslında işe motorla gidip gelme fikri sıcak geliyor ama bilgisayar eksikliğini de hissediyorum. Sizce hangisine öncelik vermeliyim? Deneme süresinde olduğumu da hesaba katarak fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Motor alırsam biriktirmem gerekecek.

Öncelikle motor hiçbir zaman için önerim olmayacak çünkü motor yüzünden birçok kişi hayatını kaybetti. Aslında motor yüzünden demek yanlış; motorculara dikkat etmeyen sürücüler yüzünden. Neyse, konumuz bu değil.
Bilgisayarı nadiren lazım oluyor demişsiniz. Nadiren ise internet kafeye gidip işinizi görebilirsiniz. Ama benim gibi bilgisayar delisiyseniz, olmadan olmaz diyorsanız kesinlikle bilgisayar almalısınız.
Ama evet, zaten bilgisayar kullanımım nadir diyorsanız motor alın; en azından gezersiniz.