6000 MHz CL30 Hynix H-die için subtiming önerisi

@Ayhan Dönmez hocam beni kaşıntı tuttut sizin önerdiğiniz ayarları uyguladım yine RAM tarafına 7-9 dakika yapıyor ama error veriyor BSoD yemiyor dikkatimi çeken RAM 60 yaklaşınca patlıyor ısı mı engel oluyor acaba?

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.webp
    40,3 KB · Görüntüleme: 47
  • Kaşıntı.webp
    24,3 KB · Görüntüleme: 51

Evet, 60 derece tRFC açamıyor. Aktif soğutma lazım. Her modül bir değil, IC kalitesi belirler.

tRFC ve tREFI sıcaklık kaynaklı hem patlar hem de ısı üretir. İkisi de var, tRFC bir de Scale olmuyor VDD ya da VDDQ ile. Voltaj artırmak da çözmeyecektir sendeki sıkıntıyı. Tek çözüm soğutacaksın fan dikip GPU üstüne vesaire. @Grey

Evet, 60 derece tRFC açamıyor. Aktif soğutma lazım. Her modül bir değil, ıc kalitesi belirler.

O kadar leş değil yani ne yapayım hocam fan mı alayım üstüne bunun yoksa benim eco mod ile devam mı edeyim?

Dosya Ekleri

• 3.webp
    19,5 KB · Görüntüleme: 42
Eki Görüntüle 238693

Hocam arkadaş M-Die Hynix kullanıyormuş sana zahmet neler yapılabilir müsait olunca dönersen sevinirim. Termalleri benimkinden kötüymüş bu arada.

@Falconpolat Bu şekilde kalsın, sorun olmaz. M-die olduğu kesinse Mixed kalacak, tRFC2 300, SB 180 kalsın. Sana yaptığımız diğer ayarlar yapılı olsun, aynıları geçerli. Aynı şekilde teste alırsınız. Test anında 70 derece geçmesin RAM'ler. Mümkünse Nitro 1-2-1, Bias 0-1 ve Burst 1x-1x kalacak. MCR-PDM ve iGPU kapatılacak. Uygularsınız ayarları.

Hocam tRFC hangi değerde olacak? Benim için 400 yapıp geçiyorduk siz çizik atmışsınız otoda mı bıraksın?

Hocam tRFC hangi değerde olacak? Benim için 400 yapıp geçiyorduk siz çizik atmışsınız otoda mı bıraksın?

Mix olduğundan tRFC1 önemsiz, 2 ve SB önemli. M-die ise Boot eder, M-die değilse Boot etmez. M olduğundan emin olun.

Normal=tRFC1, Mixed=tRFC2+tRFCsb

Hocam bu ayarları da yaptırıyorum o zaman PBO hariç, önce bir RAM'leri halletsin.

@Ayhan Dönmez Hocam CL26 yapayım mı? 1.45 VDD de çalıştırmış birisi stabilmiş şansımı denemeye gerek var mı?

Son düzenleme:
Hocam bu ayarları da yaptırıyorum o zaman PBO hariç, önce bir RAM'leri halletsin.

@Ayhan Dönmez Hocam CL26 yapayım mı? 1.45 VDD de çalıştırmış birisi stabilmiş şansımı denemeye gerek var mı?

Aktif soğutma var mı? Güncel A2-B2 paylaş, bakalım. 1.5-1.55 VDD arasına yer CL26. 1.45 imkansıza yakın.

1.5-1.52 vs. yerse bırakabilirsin, 1.65'e kadar zararsız günlük.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…