@Falconpolat Memory 26G, Time Limit 7200 saniye uygulayın. PBO ayarları için, hata veren Logical Core değerini 2'ye bölüp alta yuvarlayın. Örneğin Logical 9 hata verdi ise Core 4 hatalı. BIOS'tan gidip eksi değeri 5 düşürün.
Artık bu sorunlar yok, telaş etmeyin. Tecrübeyle sabit, siz ne diyorsam onu uygulayın. Emin olmadığım bir argümanı bu tarz konularda hiçbir zaman belirtmedim. Artık bazı şeyler net şekilde belli. VSOC yanma olayları eskidendi, o da voltajın 1.35 olması kaynaklı değil. BIOS kaynaklı 1.45, 1.5 VSOC zıplatıp duruluyordu. Yakan oydu. Degrade olayı da yok şu anda, 1.36 kullandım uzunca süre VSOC 6600 CL26. Yakın çevrem de kullandı, tek kişiyle ispat edilmiş bir durum değil yani. Resmi kaynak zaten bulamazsınız bu tarz şeylerde, Global'de XOC tayfa ve işten anlayan kesime güvenmeniz gerekli. VDDIO 1.55 ve üzeri degrade eder, ama 2 yıl kullanırsan eder. VDDQ 1.65, MEM VDD 1.65 Hynix'te 7-24 güvenlidir. VDD 1.85 uzun vade yine degrade edebilir. 1.9+ ölümcül zaten, ona lafım yok. Sizin bahsettiğiniz voltajlar 1.3, o yüzden komik kalıyor. VSOC 1.3 asla degrade etmez yani, 1.5 yakıyor. 1.4+ degrade eder. VDDIO 1.55, VDDP 1.2. Üst limitler bunlar.
ASRock anakartların X3D yakma olayı PBO Auto ya da açık kalması kaynaklıydı mesela, PBO Disabled yapmayı kim akıl edecek? Yine VSOC hoplatma, zıplatma durumları eskisi gibi olursa yakabilir. Ama şu anda 1.45, 1.5 düzeyine Spike olayı hiç duymadım.
MSI ve ASRock'ta günceldeki ya da bir dönem önceki yakma olayları PBO kaynaklıydı. ASUS'taki VSOC kökenliydi, kökten çözüldü bu sorunlar şu anda.