6000MHz DDR5 RAM'lerim nedense 4800'de çalışıyor. XMP açarsam düzelir mi? Stabilite sorunu olur mu?
Detaylar
Kim cevapladı?Bold Pilot
Uzman
XMP ayarı zaten bunun için diye biliyorum.
Son düzenleyen: Moderatör:
Orko
Yetkin
İşlemcin Intel ise XMP, AMD ise EXPO ayarını açmazsan standart hızda çalışıyor zaten. Açarsan en yüksek frekansta çalışır ama sorun çıkartır mı bilmem. Sorun çıkartırsa geri dönüp hızı yavaş yavaş düşürmeyi denersin BIOS ayarlarından.
Sorun şu. İşlemci AMD ancak RAM XMP.Intel ise XMP, AMD ise EXPO ayarını açmazsan standart hızda çalışıyor zaten. Açarsan en yüksek frekansta çalışır ama sorun çıkartır mı bilmem. Sorun çıkartırsa geri dönüp hızı yavaş yavaş düşürmeyi denersin BIOS ayarlarından.
Orko
Yetkin
Onu tam bilemiyorum ama dene. Sorun çıkartırsa geri dönüp değiştirirsin ayarı.
Bold Pilot
Uzman
Benim ram'lerin üstünde de Xmp Ready yazıyor ama Amd işlemci ve anakartla sorunsuz kullanıyorum son hızda.
Benim Anakart'da öyle.AMD anakartlarda hem XMP hem de EXPO çalışıyor. Mesela X870 anakartımda bu destek var ve RAM'im hem EXPO hem XMP destekliyor. Biosta ikisinden istediğimi seçebiliyorum.
İyiymiş.Benim ram'lerin üstünde de Xmp Ready yazıyor ama Amd işlemci ve anakartla sorunsuz kullanıyorum son hızda.
mefosane
Uzman
Anakart nedir? Tavsiyem XMP açmadan önce BIOS güncellemeniz. Benim Ramlerim güncellemeden önce 7000 Hz'de çalışmazken güncellemeden sonra çalışmaya başladı. Eğer görüntü alamazsanız da BIOS pilini söküp takarak BIOS sıfırlayabilirsiniz. Ya da Q-Flash tuşu varsa ona basarak da resetleyebilirsiniz.6000MHz DDR5 RAM'lerim nedense 4800'de çalışıyor. XMP açarsam düzelir mi? Stabilite sorunu olur mu?
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
FPS artırma programları ve sistem optimizasyon ayarları gerçekten işe yarar mı?
- mortem.dll bulunamadı
-