Anakartım MSI Pro A620M-E. RAM'lerin biri DDR5 XPG CL36, biri de yine DDR5 CL36 TwinMOS. Zaten düşük FPS sorunlarıyla ugrasırken Afterburner'dan CS2'de RAM'lerin calısma hızını ıncelerken 3200-3500 civarında 11.000 MB cıvarı kullandıgını gordum. En dusuk 4800'de calısması gerekıyor, minimum hızı o cunku. XMP acık ve 6000MHz ayarlı bu arada sizce sorun nedir?
Detaylar
Kim cevapladı?DDR5 RAM'ler zaten çok nazlılar, üstüne iki farklı RAM'i çalıştırmak şartları çok zorlamak. Çözüm yolu bulunacağını sanmıyorum. Bu kadar düşük frekansta stabilite sağlanabiliyorsa oyun performansın çok düşer bence.
Birini çıkarmam daha iyi mi olur?
- Makaleler
- 1
Anakartım MSI Pro A620M-E. RAM'lerin biri DDR5 XPG CL36, biri de yine DDR5 CL36 TwinMOS. Zaten düşük FPS sorunlarıyla ugrasırken Afterburner'dan CS2'de RAM'lerin calısma hızını ıncelerken 3200-3500 civarında 11.000 MB cıvarı kullandıgını gordum. En dusuk 4800'de calısması gerekıyor, minimum hızı o cunku. XMP acık ve 6000MHz ayarlı bu arada sizce sorun nedir?
Görev yöneticisi, CPU-Z ya da ZenTimings ne diyor? Değişken frekans olmaz, BCLK haricinde. GPU ya da CPU ile karıştırıyorsun. Afterburner'dan takip edemezsin bunu. Onun haricinde ilk zamanlarında nazlıydı, şu an için değil. 4 slotu doldurmadığın sürece farklı çipler dahi Boot edip sorunsuz çalışıyor. MSI yerine ASUS A620 olsaydı manuel ayarlamaya müsaade edecekti. MSI'de hep bir sıkıntı çıkıyor, o yüzden garanti edemiyorum. ZenTimings indirip A1-B1 görsel atın alttan seçip.
İkisi de 16 GB ise Samsung B-die bu modüller çok yüksek oranda. TwinMOS kesin öyle, diğeri için HWiNFO Tam Mod açıp modüllere tek tek tıklayıp oradan bakarsın. CPU-Z vesaire de gösterir. İki Samsung modül çalışmasında sıkıntı olmaz. Ek ayarlar lazım.
Son düzenleme:
Görev Yöneticisi, CPU-Z'ya da ZenTimings ne diyor? Değişken frekans olmaz, BCLK haricinde. GPU'ya da CPU ile karıştırıyorsun. Afterburner'dan takip edemezsin bunu. Onun haricinde ilk zamanlarında nazlıydı, şu an için değil. 4 slotu doldurmadığın sürece farklı çipler dahi boot edip sorunsuz çalışıyor. MSI yerine ASUS A620 olsaydı manuel ayarlamaya müsaade edecekti. MSI'de hep bir sıkıntı çıkıyor, o yüzden garanti edemiyorum. ZenTimings indirip A1-B1 görsel atın alttan seçip.
İkisi de 16 GB ise Samsung B-die bu modüller çok yüksek oranda. TwinMOS kesin öyle, diğeri için HWiNFO Tam Mod açıp modüllere tek tek tıklayıp oradan bakarsın. CPU-Z vesaire de gösterir. İki Samsung modül çalışmasında sıkıntı olmaz. Ek ayarlar lazım.
Tamam hocam, yükleyeyim hemen.
Görev Yöneticisi, CPU-Z'ya da ZenTimings ne diyor? Değişken frekans olmaz, BCLK haricinde. GPU'ya da CPU ile karıştırıyorsun. Afterburner'dan takip edemezsin bunu. Onun haricinde ilk zamanlarında nazlıydı, şu an için değil. 4 slotu doldurmadığın sürece farklı çipler dahi Boot edip sorunsuz çalışıyor. MSI yerine ASUS A620 olsaydı manuel ayarlamaya müsaade edecekti. MSI'de hep bir sıkıntı çıkıyor, o yüzden garanti edemiyorum. ZenTimings indirip A1-B1 görsel atın alttan seçip.
ZenTimings açılmadı nedense.
HWiNFO.
Görev Yöneticisi, CPU-Z'ya da ZenTimings ne diyor? Değişken frekans olmaz, BCLK haricinde. GPU'ya da CPU ile karıştırıyorsun. Afterburner'dan takip edemezsin bunu. Onun haricinde ilk zamanlarında nazlıydı, şu an için değil. 4 slotu doldurmadığın sürece farklı çipler dahi Boot edip sorunsuz çalışıyor. MSI yerine ASUS A620 olsaydı manuel ayarlamaya müsaade edecekti. MSI'de hep bir sıkıntı çıkıyor, o yüzden garanti edemiyorum. ZenTimings indirip A1-B1 görsel atın alttan seçip.
Kullanım böyle.
Son düzenleyen: Moderatör:
- Makaleler
- 1
Sorun yok, diğer MB başka bir şeyle alakalı. 6000 1:1 sorunsuz. Zen açarsan daha net görünür. Kendi sitesinden indir, geçici olarak Anti Cheat ya da Defender kapat. Bazen çakışıyor, Restart sonrası düzelebilir.
Sorun yok, diğer MB başka bir şeyle alakalı. 6000 1:1 sorunsuz. Zen açarsan daha net görünür. Kendi sitesinden indir, geçici olarak anti-cheat ya da Defender'ı kapat. Bazen çakışıyor, restart sonrası düzelebilir.
Değiştirmem gereken bir ayar yok o zaman değil mi?
Son düzenleyen: Moderatör:
- Makaleler
- 1
Değiştirmem gereken bir ayar yok o zaman değil mi?
EXPO sorunsuz görünüyor, şu an için yok. 6000 1:1 modda. Afterburner'deki MB başka bir şeyle alakalı.
Yeni konular
-
-
-
-
Scott Pilgrim vs. the World: The Game: Complete Edition - Türkçe Yama
- RewAdIs Çeviri
-
-
-