Ryzen3D teste al, patlarsa 8X yap geri orayı. 1X Bias'siz stabil olamayabilir. Vddq vesaire gerekebiliyor ekstra.

Awe hatası vermesin, ilk defa açarsan verir programı. PC restart atmadan düzelmez. O hata varken test etme. Ryzen3D Config olduğundan da emin ol, diğerlerinden daha iyi.

Tamam hocam deniyorum. Şu anda başlattım hocam.

2.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Hata varsa 1X yaptığın kısmı 8X yapıp tekrar dene. Sensörden takip et, sıcaklık 50-55°C geçmezse iyi. Arka plan boş olsun, çerçöp kapat. HWiNFO ve TestMem harici bir şey açık olmasın. Gerekirse test öncesi şu program ile önbellek temizliği yap:

Tekrardan başlatayım mı önbellek yapıp şu anlık sorun yok hocam, sıcaklık 50 derecede. TestMem'de herhangi bir hata vermedi. Arka plan uygulamaları kapalı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamam hocam deniyorum. Şu anda başlattım hocam.

Eki Görüntüle 229986

Restart at PC'ye, sonrasında bu attığım programla Cache temizliği yap. Öyle tekrardan başlat testi. Şimdiden indirip Zip'ten çıkart programı.

Universal 2 yazıyor bir de, Settings kısmından Ryzen3D olarak değişmen lazım. Universal başarılı değil o kadar. @yusuf6807

Test süresini de 90 dakikadan 150 dakika olarak değiştir. Emin olursun.

Restart at PC'ye, sonrasında bu attığım programla cache temizliği yap. Öyle tekrardan başlat testi. Şimdiden indirip ZIP'ten çıkart programı.

Universal 2 yazıyor bir de, settings kısmından Ryzen3D olarak değişmen lazım. Universal başarılı değil o kadar. @yusuf6807

Test süresini de 90 dakikadan 150 dakika olarak değiştir. Emin olursun.

Tamam hocam iftara kadar yapsın :) ama şu fan işi çok canımı sıktı oraya alternatif başka ne yapabilirim?

Bu olur.

@Jumbum Bey'e stok durumu sorun.

Bu olur.

Başlattım hocam dediğiniz ayarları.

Bu olur.

Sıvı soğutmadan dolayı üst vida yerleri oturmaz gibi duruyor hocam.

Başlattım hocam dediğiniz ayarları.

Sıvı soğutmadan dolayı üst vida yerleri oturmaz gibi duruyor hocam.

O zaman bu şekilde kalacak, yazın özellikle fansız olmaz. Şu an dahi sorun yapma potansiyeli var, DR ekstra ısınır. DDR5'te aktif soğutma lazım genel olarak performans almak istiyorsan.