SunseTTime

Uzman
Makaleler
1
Yer
Fethiye
Herkese iyi akşamlar. Aşağıda kodunu paylaştığım RAM'lerin kıyaslanmasını rica ediyorum. Mevcut stok durumu kaynaklı olsa gerek sistem toplama konularında daha çok Patriot RAM'in önerildiğini görüyorum. Bunun A-die, M-die mevzusu dışında bir sebebi var mıdır? Direkt aşağıya iki ürünün de RAM kodunu paylaştım. İnceleyebilirsiniz. @Ayhan Dönmez @michaelscofield @LH44

XPG Caster RAM kodu: AX5U6000C3016G-DCCARGY (Ben bunu kullanıyorum.)
Patriot Viper Venom RAM kodu: PVV516G60C30

Son düzenleme:
Bendeki Patriot H- die çıkmıştı.

Nasıl kontrol ettin? RAM OC değerlerinden falan mı anladın

Herkese iyi akşamlar. Aşağıda kodunu paylaştığım RAM'lerin kıyaslanmasını rica ediyorum. Mevcut stok durumu kaynaklı olsa gerek sistem toplama konularında daha çok Patriot RAM'in önerildiğini görüyorum. Bunun A-die, M-die mevzusu dışında bir sebebi var mıdır? Direkt aşağıya iki ürünün de RAM kodunu paylaştım. İnceleyebilirsiniz. @Ayhan Dönmez @michaelscofield @LH44

Patriot'tan ağzım yandı. Ağzı yanan da çok kişiye denk geldim. Kötü tecrübemden dolayı dümdüz XPG seçerdim. Patriot'lar daha piyango.

Son düzenleyen: Moderatör:

İkisi de alınır, Patriot H-die DR geliyor son seri, IMC yükü fazla ve DR daha fazla ısınır. XPG de M çıkıyor artık. İki ucu değnek yani, iyi düşünmek lazım. :)

Nasıl kontrol ettin? Ram OC değerlerinden falan mı anladın
Hwinfo'da gözüküyor. Bellek > DRAM Stepping kısmında.
1772769964755.webp

Patriottan ağzım yandı. Ağzı yanan da çok kişiye denk geldim. Kötü tecrübemden dolayı dümdüz xpg seçerdim. Patriotlar daha piyango.
Bende ikidir Patriot kullanıyorum. Ne gibi sorunlar yaşadın? Neyden ağzın yandı?

HWiNFO'da gözüküyor. Bellek > DRAM stepping kısmında.
Eki Görüntüle 231152

Bende ikidir Patriot kullanıyorum. Ne gibi sorunlar yaşadın? Neden ağzın yandı?

Bende gözükmüyor :D

İlk aldığım 2x16 RAM'ler direkt bozuk geldi. Sonrakilerde kararlılık sorunu vardı. Mclk 1:1 değildi. Şu an Memory context ve Power ayarını açamıyorum. Sistem 50sn de falan boot ediyor. Ayhan dönmez sağ olsun bir ara yardımcı oldu o şekilde stabilize edebildik. Genelde EXPO sorunu yaşatıyor mesela.

İlk aldığım 2x16 RAM'ler direkt bozuk geldi. Sonrakilerde kararlılık sorunu vardı. Mclk 1:1 değildi. Şu an Memory context ve Power ayarını açamıyorum. Sistem 50sn de falan boot ediyor. Ayhan dönmez sağ olsun bir ara yardımcı oldu o şekilde stabilize edebildik. Genelde EXPO sorunu yaşatıyor mesela.

Nitro kısmındaki burst length 8X yerine 1X-1X bırakırsan süre ciddi kısalıyor. Stabil ise o şekilde kullan, bias 0-1 belki gerekebilir. Ryzen 9000'de var.

Bende bundan önce 6600MHz CL34 kit vardı. Ben de onda sorun yaşadım AM5 geçince. Ama Intel'de sorun yok gibiydi.

AM5 geçince o RAM'ler cold boot takılı kalıyordu. 6000MHz CL30 kit ile çözdük meseleyi. Ayhan baba sağ olsun.

Bende bundan önce 6600MHz CL34 kit vardı. Ben de onda sorun yaşadım AM5 geçince. Ama Intel'de sorun yok gibiydi.

AM5 geçince o RAM'ler cold boot takılı kalıyordu. 6000MHz CL30 kit ile çözdük meseleyi. Ayhan baba sağ olsun.

@suskun01 'da çözülemedi, demek ki Patriot olacaksa 6000 CL30 olma şartı var AM5'te. :) Bunlar bu haldeyken Micron ve Samsung'u sen hayal et.

RAM seçiyor anakartlar, ASUS'ta denk gelmedim. Anakart ön planda burada.

Platform RAM seçiyor yani, QVL çok anlamı yok onun haricinde. Patriot'un bu modülleri QVL'de bile yoktu uzunca süre. Şu an var mı, bakmadım açıkçası.