Bilmeyen birisi için uğraştırıcı olur.
6000 AM5 için 5 dk'lık iş, asıl sorun 6200, özellikle de 6400 1:1'de başlıyor. 6600 1:1 zaten söz konusu değil 2 DPC'de. Bu kartlarda 8000+ da söz konusu değil, o yüzden en mantıklısı 6000 1:1 global zamanları girmek Nitro ile beraber.

Öğrenmesi dert değil zaten de testler uzun sürüyor. :D
1.5 saat TestMem5 Ryzen3D config yeterli, sonrasında gamingde test edecek. Çökme/donma/crash/BSoD varsa zaten anlar. En kötü yapacağı iş corruption olur. TestMem major bir hatada kesinlikle yakalıyor 1.5 saatte. Saatlerce test etmesi lazım orası ayrı ama 6000 CL30 için bu zamanlarda değil.

6000 CL30 çerez niyetine yiyor bu işlemcilerin IMC'si.

şimdi
@Zambak Eğer BIOS'un güncelse anlattığım gibi verdiğim ayarları ve zamanlamaları yap EXPO üzerine, sonrasında ZenTimings SS atarsan inceleriz.

Kartta BIOS Flashback + Clear CMOS Button var. Bence uğraşması kötü olmaz, öğrenmiş olur.

6000 CL30 için bu zamanları açmayan Hynix kit yok neredeyse. Samsung-Micron çöp zaten DDR5'te.
bios güncelledim ben Ayhan abi benim arayüzüm böyle ama

Dosya Ekleri

• IMG_1372.webp
    IMG_1372.webp
    6,1 MB · Görüntüleme: 62
Öğrenmesi dert değil zaten de testler uzun sürüyor. :D
Bu forumda AM5 sahibi olup da RAM ayarlatmadığım neredeyse kalmadı konu açan herkese. Ama her işin bir hududu var tabi ki, devretme zamanı geldi de geçiyor, meşakkatli bir iş. 6000 CL30 sadece çok kolay ve Hynix için global olan zamanlamalar her kit için geçerli sayılır. Açamayan daha görmedim. 6000 CL30 Patriot'u da ben önerdim zaten. 6000 CL36 alıyorlar yoksa çoğunluk. Samsung tarafından öpülüyorlar.

şimdi

Dram Timings kısmını bulup zamanlamaları girmelisin işaretlediğim hattı, bir de Memory Context ve Power Down disable bırak, lokasyonunu verdiğim Nitro ayarlarını da uygulayıp SS at, inceleyeceğim.

şimdi

1758567944644.webp

Bu ayarların hepsi şu işaretlediğim 2 kısımda.

EXPO açtıktan sonra DRAM Timings içinden zamanlamaları gir verdiğim gibi işaretlediğim hattı, sonrasında Nitro ayarlarını yap, bir de Integrated Graphics kapat, sonrasında save & exit yapıp ZenTimings SS atarsan bakacağım. @Zambak

MCR-PDM kapalı kalsın, Memory Context Restore ve Power Down ayarları.

Search kısmını kullanabilirsin BIOS içinde sağ üstte olmalı, ya da F9 tuşu kısayolu olabilir.

Son düzenleme:
Bu forumda AM5 sahibi olup da RAM ayarlatmadığım neredeyse kalmadı konu açan herkese. Ama her işin bir hududu var tabi ki, devretme zamanı geldi de geçiyor, meşakkatli bir iş. 6000 CL30 sadece çok kolay ve Hynix için global olan zamanlamalar her kit için geçerli sayılır. Açamayan daha görmedim. 6000 CL30 Patriot'u da ben önerdim zaten. 6000 CL36 alıyorlar yoksa çoğunluk. Samsung tarafından öpülüyorlar.

Dram Timings kısmını bulup zamanlamaları girmelisin işaretlediğim hattı, bir de Memory Context ve Power Down disable bırak, lokasyonunu verdiğim Nitro ayarlarını da uygulayıp SS at, inceleyeceğim.

Eki Görüntüle 187106

Bu ayarların hepsi şu işaretlediğim 2 kısımda.

EXPO açtıktan sonra DRAM Timings içinden zamanlamaları gir verdiğim gibi işaretlediğim hattı, sonrasında Nitro ayarlarını yap, bir de Integrated Graphics kapat, sonrasında save & exit yapıp ZenTimings SS atarsan bakacağım. @Zambak

MCR-PDM kapalı kalsın, Memory Context Restore ve Power Down ayarları.

Search kısmını kullanabilirsin BIOS içinde sağ üstte olmalı, ya da F9 tuşu kısayolu olabilir.
Şimdi dediğin gibi yapıyorum.

Expo açtıktan sonra dream speed girmelimiyim şimdi tabloyu tamamlayacağım ve dediğin iki ayarı kapatacağım.

Dosya Ekleri

• IMG_1377.webp
    IMG_1377.webp
    5,7 MB · Görüntüleme: 56

Expo açtıktan sonra dream speed girmelimiyim şimdi tabloyu tamamlayacağım ve dediğin iki ayarı kapatacağım.
6000 MT/s, UCLK DIV1=UCLK=MCLK, FCLK=2000 @Zambak

DRAM Timings'ten sonra Nitro kısmını da yap Advanced içerisindeki. @Zambak

Son düzenleme:
Evet onuda gördüm şimdi tamamlıyorum bilgilendiricem

ayhan abi ayarların hepsiki eksiksiz yaptım kaydet dedim çıktım.
Trainlediyse RAM'leri ZenTimings SS at bakalım, Nitro kısmını da at bu programdan, programı açınca üstte options-system info tarzı bir yerde Nitro ayarları da gözükmesi gerekli, o sekmenin tamamını atarsın.

Şuradan Beta sürümü indir.

Windows Defender kapatman gerekebilir, artık hata veriyor, defender kapatıp açarsın. RAM Test içinse TestMem5 Ryzen3D profil seçip 1.5 saat test etsin. Settings-config kısmından seçeceksin onu da. Program ilk açışta AWE hatası verir, PC reslemen gerekiyor. HWiNFO portable sürümünü indir, oradan da CPU ve RAM sıcaklıkları atacaksın. @Zambak

@Zambak HWiNFO Portable sürümü U.S yazandan indir, aracı siteleri kullanma. Defender kapat bir de ZenTimings açmadan.

Sensör modu açıp oradan takip edeceksin test esnasında.

Trainlediyse RAM'leri ZenTimings SS at bakalım, Nitro kısmını da at bu programdan, programı açınca üstte options-system info tarzı bir yerde Nitro ayarları da gözükmesi gerekli, o sekmenin tamamını atarsın.

Şuradan Beta sürümü indir.

Windows Defender kapatman gerekebilir, artık hata veriyor, defender kapatıp açarsın. RAM Test içinse TestMem5 Ryzen3D profil seçip 1.5 saat test etsin. Settings-config kısmından seçeceksin onu da. Program ilk açışta AWE hatası verir, PC reslemen gerekiyor. HWiNFO portable sürümünü indir, oradan da CPU ve RAM sıcaklıkları atacaksın. @Zambak

@Zambak HWiNFO Portable sürümü U.S yazandan indir, aracı siteleri kullanma. Defender kapat bir de ZenTimings açmadan.

Sensör modu açıp oradan takip edeceksin test esnasında.
1758571705510.webp

bu amdnin kendi uygulaması hata veriyor bu arada buna ihtiyacımız yokmu?

Eki Görüntüle 187129
Yok, iGPU kapattığın için bunu sil Revouninstaller ile Advanced scan yapacaksın sonrasında programdan, onun da linkini atayım. Portable indir onu da.

Eki Görüntüle 187129
Öncelikle ZenTimings Nitro kısmını da içerecek şekilde o sekmeyi de SS at, sonrasında anlattığım gibi TestMem5 Ryzen3D test başlat, AWE hatası vereceği için PC resleyeceksin ilk açıştan sonra, düzeliyor o hata. HWiNFO'dan da sensörleri gözle, SS atarsan bakarız. Test süresi 1.5 saat. @Zambak

Son düzenleme:
Yok, iGPU kapattığın için bunu sil Revouninstaller ile Advanced scan yapacaksın sonrasında programdan, onun da linkini atayım. Portable indir onu da.

Öncelikle ZenTimings Nitro kısmını da içerecek şekilde o sekmeyi de SS at, sonrasında anlattığım gibi TestMem5 Ryzen3D test başlat, AWE hatası vereceği için PC resleyeceksin ilk açıştan sonra, düzeliyor o hata. HWiNFO'dan da sensörleri gözle, SS atarsan bakarız. Test süresi 1.5 saat. @Zambak
1758572457767.webp

komple?