Önce ZenTimings SS at, Nitro kısmı da yine o programda var, ZT açtıktan sonra üstte options-system info tarzı bir yere tıklıyorsun, açılan pencerenin hepsini at, HWiNFO için sadece sensör kısmını aç yeterli, o kısımdan RAM ve CPU kısmını SS at. Ryzen3D Profil seçmemişsin, settings-config kısmından seç onu da Testmem yazılımından. @Zambak AWE hatası verdiyse PC resleyeceksin.

1758572597278.webp

Şu sol üstten bellek kısmını genişlet, modüllerden birine tıkla, o pencereyi SS at arkada açılan, ön kısımdaki pencerelere gerek yok. @Zambak Hynix A ya da M yazıyorsa onu öğrenirsin. N/A yazıyorsa şansına küs.

Önce ZenTimings SS at, Nitro kısmı da yine o programda var, ZT açtıktan sonra üstte options-system info tarzı bir yere tıklıyorsun, açılan pencerenin hepsini at, HWiNFO için sadece sensör kısmını aç yeterli, o kısımdan RAM ve CPU kısmını SS at. Ryzen3D Profil seçmemişsin, settings-config kısmından seç onu da Testmem yazılımından. @Zambak AWE hatası verdiyse PC resleyeceksin.

Eki Görüntüle 187135

Şu sol üstten bellek kısmını genişlet, modüllerden birine tıkla, o pencereyi SS at arkada açılan, ön kısımdaki pencerelere gerek yok. @Zambak Hynix A ya da M yazıyorsa onu öğrenirsin. N/A yazıyorsa şansına küs.
1758572837061.webp

bu şekildemi

Sen öğrendin sayılır zaten, MCR-PDM kapadığın için PC açışlarda ve restarlarda bir süre bekletir, böyle olması daha iyi. Bir süre böyle kullan, sonra auto alırsın bu ikisini. ZenTimings dediğim şekilde SS atarsan bakarız, her şeyi detaylı anlattım. @Zambak Bu ayarlar stabilse muhafaza et, yerlerini iyice öğren. BIOS Update sonrası elle girersin yine hepsini.

H-die demiş m-die olmalı, neyse çok takılma ona. Şimdi şu testi settings kısmından Ryzen3D olarak değiştirmen lazım önce. Bir de ZenTimings SS atarsan zamanlara bakalım, Nitro kısmını da aç yine anlattım onu nasıl açacağını.

Sen öğrendin sayılır zaten, mcr-pdm kapadığın için PC açışlarda ve restarlarda bir süre bekletir, böyle olması daha iyi. Bir süre böyle kullan, sonra Auto alırsın bu ikisini. ZenTimings dediğim şekilde SS atarsan bakarız, her şeyi detaylı anlattım. @Zambak bu ayarlar stabilse muhafaza et, yerlerini iyice öğren. BIOS Update sonrası elle girersin yine hepsini.

Bakmak istediğin tam olarak neydi abi ve bu yaptığımız normel EXPO açmaktan daha iyi gibi sanki akıcı gibi geldi fazla?

Bakmak istediğin tam olarak neydi abi ve bu yaptığımız normel EXPO açmaktan daha iyi gibi sanki akıcı gibi geldi fazla?

Çok iyi oldu gerçekten ben bir şey anlamadım yaptığım ayarları kaydettim çok sağ ol ;)

bakmak istediğin tam olarak neydi abi ve bu yaptığımız normel expo açmaktan daha iyi gibi sanki akıcı gibi geldi fazla?
Fazlasıyla iyi aynen. ZenTimings SS atarsan daha net görülecek Nitro kısmı dahil, bir de test için Ryzen3D profil seç dediğim kısımdan.

Test kısmından evet seçtim diğer şeyleri bulamadım ya nitro kısmını?

Aklım gitti zaten ahahahah
ZenTimings açtıysan önce onu SS at, sonra bu ZenTimings'te üst kısımda options-system info tarzı bir yer var, oradan yeni pencere açılıyor bastığında, Nitro kısmı falan görünüyor alt kısma kadar genişletirsen. Onun SS'i lazım.

Testmem5 programı için de Ryzen3D profil seçeceksin, sağ alt kısımda settings basıp config'den seçiyorsun.

ZenTimings açtıysan önce onu SS at, sonra bu ZenTimings'te üst kısımda options-system info tarzı bir yer var, oradan yeni pencere açılıyor bastığında, Nitro kısmı falan görünüyor alt kısma kadar genişletirsen. Onun SS'i lazım.

Testmem5 programı için de Ryzen3D profil seçeceksin, sağ alt kısımda settings basıp config'den seçiyorsun.
Anladım yapıyorum

Zemtiming hangisiydi? Sana attığım ss arasında zemting var mıydı yüklemedim galiba onu ben

Anladım yapıyorum

Zemtiming hangisiydi? Sana attığım ss arasında zemting var mıydı yüklemedim galiba onu ben
ZenTimings açılmıyor eror veriyor

Son düzenleme: