6000MHz CL26 RAM’e geçmek mikro takılmaları azaltır mı? FPS etkisi olur mu?

Hocam sizce 6000mhz cl30 da mı kullanayım cL 28 mi kullanayım son olarak hocam birde zamanlamalar tam olarak nasıl olmalı 6200mhz olduğu için verdiğiniz örnek tam uyarlayamadım
6200'deki zamanları birebir yaz c28 dahil, 1.4v'ta boot edip test et, tRFC 500 yaz tREFI 50.000 yaz bu şekilde test yap. Sonra bu ikisini A-Die için uyarlarsın. Test esnasında gevşek bırak yoksa fansız hata yersin.

6000 için boot edip test yaparsın yani o zamanlar 6000 için de geçerli.

6200 şu an deneme, Kitten eğer niyetlenirse sana onu yaptıracaktır anakartınız aynı. 6000 için o zamanları birebir yaz şu an, 1.4v'ta bırak ve o şekilde dene, EXPO'nun üzerine yaz birebir. VDDP 1.0 yapabilirsin ya da auto kalabilir, 6000 için önemsiz. FCLK 2000 kalsın. tREFI test için 50k bırak, tRFC test için 500 bırak. Testi geçersen tRFC 130 ns yapacaksın 390 oluyordu 6000 için, tREFI de 65535 geri çekersin. Bu 2 değer fansız test edersen hata verip yanıltır seni, sebebi bu.

Hocam çok teşekkür ederim engin bilgileriniz için.
Hocam ben şimdi sadece fan takmadan 6000mhz Expo tweaked ayarı yaparsam cL 28 de bu zamanlamaları yazarsam volt vddp ya da nitro , memory context restore , gear down ayarı yapmaz isem sorunsuz çalışır mı sizce. Hocam birde benim anakartta bazı ayarlar var ram timings ayarında zentimingsin göstermediği onları auto da mı bırakayım. Yoksa yaparken size atarsam yardımcı olma şansınız olur mu

Oradan hiçbir şeye ellemene gerek yok, uclk=memclk yapman yeterli, 6000 için onu da yapmana gerek yok aslında, 6200 için gerekli yoksa 2:1 moda atar. Diğer ayarlar addr cmd mode- bu ayar gear down olur- buf yaparsan disable eder, tecrüben yoksa yapma bunu ilk etapta. Memory context restore ve power down da auto kalabilir, sonra elleyeceksin bunlara.

Şu an sadece verdiğim zamanları dene 6000 c28 için birebir yaz, voltaj kısmı 1.4v bırak üçünü EXPO öyle veriyor zaten elleme, Vddp auto bırak 0.95 veriyor yeterli, FCLK auto bırak 2000 veriyor ilk etapta yeterli, dümdüz o zamanları yaz, train etsin, boot etsin ve ryzen 3d profil ile test et 1.5-2 saat. HWiNFO yanda açık kalsın, SS alırsın arada, buraya paylaşırsın sıcaklıkları. @RohanR

Testmem5 ile test edeceğin için, 65535 yerine 50.000 yaz tREFI'ye geçici olarak, tRFC'ye de 500 yaz bırak. Sonrasında düzeltirsin bunları. tRFC 390 yapacaksın sonrasında, tREFI de 65k geri çekceksin.

Ek olarak EXPO Tweaked açma, EXPO 1 aç ve onun üzerine yaz her şeyi, sıkıntı çekmezsin.

EXPO 1 açınca 6400 yazan yeri 6000 yapmayı unutma, onu zaten biliyorsun. @RohanR

Son düzenleme:

Hocam anakart Auto ayarında EXPO açtığım an fclk 2100 veriyor onu 2000'e düşüreyim mi 6000MHz açtığım zaman elle manuel olarak 2000'e düşürüyordum çünkü oran tutsun diye.

Hocam anakart Auto ayarında EXPO açtığım an fclk 2100 veriyor onu 2000'e düşüreyim mi 6000MHz açtığım zaman elle manuel olarak 2000'e düşürüyordum çünkü oran tutsun diye.
2100 vermesi ilginç, @11115 daha iyi bilir onu, benim kart 2000 veriyor. 2100 veriyorsa elleme, stabil açar onu 1.25 SoC'ta sıkıntı yapmaz.

1:1 modda sync diye bir şey tam anlamıyla yok, hafif latency benefit var ama sen 2100 yaptığında bunu aşıyorsun zaten. 6400 için 2133 tam uyuyor, 2167'den daha iyi 3'e 2 oranında olduğu için ama 2200 yapınca yine bunu aşıyorsun, hem bandwith artıyor hem latency benefit eşitleniyor mantık bu.

Birde hocam ram e etkisi var mı bilmiyorum core tunings confuguraton for gaming ayarı var bunu legacy yaparsam daha iyi olur diyorlar doğru mudur hocam ram gecikmemesi için

Dosya Ekleri

• IMG_0140.webp
    3,7 MB · Görüntüleme: 39
Esasen sync demek UCLK=FCLK olması, bu da ancak 8000 2:1 modda mümkün en mantıklı olarak, o da MEMCLK=4000 UCLK=2000 FCLK=2000 oluyor, en mantıklısı bu ve bundan sonraki frekanslar. 8800 için MCLK=4400 UCLK=2200 FCLK=2200 en kralı budur. Apex'te yapıyor azınlık sayıda overlokçu. @RohanR Asıl sync bu yani. Apu çiplerde zaten yapan yapıyor anakart destekledikçe problem çıkmıyor ve RAM, benim bahsettiğim şu anda Ryzen 9000 serisi.

Birde hocam ram e etkisi var mı bilmiyorum core tunings confuguraton for gaming ayarı var bunu legacy yaparsam daha iyi olur diyorlar doğru mudur hocam ram gecikmemesi için
Yok, auto level 2 gelir elleme ona, legacy yapmak aida'yı iyileştiriyor, diğer uygulamaları genelde kötü etkiliyor ve gaming için daha iyi değil, level 2 en iyisi. @RohanR

hocam auto ayarı var level 1 level 2 birde legacy ayarı var level 2 ye alayım.
Zamanlamaları da attığınız gibi yapayım fclk 2000 yapayım aida64 testini yapayım 60ns lere düşerse iyi midir hocam birde volt ve diğer ayarları hiç ellemiyorum.

Aida hiç yapma, sil hatta PC'den PyPrime indir sana link atayım ve onu yap. Sana 6200 c26 sonucumu atmıştım, 6000 c28 7 saniye civarı vermesi lazım. EXPO 1 aç ve ne verdiysem birebir yaz atmıştım sana SS bir önceki sayfada. FCLK 2000 çek ya da 2100 fark etmez. 2100 açmayan çip görmedim. Asus VDDG auto 1.05 veriyor zaten, açamaması ımkansız 2100. Level 2 yap ya da auto bırak. Auto zaten level 2.

Muhattap olman gereken 2 program bu. Pyprime benchmate'de de var 2b yap kabaca fikir verir gecikme hakkında, y cruncher 2.5b de fikir verir, ayreten PyPrime indir onla da arka arkaya non-stop yapabiliyorsun. Arkada çerçöp programların hepsini kapat latency ölçerken yoksa yüksek çıkar.

Bir de bu var. Clam bench, arkadaki tüm programlar kapalıyken bunu yap SS at, latency ve bandwith kısmı var sol üstte, ikisini de gerçekleştir, bandwith ölçerken tüm core'ları seç yoksa tek core için yapıyor, düşük sonuç verir @RohanR Aida unut yani, doğru okumuyor çoğu zaman anlamsız şu anda.

@RohanR Bir daha atayım, böyle dene birebir aynısını EXPO 1 üstüne yaz. 1.4v bırak EXPO verdiği voltajlara dokunma şu anda. 65535'i 50k yap yoksa testmem5 sıcaklık kaynaklı 55+ derecede hata verir birkaç saat sonra.

Bunu indirmen gerekli, ilk açılışta hata verir, PC restart çek sonraki başlatmalarda düzelir, onu unutma. HWiNFO ile yandan IOD Hotspot + RAM sıcaklıkları oturduktan sonra buraya SS at, bakarız değerlere. Ryzen 3D Profile seçip yaptıracaksın, Page file kısmı var bir de ayarlar bölümünde, onu maksimum çekebilirsin ek olarak. @RohanR

Son düzenleme:
Hocam valla çok teşekkür ederim hocam ekte ki resimdeki o zaman 6200mhz yerine 6000mhz yazacağım tRFCsb 390 yerime 500 tREFI yerine 5000 yazacağım testleri yapacağım sonradan bu ayarları tRFCsb 390 tREFI 65535 yapacağım. Bu kadar sanırım bir de tRFC ayarı var onla karıştırmayacağım değil mi o 403 de kalacak her zaman

Dosya Ekleri

• IMG_0149.webp
    1,2 MB · Görüntüleme: 38
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…