Kitten konuya gelirse 6200 sana ayarlarını versin, öyle denersin. 6000 c28 işini fazlasıyla görür, ötesi biraz fanteziye kaçıyor. Bu çipte faydası zaten sınırlı. Çoğu çip 6000 1-2-0 Nitro + GDM Disabled bile açabilir bana göre. Ben hiç sıkıntı yaşamadım ama benim İMC sağlam. 6000 1-2-1 Nitro açsan bile sana yeter. FCLK için de 2133 gayet yeterli, oyun için, Bench yapmayacaksın sonuçta
@RohanR
Yok, testten sonra sadece tRFC 6000 MT/s için 390 yapacaksın = 130 ns eder, tREFI 65535 yapıp fulleyeceksin, bu kadar. Fan koymayı da ihmal etme en kısa sürede, fan RAM'e üfleyecek, RAM'den hava çekmeyecek, ters takma o yüzden. GPU üstüne konumlandır, dik durur düşmez %90.
Ek olarak Nitro yaparsın ama onu da 2 saatlik testi geçersen yap. Nitro 1-2-1 yeterli, Advanced-AMD Overclocking- DDR Options içindeydi, bulursun onu, Nitro Enable Robust Train Enable RX-TX-Control sırası ile 1-2-1, RX-TX Burst 8x-8x ayarlayıp save&exit yapacaksın, sonrasında yine 1 saat test et. Şu an Nitro elleme, timing'lerden bir emin ol önce.
@RohanR FCLK da 2100 yapıyorsundur sıkıntısız, onu da 2100 bırakman yeterli gelir. Gaming için bu setup yeterli sana anlattığım. 6200 c26 yaparsan %99 alırsın, bununla %95 alırsın. Aradaki fark çok önemli değil senin için. Biraz hobi 6200-6400 ya da 8000+ frekanslar.
Testi geçersen Nitro dahil, sonrasında 3 program attım onlar ile latency ölç arkada bir şey çalışmazken ve SS paylaş, bakarız ekstra. Test esnasında da 2 önemli değer var, IOD Hotspot ve RAM SPD sıcaklığı, bu sensörleri SS atarsın 1 saat sonra testteyken, bakarız değerlere. HWiNFO Portable indir sitesinden, her şeyi gösterir yalnızca sensör modunu aç, yanda dursun testteyken.