Çözüldü 6000MHz RAM'ler 4800MHz çalışıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan TekTabanca
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 220
  • Etiketler Etiketler
    ram
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

TekTabanca

Çalışkan
DDR5 6000MHz RAM'lerim var. Markası Goodram Irdm. BIOS'tan XPM1 çektim, hızları 6000MHz olarak gözüküyor fakat görev yöneticisinde 4800MHz olarak gözüküyor. Kaç MHz'de çalıştığını anlamamın bir yolu var mı?

Çözüm
Win+R tuşlarına aynı anda basın, kutucuğa cmd yazın ve enter tuşuna basın. wmic memorychip get speed komutunu yazarak deneyebilir misiniz? Diğer alternatif CPU-Z ile "Memory" satırından kontrol edebilirsiniz. CPU-Z ekranını paylaşabilirseniz sevinirim.

Anladım, Intel işlemcinizle RAM'lerinizi kullanabilirsiniz XMP ve EXPO destekliyor. Ancak anakartınızın desteklemiş olduğu hızda çalışıyor. İleride anakart değişikliği yaparsanız eğer XMP profilinizi kullanabileceksiniz.
Anladım teşekkürler son bir sorum olacak en son hız ayarı bumudur acaba ramin aynı modelinden 1 tane daha almayı düşünüyorum toplam 32 gb olacak şekilde oyunlarda performans artışı olur mu önerir misiniz? i5 14400f le kullanıyorum

Anladım teşekkürler son bir sorum olacak en son hız ayarı bumudur acaba ramin aynı modelinden 1 tane daha almayı düşünüyorum toplam 32 gb olacak şekilde oyunlarda performans artışı olur mu önerir misiniz? i5 14400f le kullanıyorum
Bir miktar performans artışı yaşarsınız ancak arada uçurum yok. Farklı önceliğiniz varsa acele etmenizi önermem, bu şekilde kullanabilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt