Cihazın işlemcisi nedir?

Neden 64-bit Programlar 32-bit İşletim Sisteminde Çalışmaz?​

32-bit bir işletim sistemi, 64-bit komutları çalıştıramayan ve 64-bit uygulamaların ihtiyaç duyduğu daha büyük bellek adresleme alanını yönetemeyen 32-bit bir çekirdek (kernel) kullanır.

macOS’in hibrit çekirdek desteğine sahip olmasının aksine, Windows ve Linux, ciddi değişiklikler yapılmadan 32-bit işletim sistemi üzerinde 64-bit uygulamaların çalıştırılmasına izin vermez.

Ne yapabilirsin?

Mevcut 32-bit ortam içinde 64-bit bir işletim sistemi kurarak sanal bir makine (VM) oluşturabilirsin:
  • VirtualBox veya VMware gibi bir sanallaştırma yazılımı yükle.
  • Bir sanal makine oluştur ve uyumlu bir 64-bit işletim sistemi kur.
  • İstediğin 64-bit programı bu sanal makine içinde çalıştır.
Bu yöntem oldukça işe yarar; ancak yeterli donanım kaynağı, özellikle RAM ve işlemci gücü gerektirir.

Hocam "Bu bilgisayar" simgesine tıklayıp, uygulamayı açın ve sağ tık yapıp özellikler diyin. Orada aşağıdaki attığım resim gibi bir bölüm gelecek. Siz de 32 Bit yazacak ama 64 Bit destekliyse onu da bildirecek. Kontrol edin bi'

1743884306428.webp

Hocam "bu bilgisayar" simgesine tıklayıp, uygulamayı açın ve sağ tık yapıp özellikler deyin. Orada aşağıdaki attığım resim gibi bir bölüm gelecek. Siz de 32 Bit yazacak ama 64 Bit destekliyse onu da bildirecek. Kontrol edin bi'.

Eki Görüntüle 138267

32 Bit işletim sistemi X64 bit işlemci diyor ama Windows 10 X64 kurmaya çalışırken boot ekranı gelmiyor.

İnternette BIOS arayın, belki uygun bir BIOS bulursunuz. Şuanki hali ile imkansız, Türkçe bilmeyen birine zorla Türkçe konuşmak gibi bir şey bu, gerekli Instruction Set yok, bilmiyor 64 bit nedir, nasıl adreslenir.