@Ahmet12421, hocam link attım işlemcinin linkini 64 Bit destekliyor ama Casper IA32 bit BIOS attığı için 64 Bit işletim sistemi kuramıyorum hatta dün Windows 11 X64 denedim EFI Shell menüsü geldi
İşlemcinin linki:https://www.intel.com/content/www/u...f-2m-cache-up-to-1-83-ghz/specifications.html 64 Bit destekliyor ama IA32 bit BIOS'u var.
32 bit UEFI var, evet. 64 bit Windows için Legacy kurmak zorundasınız ama UEFI olarak 64 bit bir şey kurabilirsiniz. Bazı Linux distroları (Ubuntu, Chrome OS, Debian vs.) EFI MIXED-MODE desteğine sahip. Bu şekilde 32 bit UEFI olan PC'lerde 64 bit UEFI şekilde kullanmak mümkün oluyor ama Windows'da hiçbir zaman olmadı fakat galiba planlanıyordu. Çünkü, bazı 64 bit Longhorn buildlerinde 32 bit UEFI için Windows Boot Manager bulunuyordu fakat kaldırıldı sonra.

Son düzenleme:
Bakacağım artık BIOS'ta Legacy ayarı vs var mı diye gerçi Secure Boot otomatik devre dışı.

@EFI Shell?

@EFI Shell hocam Legacy kısmı yok BIOS'ta nasıl Legacy Windows 11'ya da 10 kurarım?
CSM vs. gizliyse BIOS modlammalı anlamına geliyor ama uğraşmaya değmez + zaten cihazınızın nasıl unlock edileceğini bilmiyorum. Size tavsiyem, 64 bit Ubuntu'yu UEFI olarak kurup, Wine ile istediğiniz 64 bit programları kullanmanız.

CSM vs. gizliyse BIOS modlammalı anlamına geliyor ama uğraşmaya değmez + zaten cihazınızın nasıl unlock edileceğini bilmiyorum. Size tavsiyem, 64 Bit Ubuntu'yu UEFI olarak kurup, Wine ile istediğiniz 64 Bit programları kullanmanız.

Windows 10 1507 yükledim bakacağım mobilkulüp forumuna oralarda bir manyak Windows 11 yüklemiş onun rehberini bekleyeceğim.