gizliaadam

Uzman
Herkese iyi Sosyaller,

Bundan öncesinde Türk Telekom'u altyapı hızım konusunda BTK üzerinden şikayet etmiştim ve bugün dönüş aldım. Şu an aktif olarak 24 Mbps hız alıyorum. Sabah dönüş yapan hanımefendi bana maksimum 35 Mbps hızına geçiş yapabileceğimi söyledi. Az önce müşteri hizmetleriyle görüştüm ve oradaki beyefendi bana altyapımın 64 Mbps desteklediğini ancak 35 Mbps hızın en sağlıklı olan olduğun söyledi. 64 geçmek istersem bana 50 Mbps paketini verebileceğini ancak bunu önermediğini söyledi. Sebebini sorduğumda bana sinyal zayıflayabilir gibi gibi şeyler söyledi. Daha önce açtığım bir konuda hocalarım bana altyapımın gayet iyi olduğunu iyi bir hızı sorunsuz alabileceğimi söylemişlerdi. Ekte güncel xDSL verilerimi bıraktım. Sizce geçmeli miyim?

Ekran Alıntısı.webp

Herkese iyi sosyaller,

Bundan öncesinde Türk Telekom'u altyapı hızım konusunda BTK üzerinden şikayet etmiştim ve bugün dönüş aldım. Şu an aktif olarak 24 Mbps hız alıyorum. Sabah dönüş yapan hanımefendi bana maksimum 35 Mbps hızına geçiş yapabileceğimi söyledi. Az önce müşteri hizmetleriyle görüştüm ve oradaki beyefendi bana altyapımın 64 Mbps desteklediğini ancak 35 Mbps hızın en sağlıklı olan olduğun söyledi. 64 geçmek istersem bana 50 Mbps paketini verebileceğini ancak bunu önermediğini söyledi. Sebebini sorduğumda bana sinyal zayıflayabilir gibi gibi şeyler söyledi. Daha önce açtığım bir konuda hocalarım bana altyapımın gayet iyi olduğunu iyi bir hızı sorunsuz alabileceğimi söylemişlerdi. Ekte güncel xDSL verilerimi bıraktım. Sizce geçmeli miyim?

Eki Görüntüle 92939
Sorunsuz 50 Mbps kullanabilirsin sorun görünmüyor.

Bu olay şu: Biz sana 50 satarız paranı alırız ama ölçüm yaptığında 35 36 görürsün bize kızma ha tamam mı... durumu var.

Bu olay şu: Biz sana 50 satarız paranı alırız ama ölçüm yaptığında 35 36 görürsün bize kızma ha tamam mı... durumu var.
Ya garip olan şu: 35mbps paketini yapalım diyor bana. Diyorum ki altyapım 64 destekliyor diyorsun diyorum. Minumun 50lik yapabilirim ama sinyal sıkıntısı falan olabilir diyor inatla. Hayır ücretinide vereceğim yani hatta daha fazla verip 50 yapacağım. Hattının iyi olduğunu düşünüyorum ancak çok da bir fikrim de yok sıkıntı yaşar mıyım yaşamaz mıyım

Hocam aynı durumu birebir ben de yaşadım. Ben de kopmalar oldu 66 destekliyor 50 aldım kopmalar oldu ekipler geldi problem yok dedi ama sen 24 kullan dediler şu an 24 kullanıyorum hiçbir sorun yok.

Herkese iyi Sosyaller,

Eki Görüntüle 92939
Sinyal zayıflayabilirden kastı SNR marjın azalır ancak hat ve modem sağlamsa 50 Mbps sorun çıkarmaz. Baktınız ki sorun çıktı hızı kısarsınız olur biter.

Hat da ne kadar 64 gözükse de stabil 64 veya 50 alamazsınız hat size gelinceye kadar ek vb. Durumlar varsa stabil olmuyor gelen hat da hiçbir sıkıntı olmamalı ki stabil 50 alın bu da TR de mümkün değil o yüzden 30 veya altını alın üstünde çok kopma yaşarsınız.