Bütçe
65.000 TL & 1.550 USD

Emre_EMR

Çalışkan
Yer
Romanya
Merhaba dostlar,

Laptop alacağım. Bu zamana kadar Ryzen işlemci kullandım ama Ryzen işlemcili laptoplar Intel'e göre daha pahalı, buna anlam veremedim.

Aklımda ASUS TUF A16 (FA608PP-QT023W) laptop var, 17 ay garantisi devam ediyor şekilde sarı sitede buldum. 64K gibi bir fiyat yazmışlar.
Aynı zamanda sıfır kutusu açılmamış MSI Katana 15 (RTX 5070 & i7 14. nesil) de var, 2.el sitesinde 64K fiyat girilmiş buna da.

Intel mi Ryzen mi hala kafam karışık ama ekran kartında RTX 5070 ya da RTX 5070 Ti istiyorum.

Önerilerinizi bekliyorum.

(Best Buy, Newegg gibi sitelerden de öneri alabilirim. Amerika'dan buraya cihazı getirmemde problem yok.)

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD CPU her türlü daha iyi Intel'lere göre. Watt/performans olarak da büyük farklar var. Ayrıca MSI Katana cihaz almak paranızı çöpe atmak demek, önermiyorum. A16 daha iyi.

Amerika piyasasını bilmediğim için öneri yapmam saçma olacaktır. O yüzden bana model ismi söylerseniz, sorunlu olup olmadığını söyleyerek yardımcı olabilirim.

Benim gördüğüm Ryzen 7 ya da 9 250 filan yazan işlemciler, ne demek istediğimi anladınız. Onlar var yani, bunlar nedir ne vaat eder bilemedim.
Normal Ryzen'lilere göre fiyatları bir tık daha makul ABD piyasasında. Burada görmedim pek.

Benim gördüğüm Ryzen 7 ya da 9 250 filan yazan işlemciler ne demek istediğimi anladınız onlar var yani bunlar nedir ne vaadeder bilemedim.
Normal ryzen li lere göre fiyatları bir tık daha makul abd piyasasında burda görmedim pek
AMD Ryzen 7 260 ve o tarz CPU'lar çok daha yeni; içlerinde AI desteği bulunduruyorlar. AI ile birlikte çalıştığında 2-3 kata kadar hız farkları olduğu iddia ediliyor. Bunun yanında güç tüketimleri de diğerlerine göre daha az.

AMD Ryzen 7 260 ve o tarz CPU'lar çok daha yeni; içlerinde AI desteği bulunduruyorlar. AI ile birlikte çalıştığında 2-3 kata kadar hız farkları olduğu iddia ediliyor. Bunun yanında güç tüketimleri de diğerlerine göre daha az.

Bu işlemcileri barındıran RTX 5070 vs. cihazlar alınır mı?
Laptop da 8 GB VRAM yeterli gelir mi, ne diyorsunuz?
Gerçekten kararsızım. Bazen bir model çıkıyor Best Buy'da ya da Newegg'de, buraya kıyasla bayağı ucuz oluyor. O yüzden ne yapacağım bilemedim. Bir tane kararlaştırıp almak istiyorum.

Bu işlemcileri barındıran 5070 vs cihazlar alınır mı?
Laptop da 8gb vram yeterli gelir mi ne diyorsunuz.
Gerçekten kararsızım bazen bir model çıkıyor bestbuy da yada newegg de buraya kıyasla baya ucuz oluyor o yüzden ne yapacağım bilemedim bir tane kararlaştırıp almak istiyorum
Tek tek cevaplayayım.

Öncelikle bütçeye göre tabii ki her işlemci alınır. Örneğin bütçeniz yoktur, Core 5 210H CPU alırsınız; bütçeniz vardır, gider R9 9955HX alırsınız. O tamamen son kullanıcıya bağlı bir durum. RTX 5070 de alınabilir; sonuçta high-end tier sayılan bir mobil GPU.

Gelelim diğer soruya: Laptoplarda 8 GB yeterli gelir. Masaüstü tarafta yetmez; bu farklı oldukları için değil, bütçeye göre değiştiği içindir. Mesela siz 70k bütçede masaüstünde minimum 12 GB VRAM bir GPU ile sistem toplayabiliyorsanız, mobil tarafta 8 GB almak zorundasınız. Tabii yine bütçe bu işi değiştirir.

Kararsız olmanızı anlıyorum; masaüstü gibi hemen karar verebileceğiniz cihazlar değil laptoplar. Uzun araştırmalar gerektiriyor.

Tek tek cevaplayayım.

Öncelikle bütçeye göre tabii ki her işlemci alınır. Örneğin bütçeniz yoktur, Core 5 210h CPU alırsınız; bütçeniz vardır, gider R9 9955hx alırsınız. O tamamen son kullanıcıya bağlı bir durum. RTX 5070 de alınabilir; sonuçta high-end tier sayılan bir mobil GPU.

Gelelim diğer soruya: Laptoplarda 8 GB yeterli gelir. Masaüstü tarafta yetmez; bu farklı oldukları için değil, bütçeye göre değiştiği içindir. Mesela siz 70k bütçede masaüstünde minimum 12 GB VRAM bir GPU ile sistem toplayabiliyorsanız, mobil tarafta 8 GB almak zorundasınız. Tabii yine bütçe bu işi değiştirir.

Kararsız olmanızı anlıyorum; masaüstü gibi hemen karar verebileceğiniz cihazlar değil laptoplar. Uzun araştırmalar gerektiriyor.

İş ve oyun bir arada götürebilmek için masaüstü sattım onda 12 GB VRAM vardı R5 560üx vardı onu sattım laptop alacağım ama her gün bu olabilir dediğim bir model çıkıyor.
Dediklerinizden yola çıkarak A16 dayım ama Amerika'dan daha uyguna daha iyi bir laptop çıkabilir diye şu an da bekliyorum.

@talongod, sizi ufak rahatsız edeceğim.

Sıfır kapalı kutu. RTX5070 8 GB Intel i7 14.nesil 16 GB RAM 2540x1440 p 165 Hz ekran 1TB depolama(60k)
Böyle bir MSI katana var bir de.

Sıfır jelatini açılmamış MSI katana 15.

RTX5070 8 GB.

16 GB RAM.

1TB SSD.

Intel i7 14.nesil(58k)

15.6 inç QHD böyle bir MSI var.
Sizce iyi cihazlar mı?
İkisinin de garantisi devam ediyor 2yıl.

Son düzenleme: