Bilgisayar gün içinde genelde boşta çalışıyor, bir de monitör sürekli güç tasaarrufu moduna girmek için kendini kapatmaya çalışıyor. Bu yüzden çok mu elektrik harcıyorum diye kullanmadığımda PC'yi kapatıyorum hemen. (Monitörüm LG UltraGear 24GS60FB, Thermaltake 650w PSU).
Detaylar
Kim cevapladı?kliibapz
Yetkin
Hangi şehirdesin? Elektrik tarifeni bilmek gerek.
Yada şöyle söyleyeyim, haftanın her günü 1 saat tam güç çalıştırırsan aylık 18.2 kwH yakar. Boştayken 50w harcasa aylık 1.4 kwH yakar. Ülkede ortalama (240 kwH altı harcama tarifesi) kwH başına 2 lira civarı. Eğer evde toplam aylık 240 kwH ve üzeri harcama varsa 3 liradan hesaplaman gerekir. 2 liradan hesap edelim;
Her gün 1 saat boşta çalıştırırsan, aylık 2.8 lira yakar.
Her gün 1 saat tam güç çalıştırırsan, aylık 36.4 lira yakar.
Buna göre üç aşağı beş yukarı bir hesap yapabilirsin.
Yada şöyle söyleyeyim, haftanın her günü 1 saat tam güç çalıştırırsan aylık 18.2 kwH yakar. Boştayken 50w harcasa aylık 1.4 kwH yakar. Ülkede ortalama (240 kwH altı harcama tarifesi) kwH başına 2 lira civarı. Eğer evde toplam aylık 240 kwH ve üzeri harcama varsa 3 liradan hesaplaman gerekir. 2 liradan hesap edelim;
Son düzenleme:
650 watt çektriğini sanmıyorum arkadaşın sisteminin, bence PSU 650 watt ancak arkadaş o yüzden 650 watt harcıyorum sanıyor.Hangi şehirdesin? Elektrik tarifeni bilmek gerek.
i5-12400F, 4060Ti. Günde 2 saat falan oynuyorum genelde hep boşta.
efebatiin
Yetkin
i5-12400F, 4060 Ti. Günde 2 saat falan oynuyorum genelde hep boşta.
Boştaysa çok güç tüketemeyeceğinden fazla elektrik harcayamaz.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
FPS artırma programları ve sistem optimizasyon ayarları gerçekten işe yarar mı?
- mortem.dll bulunamadı
-