Bütçe
8.000 TL
Hocam Letshuoer S12 Ultra aldım iki gündür kullanıyorum.

Ancak başka bir sorunla karşı karşıya kaldım. Ses kartı ve kulaklıkla ilgili bir sorun değil. Bir statik elektrik durumu var ve dip ses yapıyor kulaklıkta. Eğer bilgisayar kasasına dokunursam gidiyor.
Hayırlı olsun.

Bilgisayar harici farklı bir cihazla denemiş miydiniz?

Headsetlere gore biraz sonuk kaliyor ama dogru soyluyorsun. Duzeltme icin tesekkur ederim.
Sönük kalmadan ziyade, hissiyat açısından farklılar hocam. IEM sadece kulak kanalına temas ederken kulak üstüler kafatasına ve çene kemiğine de değiyor. IEM'in kafayı titretmemesi bass'ın daha az vurucu olduğu anlamına gelmiyor.

Ki IEM'ler doğrudan kulak kanalına yerleşmelerinden dolayı avantajlılar-kulağa, zarına doğrudan yüksek SPL verebiliyorlar.

Rica ederim.

Son düzenleme:
Hayırlı olsun.

Sönük kalmadan ziyade, hissiyat açısından farklılar hocam. IEM sadece kulak kanalına temas ederken kulak üstüler kafatasına ve çene kemiğine de değiyor. IEM'in kafayı titretmemesi bass'ın daha az vurucu olduğu anlamına gelmiyor.

Ki IEM'ler doğrudan kulak kanalına yerleşmelerinden dolayı avantajlılar-kulağa, zarına doğrudan yüksek SPL verebiliyorlar.

Rica ederim.
Kullandigim IEM EW200. Punch Audio gibi markalara bakmam gerekiyor sanirim.

Hayırlı olsun.

Rica ederim.

Evet başka cihazda sorun yok.

Open back kulaklıklar titretmez algısıyla benzer aslında. IEM'in titretişini merak ettim ama, kulak içinde ne kadar zevk verir acaba. Farklı bir his muhtemelen.
Evet. Umarım yakın zamanda deneyimleyebilirsiniz; oldukça zevk vereceği/verdiği aşikar. Kesinlikle, farklı bir his olacaktır.

Bunun sebebi S12 Ultra'nin bir High Volume IEM'i olmasindan kaynakli. Adi ustunde yuksek seste en iyi verimi alirsin. Fakat kulak sagligi icin uzun sure yuksek sese maruz kalmaman lazim. EM6L ise Mid Volume'de en iyi performansi veriyor. Planar surucunun ve Letshuoer ekibinin yetenegi diyebilirim ses kalitesi icin. Su attigim iEM'lerden daha fazla teknik detay sunuyor. Fiyatina oranla basarili gercekten. Fakat tini ve ses kalitesi olarak ZiiGaat'lar daha iyi. Tabii arada en az 4-6 bin TL fark var.

High-Volume IEM olmaktan ziyade, cihazın karakteristiği ile alakalı bir durum. S12 Ultra V-Shape bir ürün olduğu için ses açtıkça geride kalan midler yerine gelmeye başlıyor ve "ses şimdi iyi oldu" hissiyatı oluşuyor.

Ayrıca S12 Ultra'nın buradaki IEM'lerden daha iyi bir teknik başarım sunduğu iddiası zayıf bir iddia. Örneğin Kiwi Earch Orchestra Lite S12 Ultra'dan daha teknik ve iyi bir IEM. Ki birisi 170 diğeri 250 dolar.

Son düzenleme:
Anladım hocam. Cihazı hem pilde kullanırken, hem de şarjdayken bu sorunu yaşadınız mı?

Masaüstü kullanıyorum.

Open back kulaklıklar titretmez algısıyla benzer aslında. IEM'in titretişini merak ettim ama, kulak içinde ne kadar zevk verir acaba. Farklı bir his muhtemelen.

IEM'in titreştirmesi için yüksek bütçelere çıkmak lazım gibi. Simgot EM6L hiç titreştirmezdi mesela. S12 Ultra kulak zarını epey titretiyor ki daha iyi bir titreşimi daha ucuz gaming kulaklıkla alabilirsin.

Hahaha, böyle bir sorun olunca Laptop olması daha muhtemel gelmişti.

Açıkcası hocam ya priz topraklamıyor, ya da PSU'nun güç kablosunda bir sorun var. PSU'nuzun dandik olduğunu zannetmiyorum. Farklı bir odadaki prizde bu sorun olmuyorsa o priz kaynaklıdır. Cihazını kötü etkileyebilir, yakın zamanda yaptırmanızı tavsiye ederim. Harici Dongle/DAC'da çözecektir fakat geçici bir çözüm olacaktır nihayetinde.

Dipnot: Eğer üçlü kullanıyorsanız belki onda da bir sorun olabilir.

Masaüstü kullanıyorum.

IEM'in titreştirmesi için yüksek bütçelere çıkmak lazım gibi. Simgot EM6L hiç titreştirmezdi mesela. S12 Ultra kulak zarını epey titretiyor ki daha iyi bir titreşimi daha ucuz gaming kulaklıkla alabilirsin.
Düşük bütçelerde de basslı, titreten ürünler mevcut hocam; tabii bass kalitesi ve çözünürlüğü tartışılır. IEM karakteri ile alakalı daha ziyadesiyle.

Hahaha, böyle bir sorun olunca Laptop olması daha muhtemel gelmişti.

Açıkcası hocam ya priz topraklamıyor, ya da PSU'nun güç kablosunda bir sorun var. PSU'nuzun dandik olduğunu zannetmiyorum. Farklı bir odadaki prizde bu sorun olmuyorsa o priz kaynaklıdır. Cihazını kötü etkileyebilir, yakın zamanda yaptırmanızı tavsiye ederim. Harici Dongle/DAC'da çözecektir fakat geçici bir çözüm olacaktır nihayetinde.

Dipnot: Eğer üçlü kullanıyorsanız belki onda da bir sorun olabilir.

Düşük bütçelerde de basslı, titreten ürünler mevcut hocam; tabii bass kalitesi ve çözünürlüğü tartışılır. IEM karakteri ile alakalı daha ziyadesiyle.

2 tane uzatma var arada hocam 🤣 Bu arada Audient ID4 MK2 ile sürüyorum kulaklığımı. Yarın prizimi değiştireceğim.