Bütçe
8.000 TL
High-Volume IEM olmaktan ziyade, cihazın karakteristiği ile alakalı bir durum. S12 Ultra V-Shape bir ürün olduğu için ses açtıkça geride kalan midler yerine gelmeye başlıyor ve "ses şimdi iyi oldu" hissiyatı oluşuyor.

Ayrıca S12 Ultra'nın buradaki IEM'lerden daha iyi bir teknik başarım sunduğu iddiası zayıf bir iddia. Örneğin Kiwi Earch Orchestra Lite S12 Ultra'dan daha teknik ve iyi bir IEM. Ki birisi 170 diğeri 250 dolar.
Anladim ama S12 Ultra overall teknik detayi olarak ZiiGaat'lardan ve Kiwi Ears'dan daha basarili. Zaten ZiiGaat ve Kiwi Ears ayni teknolojileri kullaniyorlar. Fiyat bir seyin daha iyi oldugunu kanitlamaz. Orchestra Lite'in 2.si cikti. O S12 Ultra'dan daha detayli bir kulaklik. Fakat OG Orchestra Lite degil. ZiiGaat'lar hic degil. Ornegin Crescent detaydan cok midlere odaklaniyor. Bu yuzden bass seven insanlara oneriyoruz. Detay isteyen birine ZiiGaat onersek abes kacar. S12 Ultra'dan daha detayli olan IEM kulaklik bu ikisi mesela ayni fiyat bandinda.

2 tane uzatma var arada hocam 🤣 Bu arada Audient ID4 MK2 ile sürüyorum kulaklığımı. Yarın prizimi değiştireceğim.
Anladım hocam. Yine de önce uzatmaları bir kontrol ettirmenizi tavsiye ederim. Eğer temizlerse son çare olarak prizi değiştirirsiniz.

Anladim ama S12 Ultra overall teknik detayi olarak ZiiGaat'lardan ve Kiwi Ears'dan daha basarili.
Bir markanın bir modeli ile iki markanın tüm modellerini nasıl kıyaslayabiliriz hocam?

Zaten ZiiGaat ve Kiwi Ears ayni teknolojileri kullaniyorlar.
Hayır. Her iki markanın da farklı farklı konfigürasyon barındıran modelleri var. Ki teknoloji değil, marka tuning'i önemlidir. Çoğu model DD veya BA kullanıyor ona bakacak olursanız.

Orchestra Lite'in 2.si cikti. O S12 Ultra'dan daha detayli bir kulaklik.
Yanlış. Orchestra Lite'ın değil, Orchestra'nın 2. modeli piyasaya sürüldü ki zaten bu cihazlardan daha pahalı ve daha iyi bir cihaz.

Fiyat bir seyin daha iyi oldugunu kanitlamaz
Aksini belirtmedim, ana argümanım zaten bu değil. Sadece farklı klasmanlar olduğunu belirtmeye çalışıyorum.

Fakat OG Orchestra Lite degil. ZiiGaat'lar hic degil.
Bahsettiğim gibi, model vermelisiniz. Orchestra Lite'ı doğrudan belirttiğiniz için bahsediyorum, S12 Ultra sadece bir planar sürücü kullanırken Orchestra Lite Midler, tizler ve basslar için ayrı sürücüler kullanıyor; toplam 8 tane BA var. İyi ayarlanmış 8 tane BA'nın (ki incelemeler bunu gösteriyor.) 1 Planar'ı geçeceği kesindir. Tavan yapmış tizler detay başarımı anlamına gelmez.

Ayrıca incelemelerine baktığında görürsünüz ki Lite 250 doların biraz altı ve üstü kulaklıklar ile karşılaştırılır. Aynısı S12 Ultra için de geçerlidir; kimse 250 dolarlık ürünler ile karşılaştırmaz. Arada klasman farkı olduğu bariz. Ha dersiniz ki, yine de daha teknik. Bende haliyle bu iddianızı karşılamanız için şu soruyu sorarım: Bu iki cihazı birebir dinleyip kıyaslandınız mı?

Ornegin Crescent detaydan cok midlere odaklaniyor. Bu yuzden bass seven insanlara oneriyoruz. Detay isteyen birine ZiiGaat onersek abes kacar.
Bir model üzerinden tüm marka etiketlenemez hocam. En basitinden bizzat bahsettiğiniz Odyssey 2'nin teknik başarımı övüldü.

S12 Ultra'dan daha detayli olan IEM kulaklik bu ikisi mesela ayni fiyat bandinda.
Normaldir. Orchestra Lite'da aynı fiyata satıldı, fakat stok sonrası işler değişecektir ki bu durum farklı.

Satmana sevindim. Yasadigin durum gercekten sacmaymis. S12 Ultra'nin icinden cikan ses karti daha cok telefon gibi cihazlar icin uygun. PC icin dip sesi sifira indirmek icin ayri bir DAC ise yarar. Mesela bu.

Apple Dongle'dan daha iyi. Ayrica ses seviyesini daha da artirir.

Bu var bir de. 300 dolar civarindaki IEM'ler icin bu ses karti sart. Ustte attigim onlari besleyemez. Fakat bu ustesinden gelir.
S12 Ultra'dan çıkan DT01'de de NK1'de de CX31993 var; ikisinde de dip ses için izolasyon durumu yok. Dolayısıyla ne dip ses konusunda bir fark, ne de performans konusunda bir fark olmayacaktır-DT01'in daha çok telefonlara uygun olma gibi bir durumu yok ki zaten S12 Ultra zor sürülebilir bir cihaz değil, beraberinde gelen DT01 onu sürmeye yetecektir.

Ayrıca Nk1 daha çok ses verse de Apple Dongle (ABD versiyon.) bu donglelardan daha temiz bir performans sunar.

300$ bandındaki çoğu iem zor sürülebilir değildir. Bahsettiğiniz gibi bir "ses kartı" gerekliliği ve besleyememe durumu yok.

Son düzenleme:
Evet. Dedigin gibi Planar surucuden olusan bir durum olsa gerek. Senin ihtiyacin olan sey dip ses yapmayacak bir ses karti. ID4 MK2 daha cok yuksek ohm degerli studyo kulakliklari icin uygun. Bak bu mesela uygun olur. Fakat ID4 MK2'de boyle bir durumun meydana gelmesi uzucu. Dip ses gurultusunu yok ediyor.
Aksine,

1772393941159.webp

Cihaz 30 Ohm'da 223 mW güç verebiliyor ki bu değerle S12 Ultra patlatılır. Eğer dediğiniz gibi bir durum olsa 30 Ohm'da böyle bir güç veremezdi. Ki zaten sorun DAC ile alakalı değil, Epz'de dip sesi çözmeyecekti.

Profesyonel ses kartı dururken Dongle Dac'a geçmek? Bilemedim.

Bir markanın bir modeli ile iki markanın tüm modellerini nasıl kıyaslayabiliriz hocam?
Soyle kiyaslayabiliriz; S12 Ultra'yi ZiiGaat markasiyla ornekleyecek olursam; ZiiGaat Arcanis ve Luna'dan daha kotu bir IEM. Ayni skalada degiller. Ancak konuda bahsedilen Odyssey 2 ve Crescent'den daha ustun teknik detay bakimindan.
Hayır. Her iki markanın da farklı farklı konfigürasyon barındıran modelleri var. Ki teknoloji değil, marka tuning'i önemlidir. Çoğu model DD veya BA kullanıyor ona bakacak olursanız.
Ben bunu reddetmedim ki? Teknoloji onemli asil. Ornegin IE600 yerine NiceHCK Rockies veya Xenns Mangrid Top Pro bakilabilir. Daha ucuzlar ustelik. Teknoloji asil onemli etken burada ve Linsoul ekibi bu isi cok iyi yapiyor.
Yanlış. Orchestra Lite'ın değil, Orchestra'nın 2. modeli piyasaya sürüldü ki zaten bu cihazlardan daha pahalı ve daha iyi bir cihaz.
Bunu biliyorum . Dalginligimdan oturu yanlis ifade ettigimden yanlis anlasilmisim. Kisacasi benim hatam.
Aksini belirtmedim, ana argümanım zaten bu değil. Sadece farklı klasmanlar olduğunu belirtmeye çalışıyorum.
Aksini belirtmedin ancak daha pahali olan IEM'in ucuz olandan daha iyi oldugu kanisini empoze ettin burada.
Bahsettiğim gibi, model vermelisiniz. Orchestra Lite'ı doğrudan belirttiğiniz için bahsediyorum, S12 Ultra sadece bir planar sürücü kullanırken Orchestra Lite Midler, tizler ve basslar için ayrı sürücüler kullanıyor; toplam 8 tane BA var. İyi ayarlanmış 8 tane BA'nın (ki incelemeler bunu gösteriyor.) 1 Planar'ı geçeceği kesindir. Tavan yapmış tizler detay başarımı anlamına gelmez.
Bu da dogru degil. Sen muzik ekipmanlarini istatistik olarak goruyorsun maalesef. O sayilar sadece goz boyamadan ibaret. Boyut veya BA DD sayisi kaliteyi ifade etmez. Tek bir tane DD ile ustelik bu DD sadece 7mm. Hala bir suru hayrani var bu IEM'in. 8 BA'li Kiwi Ears Orchestra'dan daha mi iyi yani? Evet. Evet daha iyi. Tek DD>8 BA'dan daha kaliteli ses veriyor. Onemli olan sey burada muhendislik. Zaten Kiwi Ears en dandik IEM'inde bile 2 BA veren bir firma. Dandikten kastim 100 130 dolar bandi. Matematikle, sayiyla muzigin tanimini yapamazsin. Oyle olsaydi herkes KZ'nin 16 BA'li IEM'ini onerirdi.

İncelemek istersen:

Ayrıca incelemelerine baktığında görürsünüz ki Lite 250 doların biraz altı ve üstü kulaklıklar ile karşılaştırılır. Aynısı S12 Ultra için de geçerlidir; kimse 250 dolarlık ürünler ile karşılaştırmaz. Arada klasman farkı olduğu bariz. Ha dersiniz ki, yine de daha teknik. Bende haliyle bu iddianızı karşılamanız için şu soruyu sorarım: Bu iki cihazı birebir dinleyip kıyaslandınız mı?
Bir IEM'i kiyaslamamiz icin fiyatlari belirli araliklarda olmak zorunda degil. Teknikalite olarak ustundur ve fiyati kiyaslanan modellerden daha dusuktur ornegin. Arama motorunuza ZiiGaat vs Letshuoer yazarsan insanlarin neyle neyi kiyasladigina bakabilirsin. Bu durumda uzgunum kiyaslayamadim. Cunku IEM'e 50 dolardan fazla vermek gibi bir huyum yok. Peki ya sen? Kac tane ZiiGaat ve Kiwi Ears IEM'ine sahipsin?
Bir model üzerinden tüm marka etiketlenemez hocam. En basitinden bizzat bahsettiğiniz Odyssey 2'nin teknik başarımı övüldü.
Ben sadece iki modeli kattim olaya. Crescent ve Odyssey 2. Hayir. Teknik basarimi degil. Timmy bu IEM'i olabildigince notral sekilde tonladi. Teknik basarim olarak S12 Ultra'nin gerisinde.
İncelemek istersen:
Screenshot_20260301-225039.webp

Screenshot_20260301-225333.webp

Normaldir. Orchestra Lite'da aynı fiyata satıldı, fakat stok sonrası işler değişecektir ki bu durum farklı.
:unsure:

Aksine,

Eki Görüntüle 230249

Cihaz 30 Ohm'da 223 mW güç verebiliyor ki bu değerle S12 Ultra patlatılır. Eğer dediğiniz gibi bir durum olsa 30 Ohm'da böyle bir güç veremezdi. Ki zaten sorun DAC ile alakalı değil, Epz'de dip sesi çözmeyecekti.

Profesyonel ses kartı dururken Dongle Dac'a geçmek? Bilemedim.
Sonradan sorunun aslinda prizdeki topraklanma oldugu anlasildi. Daha dusuk ohm'li bir DAC'in dip sesi kesecegi fikri aklima yatmisti o zaman.

Son düzenleyen: Moderatör:
Cozum olarak aklina bir sey geliyor mu su an icin? Olumsuz deneyim yasaman beni uzdu. Fakat cozulmeyecek is degil.

Açıkçası hiç bir fikir gelmiyor. En kötü ayağımın altına saksı koyup müzik dinlerken ayağımla toprağı eşelesem diyorum :hahaha:

Halım ve sandalyem polyester içeriyor. Onların etkisi kesin vardır.

Soyle kiyaslayabiliriz; S12 Ultra'yi ZiiGaat markasiyla ornekleyecek olursam; ZiiGaat Arcanis ve Luna'dan daha kotu bir IEM. Ayni skalada degiller. Ancak konuda bahsedilen Odyssey 2 ve Crescent'den daha ustun teknik detay bakimindan.
Göle maya çalayım, belki tutar. S12'nin bu IEM'lerden iyi olduğu tek bir nokta varsa o da hızdır. Ancak hız demek değildir ki daha iyi teknik başarım, teknik detay. Bir IEM'i daha iyi yapan tek şey "detay" değildir. Aynı skalada tabii ki değiller; buyrun fiyatlarına bakınız.

Ben bunu reddetmedim ki? Teknoloji onemli asil. Ornegin IE600 yerine NiceHCK Rockies veya Xenns Mangrid Top Pro bakilabilir. Daha ucuzlar ustelik. Teknoloji asil onemli etken burada ve Linsoul ekibi bu isi cok iyi yapiyor.
LinSoul pazarlama yapar, IEM yapmaz. IE600 büyük bir Ar-ge ve mühendislik ürünüdür. Teknoloji önemli dedikten sonra bunu atlamak ve tersini söylemek? Ha evet, teknoloji nerede önemli biliyor musunuz? IE600, 900 gibi özenle hazırlanmış sürücülerde fakat görünüşe göre, bunu teknolojiden saymıyorsunuz. Diğer bahsettiğim kısım hala duruyor-Çoğu marka sıfırdan sürücü üretmez, alıp tuning eder ve asıl önemli olan da budur.

Aksini belirtmedin ancak daha pahali olan IEM'in ucuz olandan daha iyi oldugu kanisini empoze ettin burada.
Hayır. Sadece atla deveyi kıyas etmiyorum ben.

Bu da dogru degil. Sen muzik ekipmanlarini istatistik olarak goruyorsun maalesef. O sayilar sadece goz boyamadan ibaret. Boyut veya BA DD sayisi kaliteyi ifade etmez. Tek bir tane DD ile ustelik bu DD sadece 7mm. Hala bir suru hayrani var bu IEM'in. 8 BA'li Kiwi Ears Orchestra'dan daha mi iyi yani? Evet. Evet daha iyi. Tek DD>8 BA'dan daha kaliteli ses veriyor. Onemli olan sey burada muhendislik. Zaten Kiwi Ears en dandik IEM'inde bile 2 BA veren bir firma. Dandikten kastim 100 130 dolar bandi. Matematikle, sayiyla muzigin tanimini yapamazsin. Oyle olsaydi herkes KZ'nin 16 BA'li IEM'ini onerirdi.
Bu durumu kimse inkar etmez. IE900 tek DD ile neler yapmıştır. Fakat yine söylediğimi atlıyorsunuz: Eğer ki ortada iyi ayarlanmış 8 BA varsa, bu 1 Planar'ı ezer geçer. Ki iyi ayarlandığı incelemelerden belli. Söylediğim şeyi tekrar söylüyorum.

Ben sadece iki modeli kattim olaya. Crescent ve Odyssey 2. Hayir. Teknik basarimi degil. Timmy bu IEM'i olabildigince notral sekilde tonladi. Teknik basarim olarak S12 Ultra'nin gerisinde.
Evet, Nötr bir IEM. Nötr olmaması teknik başarım yönünden eksik olduğu anlamına gelmemekle beraber incelemelerine bakarsanız "very detailed sound" yazdıklarını görürsünüz. Bu ürün, Odyssey 2 örneğin daha high-end bir ürün S12'ye göre. O halde, incelemeler de desteklediğine göre nasıl daha iyi oluyor?

Size sorduğum sorunun da cevabını alamadım: Birebir denediniz mi bu S12'den iyi olan cihazları S12 ile birlikte?

Dongle Madness bir otorite değildir. Bana teknik veri yok derken sizin bunu atmanız oldukça ironik oldu. O listenin nasıl yapıldığını biliyor musunuz? Hafızadan mı, birebir mi? Ayrıca diğer incelemeler de mi aynısını söylüyor? Herkesin bir farklı listesi var.

Stok bittiyse bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Mecburen gümrükten dolayı daha pahalıya gelecek.

Sonradan sorunun aslinda prizdeki topraklanma oldugu anlasildi. Daha dusuk ohm'li bir DAC'in dip sesi kesecegi fikri aklima yatmisti o zaman.
Siz baştan doğru değerlendirip yazmadınız. Sorun başından beri belliydi.

@Simon siz haklısınız hocam boş verin. Sizi bile sinirlendirebilen biri varsa o hatalıdır. Klasman fiyat ile değil kalite ile belirlenir. Ve dediğin gibi kağıt üstünde yazanın da bir önemi yok. En basitinden çoğunun dB bile rastgele yazılıp geçilmiş oluyor.